|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ναι ακριβώς!! Ανάλογα τι θα σου βγάζει το σκίμμερ σου, νερό που θα φεύγει κατά τον καθαρισμο, θα απομακρύνεται αλάτι από το ενυδρείο.. Σχετικά αργά αλλά θα πρέπει να μετράς μια φορά την βδομάδα..
Αναπληρώνεις και από την θάλασσα, δεν ειναι απαραίτητο να αγοράσεις αλάτι, απλά όταν κάνεις αναπλήρωση θα βάλεις και λίγο θαλασσινό μέσα.. Μπορεις να το κάνεις εμπειρικά, ή και μαθηματικά... Αν η πέρκα είναι μεγάλη θα τις φάει σίγουρα.. Γενικά τρώει τα πάντα.. Για το κόκκινο ψαράκι πιστεύω μιλάς για το Tripterygion Τripteronotum.. Λίγο δύσκολο στην διατροφή.. τα ταΐζω mysis και bloodworms.. πρέπει η τροφή να πέφτει δίπλα τους, ώστε να μπορούν να την δουν και να την φάνε.. Πολλές φορές πέφτει δίπλα τους και περνούν 10-20 δευτερόλπετα μέχρι να την φάνε.. Συνεπώς το τάισμα γίνεται με κυκλοφορητές και αντλία κλειστά.. Αν εννοείς την Scorpaena Νotata, τρώει τα πάντα.. όπως και το Gobius Cruentatus Αν εννοείς το κόκκινο Mullus Surmuletus, είχα πάντα θέμα με την διατροφή τους.. Μπορέις να βάλεις και καμια καλόγρια και κανένα γύλο.. 4-5 μικρά ψαράκια σταδιακά μπορείς να βάλεις... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-05-18 στις 17:06 |
|
||||
|
||||
![]()
Τελεια. Δεν ειχα σκοπο να βαλω πανω απο 2 ψαρια φοβομουν για overstocking! Το ψαρακι το ειδα στο θέμα π εχει το φορουμ με τα μεσογειακα ηδη καταλληλα για ενυδρείο. Ειδα πολλα σημερα σε λιγοτερο απο 1 μετρο βάθος. Ειναι το Tripterygion tripteronotus. Κανενα σπαρακι θα μπορω να βαλω; Η θα μου τρωει τα φυτα;
Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-05-18 στις 17:06 |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορείς να βάλεις.. Απλά επειδή είναι κινητικό θέλει τουλάχιστον δυο ταΐσματα την ημέρα, σε σχέση με τους γοβιούς.. Τρώει τα πάντα επίσης..
|
|
||||
|
||||
![]()
Ωραια. Τωρα για να τα πιάσω σκεφτομαι οτι ειναι προτιμοτερο να τα πιασω με καποια παγιδα (κιουρτο) ή αυτο π ειναι πιο ευκολο για εμενα, να παω βραδυ με φακο και αποχη, παρα αγκιστρι το οποιο τραυματιζει και στρεσσαρει το ψαρι υπερβολικα χωρις λογο.
Τι πιστευεις; Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Τι λαμπα προτεινεις να βαλω, μιας και δε βρισκω τοσο εντονη λεντοταινια; Juwel T5 HiLite 5 Blue με ακτινικο μπλε φως κανει για τα φυτά; Συστήνεται απο θεμα αποχρωσης για θαλασσινα ενυδρεία, αλλα δε ξερω απο στο θεμα των φυτων πως θα ειναι. Η ξερω γω κατι σε T5 Marine ή Τ5 Day π ισως να είναι full spectrum; Τι προτεινεις;; Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-05-18 στις 17:07 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μόνο με απόχη πιάνω εγώ, ή από ψαράδες με δίχτυα, την ώρα που τα βγάζουν...
Για τα φυτά, αυτό που έχω δει να δουλεύει άψογα είναι τα 10.000Κ LED... Δες εδώ.. Λίγο λιγότερα λίτρα, 3x20w flood προβολείς, στους οποίους άλλαξα τα LED από 6500Κ σε 10.000Κ... Σε δύο μήνες ο ξερός βράχος γέμισε και το έκανε φυτεμένο ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-05-18 στις 17:06 |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ καλη δουλεια! Και φαινεται και πολυ φυσικο!
Θα ψαξω και εγω να κανω κατι παρομοιο απο θεμα φωτισμού. Εγω κατω εχω χαλικακι απο θαλασσα αλλα σκεφτομαι να βαλω αμμο κατω απο θαλασσα παλι, αλλα δε ξερω πως να τη βγαλω γτ θελει απο 1 2 μετρα βαθος. Μακαρι να καταφερω να βρω και καμια ανεμονη να το κανω σαν reef. Στάλθηκε από το SM-J510FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-05-18 στις 17:07 |
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ!!
Η άμμος οπτικά μου αρέσει περισσότερο, αλλά είναι βάσανο... μεταφέρεται εύκολα όταν την σκαλίζουν τα ψάρια, λόγω των wavemaker και παρουσιάζει και μια δυσκολία στον καθαρισμό των τζαμιών στο κάτω μέρος.. Εύκολα πιάνονται κόκκοι και γρατζουνίζουν το τζάμι.. Μην τρελαθούμε με το βάθος!!!! Αν είναι να φορέσουμε βαρίδια και μπουκάλες για να συλλέξουμε.... Απλά κοίτα να βγάλεις όσο πιο βαθιά μπορέις με τα χέρια σου, από καθαρή παραλία και επιφανειακά... μην σκάψεις... Ανεμώνες πιστεύω θα βρεις εύκολα στην κέρκυρα, στα ρηχά σε ήσυχα νερά.. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Κλεόβουλος : 14-05-18 στις 17:07 |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
άνθρακας στο ενυδρείο νεροχελώνας | maria p | ¶λλα ζώα | 11 | 28-02-13 00:05 |
το πρωτο μου νερο μπηκε στ αυλακι κ στο ενυδρειο! | renuida | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 21-11-10 19:14 |
Νεο Μεσογειακο | sv1gfu | Μεσογειακό | 3 | 05-07-08 12:57 |
Μεσογειακό ενυδρείο ... (ΑΛΜΥΡΟ VS ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ) | saruman | Μεσογειακό | 60 | 22-10-07 15:26 |