|
Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων Παρουσιάστε το κοινωνικό σας ενυδρείο! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Οχι ουτε καν.... ειναι σπιτι και λειπουμε ολη μερα μεχρι το βραδυ!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παίζει ρόλο και το μέγεθος και η ηλικία των ψαριών που ήδη έχεις Δοκίμασε την εισαγωγή μια μικρής ομάδας, μήπως αλλάξει η συμπεριφορά του συνόλου Σίγουρα ως είδος, θέλουν κρυψώνες και σκιερά μέρη Στη συμπεριφορά τους θα βοηθούσε, εάν προσθέσεις φύλλα πλατάνου ή catappa, ώστε να καταλήξεις στο λεγόμενο "black water"
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Μην απογοητευεσαι, δωσε χρονο.
Εγω στο δωματιο που εχω το δικο μου, οταν θελω να τα χαζεψω μπαινω με σβηστα φωτα ετσι ωστε να μη με βλεπουν και να μην στρεσαρονται και δεν πλησιαζω το ενυδρειο πιο κοντα απο μισο μετρο . Οταν θελω να τα παρακολουθησω να κινουνται αμεριμνα σαν να μην ειμαι εκει καθομαι και πιο μακρια. Τα rasbora σαν ψαρακια δεν τα ξερω, αλλα καποια ειδη τετρα που εχω διατηρησει κατα διαστηματα (π.χ. black phantom, cardinal) κι αυτα καπως ετσι συμπεριφεροντουσαν. Ψαρια ειναι, δεν ειναι φυσικο τους να τα κοιταμε και να τα πλησιαζουμε και να καθονται κι αυτα να μας κοιτανε... ![]() Λογικο ειναι μεχρι ενος σημειου να κινουνται αναμεσα στα φυτα και να κρυβονται. Ειδικα αν λειπεις ολη μερα και μπαινεις ξαφνικα στον χωρο. Σιγα σιγα πιστευω θα αποκτησουν μια παραπανω οικειοτητα. Ε δεν ειναι και κιχλιδες...!Τα απιστο σου (ειδικα το αρσενικο) πρεπει να συμπεριφερεται πιο ανετα. Εμενα ο δικος μου ο αγκασι (ο Αντρε... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπηκανε σπαστα, μια των 10 μια των 5 και μια των 13 αν θυμαμαι σωστα γιατι δεν ειμουν σιγουρος αν θα προσθεσω tetra.
Και επειδη με κερδισαν τα χρωματα τους κατεληξα οτι θα ηθελα πιο πολλα ψαρια ανεξαρτητου μεγεθους. Εχω φυλλα Πλατανου ετοιμα βρασμενα και ισως να μπορουσα να παρω και καποιο ματζουνι για black water αλλα επειδη ειναι φυτεμενο δεν θα επηρεασει ο χαμηλος φωτισμος τα φυτα? Ηδη ειναι low tech μη το κανω και ταφο... ![]() ------------------------- Παράθεση:
Τα Silvetip tetra που ηθελα να βαλω σε ακολουθουν και σε κοιτανε, γιαυτο τα ηθελα αλλα με κερδισαν τα espei τα ατιμα με τα τελεια χρωματα τους. Για να μη σου πω για τα σκαλαρια που τα εχω στο γραφειο και ειμαι ολη μερα μαζι τους στο μισο μετρο!
The aim of the wise is not to secure pleasure, but to avoid pain. Aristotle Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WiSe : 02-02-18 στις 12:34 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σκαλαρια=εγγυηση!!
![]() ![]() Ασε...μου'χουν λειψει! |
|
|||
|
|||
![]()
και εγώ θα έλεγα να δώσεις χρόνο...
σήμερα έλεγα να πάω κι εγώ να πάρω 20 rasbora και με προβλημάτισες παλιότερα που είχα σε ποιο μικρό ενυδρείο θυμάμαι οτι ήταν αρκετά κινητικά. δεν κοπαδιαζαν σαν τους ροδόστομους αλλά υπήρχε κίνηση... λογικά με τον καιρό θα ξεθαρέψουν... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θες πιστευω απο 1 μετρο και πανω μηκος ενυδρειου για να δεις κοπαδιασμα. Και γενικοτερα για συμπεριφορες ψαριων, οσο πιο μεγαλο ειναι το ενυδρειο τοσο πιο "φυσικες" τεινουν να γινονται. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δεν θα έχουν θέμα τα φυτά του ενυδρείου
Σύμφωνα με τελευταία μελέτη του Εθνικού Θαλάσσιου Ενυδρείου της Βρετανίας και των πανεπιστημίων του Πλίμουθ και του Έξετερ, η παρατήρηση των ψαριών την ώρα που κολυμπούν «ρίχνει» την αρτηριακή πίεση και τους καρδιακούς παλμούς, μειώνοντας το στρες και οδηγώντας σε κατάσταση ηρεμίας. |
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω παω για ενα καλο rescape μεσα στο σουκου γιατι το εχω κανει λιγο μανταρα μεσα και δε μαρεσει οποτε θα μπουν κ τα φυλλα και θα δωσω χρονο...
Αλλα 10-15 φυλλα που εχω ποσες τανινες να βγαλουν? φτανουν? ------------------------- Παράθεση:
Εχε χαρη που δεν μου αρεσουν οι ροδοστομοι γιατι κατα τη γνωμη μου εχουν αφυσικα χρωματα, μη γηινα... Αλλιως θα εβαζα.
The aim of the wise is not to secure pleasure, but to avoid pain. Aristotle Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη WiSe : 02-02-18 στις 14:01 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βάλε 5 φύλλα κι άφησε τα μέχρι να μείνει ο "σκελετός"
(Στα 160 λιτρα καθαρό δεν είσαι?)
|
||||
|
||||
![]()
140 καθαρο μετρημενο νερο. το Rehau 180 ειναι.
Ωραια το Σαββατο εχουμε δουλιτσα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αυτο ακριβως ηθελα να πω. Εχω παρατηρησει σε περιοδους που ειμαι περισσοτερο σπιτι ή ειναι το ενυδρειο σε κεντρικο σημειο που καποιος κυκλοφορει ολη μερα, τα ψαρια συνηθιζουν την κινηση αυτη με αποτελεσμα να μην φοβουνται. Αντιθετα οταν λειπω ολη μερα και δεν βλεπουν κανεναν για καιρο, τα ενοχλει οταν ειμαι μπροστα και κρυβονται. Αυτη η παρατηση ειναι για κοπαδοψαρα.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μπολι απο ενυδρειο με γκαπι σε ενυδρειο με χρυσοψαρα | lordpektroni | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 26-11-14 23:37 |