|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Στον αυτόματο πλέον. Μπράβο σου για τον κόπο σου χρόνο και χρήμα που αφιέρωσες!κάποια στιγμή άμα μπορείς Κάνε μια σούμα με κώδικα υλικα (τα τελικά που χρησιμοποιησες) και τίποτα φωτο πλακέτας κλπ για κανέναν που θα θέλει να τον κατασκευάσει.
Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
|
||||
|
||||
![]()
Οκ θα τα μαζέψω.
Φώτο της πλακέτας έχω βάλει πιο πριν, στον οδηγό που δείχνω την σύνδεση mosfet. |
|
||||
|
||||
![]()
Εξαιρετικός
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ. Οι αντλίες είναι καλιμπραρισμένες και πλέον τρέχει στο 100% περίπου μια εβδομάδα άψογα.
Εδώ και η βάση που πήρα από ebay για τα σωληνάκια που ρίχνουν τα λιπάσματα στο ενυδρείο: ![]() Το έβαλα κοντά στον κυκλοφορητή ώστε να διαχέονται γρήγορα σε όλο το ενυδρείο. Επόμενο βήμα το άδειασμα του ενυδρείου. Δεν γίνεται να είναι όλα στον αυτόματο και να μπαίνω πίσω από το ενυδρείο να ανοίγω το βανάκι ![]() Παράγγειλα έναν αυτόματο διακόπτη που δουλεύει όπως οι κοινές βρύσες που έχουμε στα μπαλκόνια μας (ball valve) αλλά με την διαφορά ότι αυτός ανοίγει μόλις πάρει τάση 12v. Προσπαθώ να βρω χρόνο τώρα να φτιάξω μενού για αυτό. Έχω 2 επιλογές στο μυαλό μου: 1) Να φτιάξω μια σκέτη επιλογή (drain ή water change) που μόλις την πατάω να ανοίγει αυτόματα την βάνα να αδειάζει, να κλείνει με ένα απλό φλοτέρ όταν πέσει η στάθμη στο επίπεδο που θέλω και μόλις το arduino διαβάσει το συγκεκριμένο φλοτέρ ότι είναι low, να παίρνει μπροστά η αντλία αναπλήρωσης (η οποία πάλι κλείνει είτε όταν ανέβει ένα εκ των δύο φλοτέρ είτε όταν περάσει ο χρόνος που του έχω ορίσει να τρέχει η αντλία σαν ασφάλεια). Έχω μετρήσει και για να μου εισάγει 35 λίτρα νερό από το βαρέλι, χρειάζεται περίπου 620 δευτερόλεπτα, δηλαδή σχεδόν 10 λεπτά. ¶ρα εκτός το high που θα δείξει το φλοτέρ και θα κλείσει η αντλία, αν για κάποιο λόγο δεν κλείσει θα την κλείσει ο κώδικας 10 δευτερόλεπτα αργότερα. 2) Να φτιάξω κανονικό μενού στο οποίο θα ρυθμίζω αν θέλω αυτόματο άδειασμα το οποίο θα κλείνει με το φλοτέρ, ή να κλείνει μετά από κάποια ώρα αδειάσματος. Έτσι θα μπορώ να κάνω αν χρειαστεί μικρότερες αλλαγές. Και για να το προχωρήσω λίγο παραπέρα, έχω πάρει ήδη ένα flowmeter που θα συνδεθεί στην έξοδο του φίλτρου (αφού από εκεί αδειάζω) και ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ να το φτιάξω να αδειάζει τα λίτρα που θα του ορίσω εγώ, αντί να επιλέγω πόσο χρόνο να αδειάζει, αφού πλέον θα τα μετράει το flowmeter. Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν αρχικά χρόνο ( που δεν έχω ![]() Οι άλλες 6 θέσεις που μένουν όλο και κάπου θα αξιοποιηθούν ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:02 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών |
|
||||
|
||||
![]()
Ήθελα δεν ήθελα έμαθα και από photoshop
![]() Ετοιμάζω αλλαγή του πρώτου εικονιδίου στην αρχική οθόνη, όπου ήταν η επιλογή home, η οποία το μόνο που έκανε στην ουσία ήταν να κάνει ανανέωση της αρχικής σελίδας που προσωπικά το θεωρώ άχρηστο: ![]() Με αντίστοιχη επιλογή για αλλαγή νερού με την ονομασία Service: ![]() Στις ρυθμίσεις του κεντρικού μενού θα υπάρχει και η ανάλογη κατηγορία ώστε να ρυθμίζω αν θέλω αυτόματη αλλαγή 50% ή χειροκίνητη με συγκεκριμένο ποσοστό αδειάσματος και γεμίσματος, αλλά αυτή η επιλογή στην αρχική σελίδα απλά θα ξεκινάει την διαδικασία αλλαγής μόλις το πατήσω. Επειδή στις περισσότερες των περιπτώσεων θέλω την στάνταρ αλλαγή 50%, αυτό πιστεύω θα μου λύσει τα χέρια με το να βρίσκεται στην αρχική οθόνη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη stanisalus18 : 15-09-18 στις 13:01 Αιτία: Επαναφορά φωτογραφιών |
|
||||
|
||||
![]()
Τι έγινε ρε παιδιά, που πήγαν οι φώτος;
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπερα κατι εχει γινει στο συγκεκριμενο site, και οι δικες μου εχουν χαθει. Για να τις επαναφερουμε πρεπει να διορθωσουμε το .org με το .cc ας πουμε για παραδειγμα για να δουμε τωρα εδω τις φωτογραφιες απο το τελευταιο post σου
αντι για https://s14.postimg.org/oeg1xd4z5/dock_-_3.png πρεπει να βαλουμε αυτο εδω https://s14.postimg.cc/oeg1xd4z5/dock_-_3.png Παράθεση:
![]() Αν θελεις τα ανεβαζεις στο φορουμ για να βρεις την ησυχια σου οπως τα περιγραφει ο Τακης εδω στο συγκεκριμενο thread. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=99089 Καλη συνεχεια ![]() ΥΓ: Περιμενουμε ενα φωτο - update στο εξαιρετικο project σου. |
![]() |
Tags |
aquarium controller, arduino, iaqua |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
arduino απορια | gregkn73 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 20-11-14 03:20 |
arduino controller | ikaria_jim | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 09-02-14 16:21 |
Arduino aquarium controller | chris the trik | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 33 | 06-04-10 20:23 |
Προγραμματισμός σεμιναρίων | ΠΣΦΕ | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 33 | 03-12-07 09:58 |
Σκέψεις - προγραμματισμός - απόψεις | KwstasV | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 12-02-07 14:58 |