|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν πολλοί που χρησιμοποιούν νερό θαλασσινό (αφού το αραιωσουν γιατί η Μεσόγειος έχει μεγαλύτερη αλατοτητα από τις τοπικές θαλασσες) προφανώς με παρόμοια διαδικασία μπορείς να το κάνεις, κλειστό δοχείο σε σκιερο μέρος και ψόφανε όλα. Είχα σκοπό να το κάνω (έχω ήδη δύο δοχεία γεμάτα θαλασσινό νερό από πέρυσι) απλώς με πρόλαβαν τα γεγονότα και αυτόν το καιρό δεν προλαβαίνω (αν θες έλα να πάρεις ένα δοχείο να το δοκιμασεις)
__________________
![]() εγω δεν φερω ευθυνη 166 παρακαλω μαζεψτε ο,τι εχει μεινει ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα, δεν ξέρω αν με κατάλαβες, μεσογειακό ενυδρείο έχω!!
Πολύ κοντά μου έχω εξοχικο παραθαλάσσιο ανάμεσα Πύργο-Αμαλιάδα με καθαρά νερά, από οπου κουβαλάω 30λιτρα δοχεία νερό για το ενυδρείο μου στην Πάτρα... Απλά ήθελα να ξέρω αν γίνεται, το νερό που μαζεύω στο εξοχικό μου, να το αφήνω να εξατμίζεται και να κουβαλάω το αλάτι μόνο, με το οποίο θα φτιάχνω θαλασσινό μεσογειακό νερό με Α.Ο. Κυρίως για τον Χειμώνα που έχει θαλασσοταραχή και φτιάχνω με αλάτι για reef ενυδρεία... Για αυτή την διαφορά στο αλάτι μιλάω!! Αν φτιάξω νερό με αλάτι για reef ενυδρεία, τότε το ασβέστιο π.χ. που θα είναι 420 για το νερό των reef, στο δικό μου θα βγει 420*39/35=468, ενώ η περιεκτικότητα στη μεσόγειο νομίζω είναι γύρω στο 400 Το ίδιο και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία... |
#3
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
παρολα αυτα ομως, μιας και απ οτι ειδα εισαι πατρα, εχεις σκεφτει να επισκευτεις το μεσολογγι και τις αλυκες εκει? ειτε να πας να παρεις ετοιμο αλατι ανεπεξεργαστο (παλια πουλουσαν τωρα πια δεν ξερω) ή ακομα πιο extreme να μαζεψεις νερο απο τα λεγομενα "σαλτσινα" στα οποια η αλατοτητα ειναι στα υψη? βεβαια κατι πρεπει να παιζει με θειαφι κτλ εκει, δεν το χω ψαξει και πολυ, αν και θα το θελα
__________________
![]() εγω δεν φερω ευθυνη 166 παρακαλω μαζεψτε ο,τι εχει μεινει ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
#5
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Πάντως αυτό με το μάζεμα του νερού για μεσογειακό κτλ το σκέφτομαι κάθε φορά που πάω, και τελικά ποτέ δεν το κάνω ![]()
__________________
![]() εγω δεν φερω ευθυνη 166 παρακαλω μαζεψτε ο,τι εχει μεινει ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tolis187 : 12-03-18 στις 22:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Καλά τα πειράματα, αλλά πρόσεχε πολύ τι κάνεις......
Οι εταιρείες παραγωγής του αλατιού που τροφοδοτούν τις άλλες εταιρείες ενυδρειακών προϊόντων τηρούν συγκεκριμένες διαδικασίες και πρωτόκολλα........ Καλή συνέχεια !!!!!
__________________
|
#7
|
||||
|
||||
![]()
Απλά απορία εξέφρασα Samian, δεν θα έπαιζα με το νερό!!!
Από οτι είδα και η Red Sea σε ένα βίντεο της που δείχνει την παρασκευή αλατιού της.. μαζεύει αλάτι από θάλασσα, αλλά μετά το εμπλουτίζει με όλα τα υπόλοιπα συστατικά τα οποία προφανώς χάνονται κατά την διαδικασία... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
salt | rawnerve | Malawi | 8 | 10-02-11 19:35 |
Mediterranean Discus 2010 | Perazzi | Δίσκοι | 6 | 21-04-10 10:35 |
salt | mink | Φωτογραφίες μελών | 0 | 10-02-10 12:05 |
Best salt | ton12 | Χημεία - Φυσική θαλασσινού νερού | 2 | 06-03-08 19:51 |