|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν εχω διαθεσιμο και σε τετοια ποσοτητα μονο στο εξωτερικο φιλτρο απο αλλο ενυδρειο . Να παω να παρω αυριο εαν ειναι σε μεγαλη ποσοτητα για να καλυψει ολο το πρωτο διαμμερισμα ή θελει μονο εκει κάτω που θα περναει το νερο ??? Να μην το γεμισω με νερο δηλαδη ? Να το κανω οταν θα εχω το βαμβακι ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπαρχει καποιο εσωτερικο φιλτρο να καθεται μηπως? Καποιο εφεδρικο? Μπορεις να το γεμισεις εκει ολο με ανθρακα.
Κοιτα, γενικα στα sumps, πρεπει να βαζουμε τα υλικα μεσα τοποθετημένα σωστα και σε θεσεις που θα αξιοποιούνται ολοκληρα. Με κακο σχεδιασμο και λαθος τοποθετησεις πολυ απλα πανε χαμενα. Μισο λεπτο να κοιταξω τις παλιοτερες φωτογραφιες σου και μηπως καταφερω να σου σχεδιασω κατι για να σου δωσω να καταλαβεις στο περιπου τι θα μπορουσες να κανεις. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε κάλτσες από ebay στους σωλήνες, δεν θα περνάει τίποτα.
https://www.ebay.com/itm/Aquarium-Re...edirect=mobile Πάντως δεν τρέχει κι αν περάσει κάτι.. μην τρελενεσαι, κάποια στιγμή θα σκαλωσουν στο φίλτρο |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 21-06-18 στις 22:26 Αιτία: Προσθήκη εικόνας για διευκόλυνση |
|
||||
|
||||
![]()
Μια χαρά θα φιλτράρουν και τα σφουγγάρια
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρηκα την εξης φωτογραφια στο θεμα σου εδω
Εχει αλλαξει κατι σε εκεινο το διαμερισμα? Αν οχι τοτε σου παραθετω το εξης σχεδιαγραμμα για να παρεις μια ιδεα στο περιπου τι θα μπορουσες να κανεις. Ειναι παρα πολυ προχειρα σχεδιασμενο ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eιναι ενα πλαστικο πλεγμα. Συνηθως το βαζουμε στα sump για να διαχωρίσουμε τα υλικα ή για να στερεωσουμε διαφορες κατασκευες μεσα. Παιρνεις ενα μεγαλο κομματι και το κοβεις στα μετρα που θελεις. Κοιτα στο Google λιγο να παρεις καμια ιδεα. Τωρα εκει πανω στην Θεσσαλονικη δεν εχω ιδεα που μπορεις να το βρεις. Ισως ξερει κανενα παλικαρι απο κει, περιμενε μηπως απαντησει καποιος που γνωριζει.
Πχ το eggcrate κραταει τις bioballs εδω |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Απο κάλτσες να παραγγείλω αυτές που μου πρότειναν ? 1. http://prntscr.com/jxwl0o 2. http://prntscr.com/jxwl5h 3. http://prntscr.com/jxwl9c Αργουν να ερθουν κι ολας κανα μηνα θα κανουν !!!! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 22-06-18 στις 08:14 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Καλή ιδέα, αλλά όταν θα πάει να τα βγάλει για να καθαρίσει, πιστεύω θα πέσει αρκετή βρωμιά κάτω, μέσα στο sump...
Εγώ θα σου πρότεινα μέχρι να έρθουν οι κάλτσες να βάλεις τα σφουγγάρια σου κάπως έτσι αν γίνεται, ώστε να λειτουργεί όλη τους η επιφάνεια.. Εν ανάγκη, στήριξέ τα με ένα eggcrate αφου το τοποθετήσεις πλάγια... Αν έχεις αρκετά χοντρά, βάλε κανα καλτσόν να κρατήσει σωματίδια... Επίσης ένα φιλτράκι όπως σου είπαν τα παιδιά, για τα άνθρακα... Μιας και το νερό σου είναι αρκετό, άστο να τρέχει καμιά βδομάδα... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι.. μπορεί να έχεις κάποιο περισσευούμενο...
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά καλημέρα , κόβω το σφουγγαρι στις διαστάσεις ώστε να στριμώνχεται στο τελευταιο διαμέρισμα το στενο λίγο πριν τις αντλιες και βαζω σφουγγαρι κατω , απο πανω διχτακια με ανθρακες ( ή να τους βαλώ μέσα σε ένα εσωτερικο φιλτρο καλύτερα και εαν ναι που να βαλω το εσωτερικο ? ) , απο πανω μπολικο υαλοβαμβακα ωστε να καλυψει ολη την επιφανεια που παιρναει το νερο και πανω πανω ξανα σφουγγαρι . Θα το κανω και οταν ειμαι ετοιμη σας στελνω φωτο εαν ειναι κατι λαθος πειτε μου να ξέρω να ην το κανω :P
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υλικά φίλτρανσης για το sump | sxetikos | Εξοπλισμός Θαλασσινού νερού | 4 | 09-12-16 16:21 |
Εναρξη λαμπών σε GLO 2X39 με χρονική διαφορά, υπάρχει τρόπος; | ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ | Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές | 10 | 14-05-16 21:47 |
Ενίσχυση φίλτρανσης | Undertaker | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 19 | 07-08-14 22:36 |
Κατασκευή νέου ενυδρειου & τρόποι φίλτρανσης | imichal | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 07-07-09 09:40 |
Υλικά φίλτρανσης | spookie | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 18-11-07 01:34 |