|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ευτυχώς που τα ενυδρεία με δίσκους... ΔΕΝ το χρειάζονται γιατί τρώνε κρέας, οπότε είναι φτηνά.-
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα πολυχρωμε και αγαπημενε. ας ξεκινησω απο την επιλογη ενυδρειου τα 30 εκ πλατος που αναφερεις δεν θα σε βολεψει καθολου ο κυβος ειναι μια καλυτερη επιλογη ειδικα αν μπορεις να φιαξεις και ενα σαμπ πλατης τυπου μπογιου ετσι ωστε να μπορεις να βαλεις τον εξοπλησμο εκει χωρις να φαινετε στο ενυδρειο.θα χρειαστεις οσμωση που εχεις,αλατι,ρεφρεκτομετρο για την μετρηση της αλατοτητας,βραχο ζωντανο και νεκρο,σκιμερ χωρις να ειναι αναγκαιο,καποιο κυκλοφορητη και φυσικα φως
Εγω θα μιλησω απο προσωπικη εμπειρια αν και τα πραγματα εχουν αλλαξει λιγο απο οτι διαβαζω. Εγω ειχα βαλει στην πλατη του ενυδρειου στο πρωτο διαμερισμα σπασμενο ζωντανο βραχο και στο ντισπλει ειχα βαλει νεκρο για βαση και ζωντανο απο πανω, αν ειναι καλος ο ζωντανος βραχος χωρις απταισιες και απο ενυδρειο που τρεχει εχεις κατευθειαν ενα στρωμενο ενυδρειο. τα ψαρακια σε αυτα τα λιτρα μπορει να ειναι 2 ocellaris γαριδες, καποιος γοβιος.νταμσελ δεν θα εβαζα ειναι αρκετα επιθετικα. φυσικα αν πας για ριφ θα χρειαστεις και αλλα πραγματα αλλα αυτα ειναι σε δευτερη φαση
|
||||
|
||||
![]()
ΚΑΛΩΣ τον odin79...
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ με το πλάτος του... έχω ένα "θέμα" (το θεωρώ λάθος). Σκεφτόμουν νεκρό βράχο για αρχή... και λίγο-λίγο να το "ζωντανεύω". ΔΕΝ θέλω να βάλω πολλά και "περίπλοκα"... που ΙΣΩΣ να με δυσκολέψουν. Πέραν του κύβου έχω και άλλη επιλογή στα 120-140 λίτρα, με πιο σωστό πλάτος. Υπάρχει η δυνατότητα για σαμπ και κάτω από την βάση... αφού διαθέτω 2 μικρά ενυδρεία 20-40 λίτρων.- ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν υπαρχει η δυνατοτητα για σαμπ εισαι μια χαρα... μπορεις να ξεκινησεις με νεκρο βραχο και να βαζεισ βακτηρια και νομιζω στα 12-140 λιτρα μπορεις να βαλεις και τα κλοουνακια που σου αρεσουν. τον εξοπλησμο τον εχεις εκτως απο λιγα πραγματα οπως το ρεφρεκτομετρο θα χρειαστεις στα ειπα πιο πανω.Εγω προσωπικα πιστευω οτι με την εμπειρια που εχεις θα σου φανει παιχνιδακι γιατι εχεις φιλοξενησει και φιλοξενεις δισκους. το θαλασσινο ενυδρειο ειναι κατι διαφορετικο η κινηση των ψαριων, η ζωη που ξεπηδα απο τον βραχο που τον βλεπεις κυριολεκτικα να ζωντανευει ειναι κατι μαγικο.Ενας ακουαριστας σαν και σενα πρεπει να το ζησει και να το δει και αυτο
|
||||
|
||||
![]()
Όπως σου είπα η τρέλα με το "αλμυρό"... "κρατάει" από το '80. Μπορεί να έχω 38 χρόνια ενυδρεία (με τους δίσκους 36) και να ξέρω τα περισσότερα (γνωστά) θαλασσινά ψάρια με τα λατινικά τους ονόματα αλλά... θα γίνω αρχάριος και πάλι.
Ελπίζω να μου βγει... σε καλό. ![]() Στο βυθό αραγωνίτης (φαντάζομαι)... πόσα κιλά, θα είναι καλά; |
|
||||
|
||||
![]()
υπαρχουν πολλες επιλογες η πρωτη ειναι τα 5 εκ, η επομενη ειναι χωρις αραγωνιτη (bare bottom)και η επομενη επιλογη ειναι το dsb (deep sand bed)10+ εκατοστα βαθος. ολες εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους εγω προσωπικα προτιμω το πρωτο.
|
|||
|
|||
![]()
Καλημερα και απο μενα και καλη αρχη στα αλάτια να εχεις φιλε μου απο Κοραλία θα παίξεις ****** μονο η και ακροπορες; Θέλεις ενα σκιμμερ ενα κυκλοφοριτη ρεφακτομετρο θερμοστάτη φωτιστικο και ανάλογα με τι θα παίξεις ίσως και ριακτορες άλλιως κάποια δοσομετρικη καθώς και μια αυτόματη αναπλήρωση. Η λύση για το Σαμπ ειναι πολυ καλη ιδέα και πρακτική αρκη να εχεις και χώρο. Τωρα όσο αφορά το πλάτος 30 ειναι λιγο μια καλη διάσταση ειναι το 80χ50χ50.
Αυτα απο εμένα καλη αρχη να εχεις . |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μήπως να φύγω απο το ποτάμι και να βουτήξω στην λίμνη | mikrosaquaristas | Tanganyika | 9 | 10-05-11 01:46 |
λεπτομέρειες για μπάνιο με αλατόνερο | maria1983 | Ζωοτόκα | 7 | 25-03-10 14:55 |
Αυγά κογχυλιών και αλατόνερο? | dimitrisgiannoulakis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 6 | 09-02-07 09:07 |