|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και από εμένα. Διαφωνώ Αρτεμήσια με το κουτάκι γιατί το πλαστικό έχει διαφορετική «ανοχή» στην θερμότητα και μπορεί να αλλάξει η θερμοκρασία και η θερμάστρα να τρελαθεί. Πιστεύω η ιδανική λύση είναι φυτά φυτά φυτά. Ανούβιες κερατόφυλο εύκολα και δυνατά φυτά. Θα πήγαινα σε ενυδρειακό αλάτι αφού το ενυδρείο δεν είναι στρωμένο (δεν υπάρχει) αν μπορείς αύξησε κατα 2 βαθμούς θερμοκρασία από εκείνους που βάζεις.
|
||||
|
||||
![]()
Ειναι καλυτερο δηλαδη να τον αφησει στην γυαλα ?
Καλα κανεις και διαφωνείς αλλα σε πλαστικα δοχεια εχω κρατησει ψαρια και 6μηνο ποτε δεν έπαθαν τιποτα . Για οικονομικό και προσωρινό δοχείο ειναι μια χαρα οταν καποιος θελει να σωσει το ψαρι του και να μην δώσει τοσα λεφτά μαζεμένα. Δεν ειναι τοσο ευπαθει σε θερμοκρασιες καθως σε ολα ειχα θερμοστατη.
|
||||
|
||||
![]()
Μάλλον μπορεί να μιλάμε για διαφορετικό πλαστικό δοχείο ίσως έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Αν είναι έτσι το δοχείο πρέπει σίγουρα να είναι άκαμπτο σε θέμα περιεκτικότητας του πλαστικού
|
||||
|
||||
![]()
Όλα τα πλαστικά δοχεία PET και PP είναι μια χαρά στις θερμοκρασίες που θέλουν τα τροπικά ψάρια και μια καλή οικονομική λύση για κράτησή τους.
Ο θερμαντήρας μετράει θερμοκρασία νερού, δεν επηρεάζεται πουθενά από τον τύπο δοχείου στο οποίο έχουμε το νερό
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά καλημέρα, είμαι ευγνώμων για τις απαντήσεις!
Λοιπόν το ενυδρείο που θα πάρω μεθαύριο είναι κάτι σαν αυτό που φαίνεται στη φωτό, με καπάκι φως και φίλτρο! Θερμαντήρα και βιολογικό υλικό έχω ήδη πάρει! Προς την Αρτεμισία και kill_bill: Το νερό στο Dubai είναι αφαλάτωσης όντως και γενικά θεωρείται μαλακό, και χωρίς πολλά άλατα, αλλά πρέπει να έχει αρκετό χλώριο νομίζω! Οποτε εγώ χρησιμοποιώ και για το Σοφό εμφιαλωμένο που παίρνω σε μεγάλες μπουκάλες 20λιτρων περίπου! Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω βρύσης να το κάνω, έχω κ κάποιo conditioner αντιχλωριακό, θα ανεβάσω φωτό αύριο βράδυ από Dubai(Αμερική ταυτην). Ενυδρείο θα μπορώ πιστευω να πάρω, αρκεί να είναι συσκευασμένο σε κούτα! Θα κατέβει cargo όμως, οποτε υπάρχει κίνδυνος να σπάσει ![]() Την κατεψυγμένη τροφή θα την ξεκινήσω στο μεγάλο ενυδρείο, στη γυάλα μέχρι τώρα του έδινα pellets. Τα φυτά εφόσον είναι τόσο απαραίτητα θα προσπαθήσω να τα βρω και να πάρω μεθαύριο με το που γυρίσω. Τώρα όσον αφορά το υπόστρωμα θα ανεβάσω επίσης φωτό να μου πείτε αν κάνει για το φύτεμα φυτών αυτό που έχω πάρει! Σίγουρα δεν είναι χαλαζιακό, το πήρα από aquarium shop, είναι φυσικό ψιλό βοτσαλάκι σαν αυτό που βρίσκεις στις όχθες ποταμού! Είναι πολύ όμορφο και θα ήθελα να βάλω αυτο(αν κάνει φυσικά). Στη γυάλα έχω κολλήσει μια λεντοταινια, αλλά επειδή τον ταράζει δεν την ανάβω σχεδόν ποτε. Ελπίζω να κάλυψα άπαντες στη συζήτηση, μόνο εγώ έχω μείνει με απορίες ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν πως έχει το πλάνο:
Παίρνω φίλτρο και του βάζω μέσα το βιολογικό υλικό Ενυδρείο ή πλαστικό δοχείο 60lt, βάζω το φίλτρο και το θερμαντηρα Στρώνω κάτω το χαλίκι και γεμίζω νερό εμφιαλωμένο Βάζω μερικά φυτά ανουμπιες Και ρίχνω μέσα το Σοφο να συνέλθει! Μετράω τις τιμές του νερού κάθε ποτε;; Αλάτι ενυδρείακό τελικά που πήρα να βάλω ή όχι; Αν ναι σε τι αναλογία; Μήπως να βάλω λίγο Melafix που είναι ακίνδυνο; Α! Το ξύλο είναι ενυδρειακό(με σφάξανε στο pet shop 40$) και γράφει επάνω αν δεν βουλιάζει να το βράσω λίγο! Οποτε μπορεί να μη χρειαστεί να περιμένω ένα μήνα μέχρι να βουλιάξει, τι λέτε; |
|
||||
|
||||
![]()
Ενα ενυδρειο σαν αυτο που δειχνεις θα ειναι μια χαρα για το μονομαχο σου.
Αληθεια τι διαστασεις εχει? Αγορασε το οσο πιο αμεσα μπορεις και ξεκινα με οσα ειπαμε. Ο θερμαντηρας που ηδη πηρες ποσα watt ειναι? Το βοτσαλακι που λες, δεν θα κανει κακο. Απλα πιθανοτατα να ειναι ασβεστολιθικο και να σου επηρρεαζει λιγο τις τιμες του νερου προς τα πανω. Οσον αφορα αυτες τις τιμες και την αφαλατωση που αναφερεις, τεσταρε τιμες ph/kh/gh του νερου σου για να δουμε πως θα κινηθεις. Τσεκαρε λιγο και εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78892 |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο που δείχνω είναι 50*40*25 δλδ περίπου 50lt, μπορεί όμως να πάρω και 60αρι αλλά με καπάκι και φως, στο ίδιο concept
Ο θερμαντηρας είναι Fluval στα 100W, κάνει μέχρι για 100Lt νερό, πήρα τον μεγαλύτερο για να μην είναι συνέχεια αναμένος. Στο Dubai έχουμε συνέχεια σε λειτουργεία τα a/c οποτε τον χρειάζομαι. Όσον αφορά το βοτσαλάκι δε νομίζω να είναι ασβεστολιθικό, θα τρελαθώ! Μου είπε ότι είναι κατάλληλο και δεν επηρεάζει το νερό! Για σιγουριά θα κάνω το τεστ με το ακουαφορτε Ωραία, άρα θα χρειαστώ τεστ κ για kh, gh γιατί το kit της API που πήρα είναι μόνο για ph, ammonia, nitrite & nitrate Το φυλλάδιο το έχω διαβάσει, και μακάρι να τα ήξερα από την αρχή να οργανωθώ πριν πάρω το Σοφο, αλλά την πάτησα αποτι φαίνεται όπως και πολλοί άλλοι... |
|
||||
|
||||
![]()
Μήν ξεχνάς το αντιχλώριο!
αλλιώς δεν μπορεί να αποικίσει το φίλτρο η βιολογία..!
|
||||
|
||||
![]()
Oποιο ενυδρειο και να παρεις πανω απο 20-30 λιτρα για μονομαχο ειναι μια χαρα.
Απλα οσο μεγαλωνει ο ογκος του νερου, τοσο πιο ευκολα κρατας σταθερες συνθηκες στα παντα. Συν οτι αν παρεις ενα 50-60 λιτρα οπως λες, θα μπορεις στο μελλον (οταν ο παππους Σοφος μας αφησει απο γηρατεια), να εχεις περισσοτερες επιλογες στο τι θα μπορεις να φιλοξενησεις εκτος απο μονομαχο. Ο θερμαντηρας ισως σου ειναι ψηλος για το ενυδρειο που λες (τσεκαρε διαστασεις), και θα προτιμουσα λιγοτερα watt για 50-60 λιτρα ωστε να μην ανεβαζει πολυ γρηγορα τη θερμοκρασια. Παρε το διπλο τεστ gh/kh της Api αν το βρεις και εισαι πληρης απο τεστ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Άρρωστος μονομάχος (;) | thanasis987 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 27-03-17 17:03 |
Άρρωστος μονομάχος | Athinatr | Ασθένειες-Θεραπείες | 90 | 26-05-16 11:23 |
Άρρωστος μονομάχος?? | george1995 | Bettas | 33 | 09-09-10 12:19 |
Άρρωστος μονομάχος! Fin Rot??? | Artsi | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 6 | 21-08-09 14:59 |
Άρρωστος μονομάχος | Antonisjk | Bettas | 11 | 15-05-09 18:18 |