Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 31-03-18, 23:29
Το avatar του χρήστη Artemisia
Artemisia Ο χρήστης Artemisia δεν είναι συνδεδεμένος
Νεράιδα της Λίμνης

Περιοχή: Κομοτηνή
Προεπιλογή

Θα απαντησω σε λίγο γιατι ειμαι εξω 😊 τα βακτήρια δεν θα κανουν τιποτα 😟 τα καταστήματα κανουν την δουλεια τους.
Καλα εκανες και δεν το πηρες , ακου εκει 300 ευρω! Τρελα!
Παρε του ενυδρείο και βαλε φουλ anubia και θα του αρέσει και θα στρώσει χωρις να ανεβάζει αμμωνία για να βλάψει τον Σοφο 😉
Θα το κοιταω το θεμα σου για οτι χρειαστείς, δεν ειμαστε κοντα να κολλήσουμε 1 τζαμπα να σου δωσω και φυτα να ησυχάσεις.
Παλιά 31-03-18, 23:40
MaryDXB Ο χρήστης MaryDXB δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Dubai
Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πολύ Αρτεμισία,
να είμαι ειλικρινής τα 300€ είναι πολλά χρήματα αλλά όλα στο Dubai είναι υπερεκτιμημένα και πανάκριβα, γιαυτο και δε μου φάνηκαν παρά πολλά! Εγώ θα προσπαθήσω με τα βακτήρια μιας και τα αγόρασα και φυσικά θα κάνω αυτά που μου είπες! Τώρα όσον αφορά την απόσταση, ερχομαι κάθε τόσο Ελλάδα, θα έρθω μέσα στον Απρίλη οποτε αν είσαι Αθήνα μπορούμε να το κανονίσουμε!
Άμμο ενυδριακη δεν έχω, δυστυχώς πριν λίγες μέρες πήρα ένα πολύ πολύ ψιλό βοτσαλάκι από aquarium shop, αλλά δεν είναι τόσο ψιλό όσο η άμμος, ελπίζω να κάνει. Πήρα αυτό το όμορφο ξύλο και θα βάλω επάνω τα φυτακια που λες αλλά έλεγα πρώτα να βάλω λίγο αλάτι και μετά να βάλω τα φυτά. Επίσης πήρα και κατεψυγμένη τροφή bloodworms γιατί μέχρι τώρα του δίνω pellets τα οποία έκλεισα στο σακουλάκι με zip αλλά φοβάμαι μήπως είναι πολυκαιρισμενη! Έχω και ένα τεράστιο βάζο με bloodworms αποξηραμένα αλλά είναι επίσης ανοιγμένη συσκευασία εδώ και καιρο(με καπάκι πλαστικό από πάνω βέβαια)
Επίσης αν βάλω αλατακι νομίζω είναι ένα γραμμάριο/λίτρο! Διόρθωσε με αν κάνω λάθος

Περιμένω απάντηση σου οποτε μπορέσεις και ευχαριστώ για τη βοήθεια και τη στήριξη
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-18, 01:29
Νεράιδα της Λίμνης

Προεπιλογή

Λοιπόν μόλις έρθεις Ελλάδα μου στέλνεις μηνυμα
Τώρα τι μπορείς να κάνεις για να σώσεις το ψάρι .
1. Πάρε ένα πλαστικό κουτί (σαν αυτα για αποθήκευση αντικειμένων) 50 ή 60 λίτρα.
2. Πάρε ένα οικονομικό φιλτρο μικρό .
3. Βιολογικό υλικό φίλτρανσης κεραμικό , μάρκα δεν μας νοιάζει sera , fluval ότι βρείς .

Θα βάλεις στο φίλτρο το βιολογικό υλικό , θα πλύνεις το πλαστικό , θα γεμίσεις νερό απο την βρύση (αν δεν κάνω λάθος το νερό εκει είναι αφαλάτωσης ) βάλε και 4 εμφιαλωμένα , τον θερμοστάτη στο 27 , επιμένω να βρείς φυτά Ανούμπιες 2 και να βάλεις τον Σόφο μέσα μέχρι να έρθεις .

Μόνο έτσι θα τον σώσεις . Τα βακτήρια δεν θα κάνουν τίποτα !
Το αλάτι γιατί να το βάλεις ?
Μην ταίζεις τίποτα κατεψυγμένο σε γυάλα η μικρό ενυδρείο χωρίς φίλτρανση , μόνο κακό κάνεις .

Όλα σου τα λέω εντελώς φιλικά και μόνο επειδή νοιάζεσαι και μπήκες στην διαδικασία να τον σωσεις .

Υ.Γ. Το ξύλο βάλε το απο τώρα σε ένα κουβά με νερό γιατι θα κάνει 1 μήνα να βουλιάξει .

Ενυδρείο μπορείς να πάρεις μαζί σου στην επιστροφή στο αεροπλάνο ? Ψάρια έχω βάλει στο αεροπλάνο πολλές φορές (μεταξύ μας ) αλλά για ενυδρείο δεν ξέρω ....
Παλιά 01-04-18, 01:48
Το avatar του χρήστη kill_bill
kill_bill Ο χρήστης kill_bill δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Aθήνα
Προεπιλογή

Πηγαινε παρε αμεσα ενα ενυδρειο 20-30 λιτρα με ολο τον εξοπλισμο του (φιλτρο, θερμαντηρα, φως).

Εχε στο μυαλο σου οτι χρειαζεσαι καπακι στο ενυδρειο του μονομαχου γιατι πηδαει και μπορει να τον βρεις στο πατωμα.

Χαλικακι ψιλο χαλαζιακο κατα προτιμηση (για να μην επηρρεαζει τις τιμες του νερου).

Βαλε αμεσως (μην περιμενεις μετα το αλατι) φουλ φυτα ταχειας αναπτυξης για να σου κατεβαζουνε οσο μπορουνε ποσοστα NH3/NO2/NO3.

Μετρα καθημερινα την αμμωνια (και οχι μονο) μεχρι να στρωσει το φιλτρο σου,
εχε και καποιο σκευασμα τυπου ammo lock (αχρειαστο να ειναι)
σε περιπτωση που ανεβει σε ψηλα επιπεδα μεχρι να τελειωσει το στρωσιμο.

Αλατι εγω θα εβαζα λιγακι (κακο δε κανει), επειδη αντιμετωπιζεις φιν ροτ συν οτι θεραπεια του κανεις με φαρμακα.
Αναλογια αλατιου δεν θυμαμαι, θα σου πουν οι πιο εμπειροι.

Ισως και καποια βιταμινη (μουλιασμα τροφης σε νερο ενυδρειου με βιταμινη και ταισμα)
θα εκανε καλο στο μονομαχο σου τωρα που ειναι ταλαιπωρημενος.

Μειωσε και τις ωρες φωτισμου του για να εχει χρονο να ξεκουραζεται περισσοτερο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-18, 13:43
Το avatar του χρήστη NikosKoul
NikosKoul Ο χρήστης NikosKoul δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Παραλίμνι
Προεπιλογή

Καλησπέρα και από εμένα. Διαφωνώ Αρτεμήσια με το κουτάκι γιατί το πλαστικό έχει διαφορετική «ανοχή» στην θερμότητα και μπορεί να αλλάξει η θερμοκρασία και η θερμάστρα να τρελαθεί. Πιστεύω η ιδανική λύση είναι φυτά φυτά φυτά. Ανούβιες κερατόφυλο εύκολα και δυνατά φυτά. Θα πήγαινα σε ενυδρειακό αλάτι αφού το ενυδρείο δεν είναι στρωμένο (δεν υπάρχει) αν μπορείς αύξησε κατα 2 βαθμούς θερμοκρασία από εκείνους που βάζεις.
Παλιά 01-04-18, 14:11
Νεράιδα της Λίμνης

Προεπιλογή

Ειναι καλυτερο δηλαδη να τον αφησει στην γυαλα ?
Καλα κανεις και διαφωνείς αλλα σε πλαστικα δοχεια εχω κρατησει ψαρια και 6μηνο ποτε δεν έπαθαν τιποτα .
Για οικονομικό και προσωρινό δοχείο ειναι μια χαρα οταν καποιος θελει να σωσει το ψαρι του και να μην δώσει τοσα λεφτά μαζεμένα. Δεν ειναι τοσο ευπαθει σε θερμοκρασιες καθως σε ολα ειχα θερμοστατη.
Παλιά 01-04-18, 14:31
Το avatar του χρήστη NikosKoul
NikosKoul Ο χρήστης NikosKoul δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Παραλίμνι
Προεπιλογή

Μάλλον μπορεί να μιλάμε για διαφορετικό πλαστικό δοχείο ίσως έχω κάτι άλλο στο μυαλό μου. Αν είναι έτσι το δοχείο πρέπει σίγουρα να είναι άκαμπτο σε θέμα περιεκτικότητας του πλαστικού
Παλιά 01-04-18, 15:23
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Όλα τα πλαστικά δοχεία PET και PP είναι μια χαρά στις θερμοκρασίες που θέλουν τα τροπικά ψάρια και μια καλή οικονομική λύση για κράτησή τους.

Ο θερμαντήρας μετράει θερμοκρασία νερού, δεν επηρεάζεται πουθενά από τον τύπο δοχείου στο οποίο έχουμε το νερό
Παλιά 01-04-18, 15:29
MaryDXB Ο χρήστης MaryDXB δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Dubai
Προεπιλογή

Παιδιά καλημέρα, είμαι ευγνώμων για τις απαντήσεις!
Λοιπόν το ενυδρείο που θα πάρω μεθαύριο είναι κάτι σαν αυτό που φαίνεται στη φωτό, με καπάκι φως και φίλτρο! Θερμαντήρα και βιολογικό υλικό έχω ήδη πάρει!

Προς την Αρτεμισία και kill_bill: Το νερό στο Dubai είναι αφαλάτωσης όντως και γενικά θεωρείται μαλακό, και χωρίς πολλά άλατα, αλλά πρέπει να έχει αρκετό χλώριο νομίζω! Οποτε εγώ χρησιμοποιώ και για το Σοφό εμφιαλωμένο που παίρνω σε μεγάλες μπουκάλες 20λιτρων περίπου! Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω βρύσης να το κάνω, έχω κ κάποιo conditioner αντιχλωριακό, θα ανεβάσω φωτό αύριο βράδυ από Dubai(Αμερική ταυτην).
Ενυδρείο θα μπορώ πιστευω να πάρω, αρκεί να είναι συσκευασμένο σε κούτα! Θα κατέβει cargo όμως, οποτε υπάρχει κίνδυνος να σπάσει αν έχεις κάτι υπόψιν, πες μου διαστάσεις να ρωτήσω στο αεροδρόμιο αν μπορώ να το βάλω καμπίνα
Την κατεψυγμένη τροφή θα την ξεκινήσω στο μεγάλο ενυδρείο, στη γυάλα μέχρι τώρα του έδινα pellets. Τα φυτά εφόσον είναι τόσο απαραίτητα θα προσπαθήσω να τα βρω και να πάρω μεθαύριο με το που γυρίσω.
Τώρα όσον αφορά το υπόστρωμα θα ανεβάσω επίσης φωτό να μου πείτε αν κάνει για το φύτεμα φυτών αυτό που έχω πάρει! Σίγουρα δεν είναι χαλαζιακό, το πήρα από aquarium shop, είναι φυσικό ψιλό βοτσαλάκι σαν αυτό που βρίσκεις στις όχθες ποταμού! Είναι πολύ όμορφο και θα ήθελα να βάλω αυτο(αν κάνει φυσικά).
Στη γυάλα έχω κολλήσει μια λεντοταινια, αλλά επειδή τον ταράζει δεν την ανάβω σχεδόν ποτε.

Ελπίζω να κάλυψα άπαντες στη συζήτηση, μόνο εγώ έχω μείνει με απορίες
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  9192C533-0EC1-469A-A618-DEA9A612BA67.jpg
Εμφανίσεις:  363
Μέγεθος:  43,8 KB  
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές