|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Χτες επιτέλους τα είδα που πήρανε τροφή από την επιφάνεια. Μάλλον συνήθισαν το γεγονός ότι το νερό είναι διάφανο. Εντωμεταξύ μέσα στο σκίμμερ της λίμνης ανακάλυψα ένα καινούργιο ψαράκι. Αργότερα που πήγα να το πιάσω για να το βάλω μαζί με την περσινή γέννα δεν το βρήκα. Μακάρι να πήγε ανάμεσα στις γλάστρες να κρυφτεί. Ελπίζω να μην πέρασε στο μηχανικό φίλτρο γιατί αποκλείεται να το βρω εκεί. Με το που βγάλω το 1ο φύλλο από την ιαπωνική ψάθα το νερό γίνεται πάρα πολύ θολό.
@odin79 και από αυτή την γέννα να πάρεις. ¶μα αρχίσουν και γεννάνε είμαι περίεργος τι θα τα κάνω τόσα ψάρια ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μακαρι να το βρεις το ψαρακι.. να σαι καλα!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Πριν από 1.5 χρόνο (πως πέρασε έτσι ο καιρός) μεγάλωσα την λίμνη μου κατά 1000 λίτρα. Η φίλτρανσή μου αναβαθμίστηκε. Επιτέλους πήρα απόφαση να αναβαθμίσω και την κυκλοφορία μου. Έτσι για αυτά τα 1000 επιπλέον λίτρα αποφάσισα να αυξήσω την κυκλοφορία μου κατά 3200λίτρα/ώρα. Αντικατέστησα μια από τις αντλίες (3000λτ/ώρα) μου με την "AquaForte O-6500".
Είχα ένα άγχος μπας και οι σωλήνες που ένωναν τα φίλτρα ήταν μικροί, με αποτέλεσμα να κάνουν υπερχείλιση τα βαρέλια. Τελικά μια χαρά περνάει το νερό ακόμα και με την μεγαλύτερη αντλία. ¶δικα παράγγειλα δύο Uniseal 2" (~5,1cm). Τελικά θα τα κρατήσω στην ζελατίνα μέχρι να βρω που θα τα χρησιμοποιήσω. Έφτιαξα και ένα βιντεάκι για όποιον ενδιαφερθεί στο μέλλον να αγοράσει την ίδια αντλία. Teichpumpe AquaForte O-6500 65 watt Forderleistung: 6500 ltr/h max. Forderhohe: 3,5 m Ein/Ausgang: 1 1/2" Kabellange: 10 m https://youtu.be/L3t4Ue0Y3r0 |
|
||||
|
||||
![]()
το βιντεο δεν παιζει. Καλημερες
|
||||
|
||||
![]()
έτοιμο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από ενάμιση μήνα επιτέλους έφτιαξα την καλή μου αεραντλία. Οι μεμβράνες ήρθανε, τις αντικατέστησα τους έβαλα και σπρέι σιλικόνης να είναι ποιο μαλακές. Έφταιξα ένα βίντεο με την όλη διαδικασία αλλά βγήκε πολύ μεγάλο δυστυχώς. Αξίζει κάποιος να το δει. Τελικά είχε μπόλικα σφουγγάρια η αεραντλία μου για να κρατάνε τα σωματίδια και να μην περνάμε στην αερόπετρα. Στην παρακάτω φωτογραφία φαίνονται τα σφουγγάρια πως έγιναν μετά από 4 χρόνια και πως όταν τα καθάρισα για πρώτη φορά
![]() βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=WiKn4ml4SIQ |
|
||||
|
||||
![]()
Με γειά Πάνο , καλοδούλευτα !!
![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |