|
|
||||
|
||||
![]()
Γειά σου κοπελιά
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νικολέτα
ή σαμπ ή εξωτερικά φίλτρα ή εσωτερικό DIY πλάτης για να μη κόβει μήκος. Επίσης DIY βαρέλι ή αυτά που σου έδειξε η Αρτεμησία είναι μια χαρά. Το ενυδρείο είναι μακρύ , και εκτός από φίλτρανση πρέπει να υπάρχει ροή σε όλο το μήκος του ενυδρείου, τα κρεμαστά ουτε να τα σκέφτεσαι
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Με τα υπόλοιπα συμφωνώ με τον Τάκη ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Τα μηχανικά φίλτρα λιμνών που σου λέει η Αρτεμησία είναι πολύ καλά και βολικά, καμια σχέση με των ενυδρείων. Γενικά όταν έχεις λίτρα ξεφεύγεις από τον κοινό εξοπλισμό ενυδρείων, καθώς γίνεται άβολος και ακριβός σε σχέση με τις άλλες διαθέσιμες λύσεις.
|
|||
|
|||
![]()
Αρα δηλαδη εαν βάλω ένα μεγάλο φίλτρο για λίμνη όπως αυτο που μου είπε η Αρτεμισία είμαι καλυμμένη ? μπορω να το εχω και μακρια απο το ενυδρειο κάπου έξω και να ερχεται μονο η σωλνηνας του ενυδρειου μεσα στο σπίτι και από εκει στο ενυδρειο ? Ή αναγκαστικά θα πρέπει να πάω σε 2,3,4 εξωτερικά φίλτρα , και ποιος τα καθαρίζει αυτα μετά χαχα
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Νικολέτα να σε ρωτήσω , αφού το ενυδρείο θα είναι σε Ισόγειο (σκεφτομαι) έχεις πρόσβαση προς τα έξω απο τον τοίχο ? Για να βγάλεις τον εξοπλισμό φίλτρανσης ? έχεις χώρο έξω ? μπαλκονάκι, αυλή, κάτι ? Αν ναι τότε βγάζεις τον εξοπλισμό εκτός σπιτιού και το καθάρισμα γίνεται παιχνιδάκι !!!
|
||||
|
||||
![]()
Η λύση του sump είναι πρακτικά η καλύτερη για αυτά τα λίτρα. Τα εξωτερικά φίλτρα είναι πολύ βαριά και θέλει πολλά από αυτά, οπότε το καθάρισμά τους είναι πρόβλημα. Το sump θα έχει και αυτό μπελά στο καθάρισμα του μηχανικού του αλλά παλεύεται. Τα κρεμαστά φιλτράκια δεν μπορούν να χειριστούν τέτοιο ενυδρείο με χρυσόψαρα, κανα φυτεμένο ίσως.
Το βάρος δεν είναι πρόβλημα. Μέχρι 1 τόνο ανα τμ είναι εντάξη ακόμα και σε όροφο πολυκατοικίας μακριά από κολόνες... Πρακτικά και πολύ παραπάνω αντέχει η πλάκα, απλά είναι άγνωστη η συμπεριφορά σε σεισμό μετά. Εμάς το 5 τόνων 3 μέτρο ενυδρείο καλά στέκει και μετά τον σεισμό σε ισόγειο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() ![]() ![]() Φώτο : http://prntscr.com/i0x1ut ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 16-01-18 στις 11:55 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχουν ενυδρεία τόνων σε ορόφους... Στην προκειμένη περίπτωση το δικό σου μόνο 1,5 τόνο θα είναι το πολύ. Τίποτα το ιδιαίτερο για την πλάκα του ορόφου. Είχα ελέγξει τις απαιτήσεις στατικότητας σε forum μηχανικών που ασχολούνται με κίνηση βαρέων οχημάτων και κατασκευών πάνω σε ορόφους ακόμα και απλών πολυκατοικιών. Οι μηχανικοί όταν χτίζουν δίνουν εγγύηση για το minimum που απαιτείται αλλά στην πράξη χτίζουν για πολλά παραπάνω κιλά. Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν πότε αρχίζει το πρόβλημα αλλά θεωρούν πάνω από 3-5τόνους αν τμ και με ισχυρό σεισμό. Οποιαδήποτε οικοδομή έχει πλάκα για πάνω από 1τονο/τμ. Πρακτικά η πλάκα δεν τρυπάει ούτε με 3-5τόνους ανα τμ, αλλά φοβούνται μικροραγίσματα τότε σε σεισμό.
Υ.Γ.: Τις γλάστρες στο μπαλκόνι μην τις σκέφτεσαι καν ως φορτίο εκτός αν είσαι σε οικοδομή 50ετίας.... Εκτός από μηχανικό λιμνών θέλεις και έναν χώρο για βιολογικό υλικό. Π.χ. sump ή κλειστού τύπου φίλτρο λιμνών για βιολογικό
|
||||
|
||||
![]()
Η φωτό που έβαλες είναι εσωτερικά ο χώρος που θα μπεί το ενυδρείο ?
Αν είσαι διατεθειμένη να τρυπήσεις τον τοίχο για να βγεί μιά σωλήνα αλλά και να μπεί άλλη μία τότε ίσως να έχεις εύκολη φίλτρανση και καλή, χωρίς σαμπ αλλά σε αυτη την περίπτωση δεν γλιτώνεις τον θερμοστάτη .... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Νικόλ
![]() ![]() ![]() Εκτος και αν κάνεις εσωτερικό σαμπ στο ενυδρείο αλλά θα χάσεις λίτρα ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Εννοείς να γίνει τρύπα πίσω από το ενυδρειο στον τοίχο ? Πιο πρακτικο δεν θα ειναι τα 3 εξωτερικα φιλτρα από το ενα αυτο της λιμνης ? Απλώς θέλω να βρώ ευκολα στη διαχειριση εξωτερικα και δυνατα ταυτοχρονα αυτο , εαν μπορειτε να μου προτεινετε καποια . To sub δεν βολευει απο πολλες αποψεις μωρε και πρεπει να ειχε τρυπηθει το επιπλο τοτε ...
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σε μια σεισμογενή χωρα σαν τη δικη μας ευκολα βλεπουμε 6αρια και λεω ευκολα γιατι ανα 20ετια ολο και κατι προβλεπεται... Τη βαση του 5τονου την εχεις πιασει στο τοιχο για να μην κουνηθει ή στο πατωμα? |
|
|||
|
|||
![]()
Τελικά παιδιά αποφάσισα να πάρω 3 ή 4 ( θα δούμε με το χώρο ) sun sun 304b και να έχουνε ένα καθαρό ενυδρείο τα χρυσοψαράκια μας
![]() Το θέμα είναι που θα τα βρω 4 μαζί στην καλύτερη δυνατή τιμή έχω βρει ένα site που στέλνει ελλάδα αλλά έχει μόνο ένα απόθεμα στα 92,50( https://misirlis-aquarium.gr/30-ekso...F-hw-304a.html ) εάν κάποιος τύχει και βρει κάτι καλύτερο σε τιμή μου λέτε ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Νικολετα μου εχεις κοιτάξει το ρευμα που καιει;;;;;κ θες 4!!!!!!!συνέταιρος στην δεη θες να γινεις;;;καταλαβαινω οτι εσκασες μετο σαμπ, τρυπες, φιλτρα κα.μηπως λιγο παραπανω υπομονή θα σ εβγαινε σ καλο.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νικολέτα : 17-01-18 στις 14:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Νικολέτα αυτός είναι ο μισιρλης και βρίσκεται στη Κρήτη..δεν έχει μονο ενα... Έχει νομιζω 3. Μπορείς να τον πάρεις κι τηλέφωνο θα σε εξυπηρετησει |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Εξωτερικό φίλτρο | chemicalgoo | Φίλτρανση | 2 | 07-09-12 19:08 |
Εξωτερικό φίλτρο?? | anastapalios | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 7 | 07-02-11 17:41 |
DIY Εξωτερικό Φίλτρο | mikeaegina | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 04-11-05 17:58 |