|
|
||||
|
||||
![]()
Αν στιψεις μονο το σφουγγαρι, απλα θα παρεις λιγοτερο μπολι και αυξανονται οι πιθανοτητες να μην πιασει. Η μεταφορα βιολογικου υλικου ειναι πιο ασφαλης, γιατι υπαρχει μεγαλη αποικηση βακτηριδιων στο υλικο.
Απο που θα παρεις μπολι και δεν υπαρχει βιολογικο υλικο?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Δεν θα το αναπληρωσεις. Ειναι πολυ λιγο αυτο που χωραει το δικο σου ετσι κι αλλιως. Θα βγαλεις τον ανθρακα και στη θεση του θα βαλεις το βιολογικο υλικο που θα παρεις ως μπολι.
Ποιο φιλτρο ειπαμε πως εχεις?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
http://www.aquatlantis.com/index.php?id=23&tbl=registos Έχει μέσα ένα μικρό σφουγγαράκι και ένα άσπρο κουτάκι με κάτι σαν καρβουνάκια μέσα (δεν ξέρω πώς λέγονται). Αυτό είναι ο άνθρακας; Τελικά αγόρασα ενυδρείο 34 λίτρων γιατί δε χώραγε πιο μεγάλο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ακόμη και να στυψεις το σφουγγάρι από το στρωμένο ενυδρείο, κάτι θα γίνει. Αυτό που μάλλον δεν έχεις πάρει, και πρέπει, είναι το βιολογικό υλικό, Δλδ το σίποραξ. Θα πάρεις σίποραξ από το petshop (Mini που είναι σαν χαπάκια μικρά, ή κανονικό και θα το σπάσεις σε κομματάκια. Θα το βάλεις στο φίλτρο σου αφού βγάλεις τον άνθρακα (θα αφήσεις Δλδ στο φίλτρο μόνο το σιποραξ και το σφουγγάρι) και πάνω σε αυτά τα υλικά θα βάλεις το μπόλι από το στρωμένο ενυδρείο...
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά δε βλέπω να βρίσκω μπόλι, δεν μπορούσα να το καθυστερήσω άλλο και ξεκίνησα σήμερα το denitrol.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ!! έριζα το υγρό με τα βακτήρια μέσα στο νερό του ενυδρείου. Μήπως έκανα χαζομάρα και έπρεπε να το ρίξω μέσα στο σφουγγαράκι του φίλτρου;;;;;;; Κάπου διάβασα ότι πρέπει να ρίχνω λίγη τροφή μέσα στο ενυδρείο παράλληλα με τα βακτήρια. Από το e-shop με διαβεβαίωσαν ότι δεν πρέπει! ![]() ![]() ![]() Επίσης μου είπαν να μην πετάξω τον άνθρακα και ότι δεν χρειάζομαι sιporax ή ελαφρόπετρα. Μετά από καιρό αν παλιώσουν και βρωμίσουν πολύ να τα αντικαταστήσω με άλλα ανταλακτικά! Ότι να ναι... δεν βγάζω άκρη. ![]() Έχω κουραστεί, αγχωθεί και απελπιστεί, αφάνταστα με το όλο θέμα! ![]() Σας ευχαριστώ πολύ όλους όσους είχατε να δώσετε μια συμβουλή και μια ευχή για το ψαράκι μου. Να είστε όλοι καλά! |
|
|||
|
|||
![]()
Σου είπαν παραπάνω τι πρέπει να κάνεις. Mini siporax στη θέση του άνθρακα, αντιχλώριο πάντα στο νερό και χρειάζεσαι και έναν θερμαντήρα γιατι ο μονομάχος ζει στους 26 βαθμούς περίπου τον χειμώνα (το καλοκαίρι σε περισσότερους). Αν το φίλτρο της κεντρικής σου παροχής είναι φίλτρο ανθρακα και το ανανεώνεις σύμφωνα με τις οδηγίες τότε μπορείς να μην βάζεις αντιχλώριο. Τα περισσότερα φίλτρα κεντρικής παροχής όμως δεν έχουν φίλτρο ανθρακα. Για να είσαι σίγουρη βάζε αντιχλώριο. Αν μένει χλώριο στο νερό ουτε βιολογία θα έχεις και σύντομα ούτε ψάρι.
Αφού έχεις ψάρι μέσα στο ενυδρείο δεν χρειάζεται να προσθέτεις τροφη σε τούλι. Το ψάρι θα παραγει την αμμωνία που θέλει η βιολογία. Χωρίς μπόλι το ψάρι σου κολυμπάει σε ακατάλληλο νερό, το οποίο μπορεί να γίνει κατάλληλο σε περίπου ένα μηνα αν προσέχεις το φίλτρο σου. Μέχρι τότε ελπίζω να τα καταφέρει το ψαράκι. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SOS Μονομάχος!!! | nikolsim | Αρχάριοι γλυκού νερού | 10 | 17-11-17 02:00 |
fin rot μονομάχος | maria1983 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 14 | 20-07-11 18:06 |
Μονομάχος SOS!!! | dimitrak2000 | Bettas | 11 | 04-07-09 10:14 |
Fin rot σε μονομάχο | Strahos | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 15 | 13-03-06 04:22 |
Που θα βρω μονομάχο? | spirosta | Bettas | 5 | 28-08-05 08:56 |