|
|
||||
|
||||
![]()
Ok Αλέξη μετά απο αυτο που βλέπω 1000 τα 100 έχει skin flukes το ψάρι . Τζάμπα η θεραπεία για ich .
Tωρα το πρόβλημα είναι που βρίσκεις praziquantel για να ξεμπερδεύεις ..... γιατι τα φάρμακα στο εμπόριο έχουν ελάχιστo ώς καθόλου praziquantel ![]() Mια λύση είναι αυτό https://www.ebay.com/p/Fluke-Solve-A....c100005.m1851 και μια άλλη sera tremazol
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Η φωτογραφία ξαναλέω είναι από το sarasa για να μην γίνει κανένα λάθος. Η θεραπεία με το Tremazol γίνεται μία φορά? Φαντάζομαι πρέπει να βγάλω τον άνθρακα και να ξαναμπεί μετά την θεραπεία? Επίσης η θεραπεία θα γίνει σε όλο το ενυδρείο? Στις οδηγίες του φαρμάκου μιλά για 2 δοσολογίες.Ποια από τις 2? Επίσης ισχύει κανονικά 80% αλλαγή νερού???? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Περιμενε με έχεις μπερδέψει , αυτό είναι που "εφυγε" ?
Αν ναι, απλά είχε και στα βράγχια . Σιγουρα έχει και το άλλο , τα flukes δεν εξαφανίζονται. Τα ψάρια μαθαίνουν να τα ελέγχουν σε ένα βαθμό . Ναι το tremazol κάνει . Πιθανόν να χρειαστείς και θεραπεία για βακτηριακή , αυτό γιατι όταν φύγουν τα flukes αφήνουν ανοιχτές πληγες στο ψάρι δεν είναι πάντα εμφανείς . Ξεκίνα με tremazol και βλέπουμε .... Τον άνθρακα τον βγάζεις .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τόσα λάθη...έχασα το ψάρι άδικα... Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Περίμενε βρε Αλέξη διαβάζω δεν έχω χρησιμοποιήσει tremazol εγω έχω λίμνες και αγοράζω φακελάκι
![]() Μην κατηγορείς τον εαυτό σου , έκανες ότι καλύτερο μπορούσες ![]() Για να καταλάβεις , στην λίμνη έχω και ένα black moore , εφυγα για μερικές μέρες επιστρέφω και το βρίσκω ανάποδα στα καλά καθούμενα το ψάρι δεν είχε τίποτα. Τώρα 10 μέρες το έχω με θεραπεία σε καραντίνα μέχρι την 9η δεν είχα ελπίδα .... μετά όμως γύρισε κανονικά ![]()
Κάντε τα όνειρα σας πραγματικότητα , η ζωή είναι μικρή ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Artemisia : 02-02-18 στις 18:05 |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως τα λέει η Αρτεμησία είναι, και η φωτογραφία που έβαλες επιβεβαίωσε κάθε υποψία για flukes.
Θεραπεία κάνεις σε όλο το ενυδρείο. Η αλλαγή νερού δεν είναι υποχρεωτικό να γίνει τόσο νωρίς, οι μελέτες του praziquantel υποστηρίζουν πιο υψηλές δοσολογίες για τουλάχιστον 4 ημέρες για εξάλειψη των flukes. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα μειώσει πολύ τον πληθυσμό τους και το ψάρι θα είναι πολύ καλύτερα. Προσωπικά θα το άφηνα με πλήρη δόση για 4μέρες και μετά θα έκανα την αλλαγή αλλά και τις οδηγίες του να ακολουθήσεις, δουλειά θα κάνει. Κανονικά θέλει επανάληψη ανα 7 μέρες για 3 φορές σύνολο, έως ότου εκκολαφθούν όλα τα αυγά. Επίσης, 80% αλλαγή μπορεί να γίνει και σπαστή, π.χ. 40% συμπλήρωση νερού και μετά ξανά 40% αλλαγή.
|
||||
|
||||
![]()
¶ρα τα ψάρια είχαν flukes από τον Ιούλιο...
Απίστευτο... Σας ευχαριστώ όλους. Θα πάρω το Tremazol και ο θεός βοηθός. Εννοείται θα σας ενημερώνω. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
SOS! TDS στα κόκκινα!!! | Stergios90 | Γλυκό νερό - Γενικά | 8 | 21-01-18 17:58 |
Γκάπυ με κόκκινα σημάδια στην ουρά | kiriaki_st | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 5 | 11-06-12 17:18 |