|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν αναφέρω πουθενά ότι θα πέσει κάποιο σπίτι. Στην πλάκα αναφέρομαι, μιας και δεν υπάρχουν επαρκή δοκάρια και κολώνες.
Το ενυδρείο για να σπάσει ή θα πρέπει να πέσει κάτω, οπότε 900 κιλά για να πέσουν από το κούνημα θα πέσουν και τα σπίτια (άρα αδύνατο), ή θα πρέπει να ακουμπήσει σε κάποιο τοίχο… Εγώ μιλάω για την στατικότητα και την αντοχή της πλάκας που θα πατήσει το ενυδρείο. Στην καθημερινότητα τίποτα δεν θα συμβεί. Το θέμα όμως αλλάζει σε έναν σεισμό, που τότε η πλάκα θα δεχτεί -ανάλογα την ισχύ του- και άλλες δυνάμεις. Αυτές λοιπόν οι δυνάμεις + το βάρος του ενυδρείου, μπορεί να είναι καθοριστικές για μια ενδεχόμενη ζημιά. Στην δικιά μου περίπτωση σε ίδιο βάρος, μίλησα με μηχανικό (δεν έκανε αυτοψία ούτε και είδε σχέδια). Αλλά του εξήγησα ότι η οικοδομή είναι σχετικά νέα και ότι εκεί που θα πατήσει το ενυδρείο υπάρχουν δυο δοκάρια και κολώνες. Τότε μου έδωσε το ok.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Με το μεγεθος η τη διαρκεια του σεισμου,
που τυχον ΘΑ αντιμετωπισει η πλακα η/και το ενυδρειο, εμεις θα τρεχουμε μαλλον να σωθουμε και δεν θα μας απασχολει κατι τετοιο εκεινη την ωρα. Και αυτο μιλωντας τουλαχιστον για εργοστασιακων διαστασεων ενυδρεια. Καλο παντως θα ειναι να λαμβανουμε τα παντα υποψιν και να μελεταμε τη θεση που θα μπει ειδικα ενα μεγαλο ενυδρειο, οπως δοκαρια, κολωνες απο κατω/διπλα του κλπ. Οσο για την παλαιοτητα των οικοδομων, υπαρχουν πολυκατοικιες εξαιρεσεις, 5 και 6 οροφων στο Κολωνακι (και οχι μονο), που σηκωθηκαν τη δεκαετια του 1950, (σκεψου το μπετον το φτιαχνανε με τα χερια τοτε) και στους σεισμους του 1981 και του 1999, δεν επαθαν το παραμικρο σε σχεση με πολλες οικοδομες μετα του 1970. Περισσοτερες αμφιβολιες εχω αν θα αντεξουν οι πιο πολλες ψευτικες εργοστασιακες βασεις που δινουν οι εταιριες. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν γίνει τόσο μεγάλος σεισμός που θα ρίξει κάτω ενυδρείο 900 κιλών, τρέχουμε να σωθούμε! Αν όμως το βάλουμε σε σπίτι χωρίς καλά καλά κολώνες και με έναν μικρότερο σεισμό, μπορεί η πλάκα να ραγίσει... Τόσο απλά...
|
||||
|
||||
![]()
Προσωπικα δε μιλαω για τα σπιτια αλλα για τα ενυδρεια.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιατι αν δεν τη βιδωσεις δε θεωρω αδυνατο να πεσει το ενυδρειο απο τη στιγμη που το εσωτερικο του (νερο) ειναι κινητο. Σχετικο-Ασχετο: Εχω δει τεραστιες κατασκευες ενυδρειων εδω για τις οποιες εχω απορια στη σεισμογενη χωρα που ειμαστε αν εχει προβλεφθεί κατι τετοιο. Καθε 20 χρονια περιπου γινονται σεισμοι και ο τελευταιος ηταν το 1999.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
700λιτρα.πιστευω καθαρο καπου 500 | giannisqq | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 18-04-09 20:56 |
700λιτρα για κρυο νερό | nickthegreek | Χρυσόψαρα | 41 | 15-10-08 15:51 |