|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Δημητρη κανενα απο τα λιπασματα που ριχνουε δεν γραφουν πανω οτι κανουν για ενυδρεια. Ειναι υδατοδιαλυτος σιδηρος, ριχνω εδω και δυο βδομαδες. Δεν εχω κανενα θεμα. Πολυ ακριβα το βρηκες. Στειλε μoυ πμ Θα σου στειλω να δοκιμασεις. Να αναφερω και το λογο που ψαχτηκα για σιδηρο με χηλικο παραγοντα DTPA. Εδω και πολυ καιρο χρησιμοποιω trace το οποιο περιεχει μεσα και σιδηρο σε μορφη ΕDTA που ειναι και η πιο κοινη (και φτηνη). Σε ενα πολυ ενδιαφερον thread στο the planted tank forum διαβασα οτι το EDTA σε ph πανω απο 6,5 διασπαται και δεν ειναι για πολυ ωρα διαθεσιμο στα φυτα. Αντιθετα το DTPA ειναι σταθερο και σε μεγαλυτερες τιμες ph και επειδη χρησιμοποιω νερο βρυσης ειπα να δοκιμασω. Το σιδηρο της Seachem ειναι αλλης μορφης απο τις προηγουμενες δυο (Gluconate) το οποιο δεν εχει χηλικο παραγοντα, ειναι αμεσα αφομοιωσιμο αλλα σε σκληρο νερο διασπαται αμεσως. Πολλοι θα εχουν δει το νερο να θολωνει οταν ριχνουν σιδηρο , αυτο ειναι ενδειξη οτι ο σιδηρο αντιδρα με το νερο μας και δεν ειναι διαθεσιμο για τα φυτα . Εδω ειναι η συζητηση για οποιον ενδιαφερεται.
|
||||
|
||||
![]()
Στεφανε σε ευχαριστω πολυ.Αγορασα αυτο που σου ειπα και το περιμενω.
|
||||
|
||||
![]()
Πάρα πολύ όμορφο,
![]() Μ' αρέσουν πάρα πολύ τα μικρά φυτεμένα!!!! Αν μπορούσα θα είχα καμιά δεκαρία. Και οι φωτό σου είναι εξαιρετικές... Βλέπω καλά ότι στις άκρες της βουκεφαλάντρα έχεις λίγη άλγη; Σε ρωτάω γιατί ενώ δεν έχω ίχνος άλγης στο υπόλοιπο ενυδρείο και οι δικές μου πιάνουν στην άκρη. Οπότε αναγκάζομαι μια στις τόσες να τις βγάζω για να τις καθαρίσω... |
|
||||
|
||||
![]()
Eυχαριστω! Nαι εχω λιγη αλγη bba που την κληρονομησα απο το συνδυασμο φρεσκοστημενου ενυδρειου και δυνατου φωτισμου (Chihiros Led).
Φωτογραφιες ειναι απο τον Bloska!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εχω σε παραγγελια ενα φωτιστικο Chichiros A Plus 65W dimmable για να αντικαταστησω τις Τ8 στο μεγαλο ενυδρειο μου γιατι η ΔΕΗ με εχει τσακισει ![]() Εχω ομως τους φοβους μου..Τα χρωματα στα κοκκινα φυτα πως θα ειναι?? Θα μου τσιμπησει η BBA? Το ενυδρειο ειναι παλιο..χωρις ιχνος αλγης..μην το ρημαξω ![]() ![]() Τι λεει η εμπειρια σου απο τον led φωτισμο? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Λογοι οικονομιας...εχω 14 ενυδρεια και καπως προσπαθω να συμμαζεψω την ΔΕΗ ![]() Δεν ειμαι ομως και προθυμος να θυσιασω το "οπτικο αποτελεσμα" ειδικα του μεγαλου μου ενυδρειου ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θεμη οι bamboo οχι δεν κρατησαν , εχω πάρει αλλες δυο οι οποιες ειναι σε αλλο ενυδρειο low tech χωρις co2 και λιπασματα. Γενικα είναι ευαισθητες ολες οι γαριδες και δεν τους αρεσαν τα λιπάσματα.που εριχνα. Το ιδιο ισχύει και για τις red cherry. Ξαφνικα διαπιστωσα οτι εριχνα πολλα μεσα και ετσι πλεον έχω μειώσει τη λιπανση, βαζω ομως ταμπλέτες βυθου. Το ψηλο πράσινο φυτο δεν ειναι valiasneria αλλα Cyperus Helferi. Ωραιο το Monte carlo, το ειχα παλια δε θελω απλα να κλαδευω και να μαζευω κομματακια απ ολο το ενυδρείο.
|
||||
|
||||
![]()
Μερικές ακόμα με λεπτομέρειες που δεν ανέβασα χτες και με μάλωσε ο φωτογράφος.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πανέμορφο ενυδρείο Στέφανε!
![]() *κι ο φωτογράφος καλούτσικες φωτο βγάζει ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νομιζω οτι ο σιδηρος πανω απο 7 πεχα χανει τις ιδιοτητες του.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Sent from my PRO 7 using Tapatalk
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Βraveheart's Valley ver 2 | kingrim | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 79 | 18-03-14 02:19 |
Τραπεζι πτυσσομενο για 80αρι. | sarpijk | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 15 | 04-01-13 19:18 |
νεο 80αρι | mighellos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 26 | 12-07-12 10:01 |
''the Valley Of Death'' | Giwrgos P. | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 12 | 03-05-12 08:23 |
Βraveheart's Valley | kingrim | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 182 | 23-04-11 17:25 |