Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Νότιος Αμερική > Δίσκοι

Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 13-04-18, 23:27
Το avatar του χρήστη Diskus fan
Diskus fan Ο χρήστης Diskus fan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χαϊδάρι, Αθήνα.
Προεπιλογή

Θα ετοιμάσεις και θα "στρώσεις" το ενυδρείο σε συνθήκες νερού βρύσης (θα είναι ευκολότερο να προσαρμόσεις τα ψάρια και να στρώσεις φίλτρο)... σύμφωνα με τις τιμές νερού τους.
Όταν θα έχεις ολοκληρώσει την ομάδα... ΑΝ συνεχίσεις να επιμένεις σε αυτό... θα αρχίσεις να "κατεβάζεις" σταδιακά και με προσοχή το ΡΗ, στο νερό τους.
Σε ποίο ΡΗ θεωρείς ότι... πρέπει να ζουν οι δίσκοι;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-18, 00:02
Pitsiovic Ο χρήστης Pitsiovic δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: θεσσαλονικη
Προεπιλογή

Αρχικά από αυτά που διάβασα πίστευα πως θα πρέπει να έχω ένα σταθερό PH γύρω στο 6-6.5 αλλά όσο συζητάω με άλλους και με άτομα από petshop μπερδεύομαι και νομίζω πως έχω λάθος και πως θα πρέπει το ph μου να είναι στο 7-7,5 και πως τελικά δεν παίζει τόσο σημαντικό ρόλο....Επίσης σκεφτόμουν τα 10 ψάρια τα αρχικά να τα πάρω όλα μαζί την ίδια μέρα από το ίδιο μαγαζί-εκτροφέα. Για να μην πάρω 4 τα ποία θα μείνουν κάποιες μέρες μόνα και μετά προσθέσω άλλα. (αυτό βέβαια σημαίνει πως θα πρέπει να κάνω προπαραγγελία και δεν θα μπορέσω να δω τα ψάρια πριν τα πάρω) Μήπως το σκέφτομαι λάθος και καλό θα ήταν να περάσω από τα καταστήματα της πόλης και να πάρω ότι μου αρέσει από το καθένα? Αλλά με αυτό τον τρόπο άντε βγάλε άκρη στην προσαρμογή....
Πάντως αρχίζω να πιστεύω πως ο δίσκος (όχι ο άγριος) δεν είναι τόσο δύσκολο ψάρι απλά εμείς κάνουμε ο καθένας ότι τον φωτήσει ο θεός (δεν υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες διαβίωσης). ¶λλος βάζει νερό βρύσης, άλλος βάζει οσμωση βρύση με σκληρότητες κοντά στο 10 και ph 7+ και άλλος βάζει όσμωση+ πρόφιλτρα με σκληρότητες κοντά στο 3 και ph στο 6,5.....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-18, 00:14
Senior Member

Προεπιλογή

Οι πολλές πληροφορίες κάποιον που ΔΕΝ έχει μεγάλη σχέση με το αντικείμενο... είναι απόλυτα φυσικό να τον μπερδεύουν. Τα ψάρια που θα αγοράσεις... σε νερό βρύσης θα είναι, κατά πάσα πιθανότητα (ζήτα να σου κάνουν και μια μέτρηση... να έχεις "εικόνα").
ΔΕΝ θα επεκταθώ σε αυτό... θα σου πω απλά μια σκέψη μου σαν παράδειγμα...
...θα έκανα μια βόλτα στα μαγαζιά να βρω τους δίσκους που μου αρέσουν και στο κατάλληλο μέγεθος... θα ζήταγα να μου τους κρατήσουν (δίνοντας μια προκαταβολή ενδεχομένως) και θα πήγαινα να τους πάρω όλους την ίδια μέρα.
Με αυτόν τον τρόπο... θα μπουν στον χώρο, όλοι μαζί.
Βέβαια έτσι... ΔΕΝ κάνεις καραντίνα στα ψάρια... με ότι αυτό, μπορεί να συνεπάγεται.-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-18, 00:42
Member

Προεπιλογή

Diskus fan κάνω και γω μέτρηση το θέμα είναι ότι το νερό στο ενυδρείο θα μπει 1 μήνα πριν και μπορεί να έχει απόκλιση.Αλλά αφού οι περισσότεροι στα καταστήματα τα ψάρια τα έχουν με νερό βρύσης ή κοντά σε αυτό έχεις δίκιο θα τ στρώσω με νερό βρύσης και μεγάλη προσοχή στην προσαρμογή. Η βόλτα στα καταστήματα και η προκαταβολή πολύ καλή ιδέα τ μόνο θέμα είναι μην από κάποιο υπάρχει κάποια ασθένεια και κολλήσουν και τα υπόλοιπα.
Λοιπόν σήμερα έξυσα τα τζάμια του ενυδρείου, έκανα μια σκούπα (ηλεκτρική) για λίγο αραγωνίτη που είχε μείνει και αυτά που έπεσαν από το ξύσιμο. Το πέρασα 2 φορές με μπόλικο ξύδι και μετά ξέβγαλμα με καθαρό νερό. Την Κυριακή θα αδειάσει το sump και θα γίνει το ίδιο και γι αυτό. Ίσως εάν προλάβω να το γεμίσω.
Discus fan εσύ που έχεις μια μακροχρόνια ενασχόληση με τα ψάρια αυτά (δεν ξέρω εάν έχεις μόνο άγριους ή και εκτροφής) , για τους δίσκους εκτροφής τι συνθήκες πιστεύεις ότι είναι κατάλληλες ;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-18, 23:16
Senior Member

Προεπιλογή

ΔΕΝ γράφω καλά... τα Ελληνικά;
Βάλε το νερό σου... άρχισε το "στρώσιμο"... βρες τα ψάρια... κάνε όταν έρθει η ώρα, τυχόν μικρορυθμίσεις για να είσαι σχεδόν στο ίδιο ΡΗ.... πάρε σπίτι τα ψάρια... 15-20 λεπτά προσαρμογή (με μεγάλη προσοχή στην θερμοκρασία)... έχε τα φώτα του ενυδρείου σβηστά... βάλε τα ψάρια (κατά προτίμηση βραδάκι)... ας τα να ηρεμήσουν... ΜΗΝ ταΐσεις 2-3 μέρες... δώσε χρόνο να προσαρμοστούν αλλά θα πηγαίνεις κοντά να δεις τι γίνεται... ΌΧΙ αναμμένα φώτα πίσω σου που θα δημιουργούν σκιές πάνω στο ενυδρείο και τους τρομάζουν (στην αρχή τουλάχιστον)... κι όλα θα είναι εντάξει.
Θα τα λέμε και όταν τα βάλεις... πως θα κινηθείς.
Προς το παρόν... έχεις "δρόμο".-
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 16-04-18, 23:29
Member

Προεπιλογή

[QUOTE=Diskus fan;1039768]ΔΕΝ γράφω καλά... τα Ελληνικά;

Χαχαχαχαχα ... Απλά γράφουμε και οι δύο τα ίδια από 2 φορές...
Οκ οκ πιστέυω το έχω μέχρι αυτό το σημείο θα ενημερώσω όταν θα έχουμε εξέλιξη. Προς το παρόν γυάλισε και το sump έχω βρει 15 λίτρα βιολογικό υλικό. Μέσα στην εβδομάδα πιστεύω θα αρχίσει το στρώσιμο.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές