|
|
||||
|
||||
![]()
Καλώς ήρθες Γιώργο
![]() Για πιο λόγο θες να κατεβάσεις τη σκληρότητα ; (GH) Τι ψάρια θες να βάλεις ; Τα τεστ 5 in 1 να μη τα πάρεις , είναι σε χαρτάκια και είναι αναξιόπιστα, να προτιμήσεις υγρα τεστ. Αλλα πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά καλύτερα να το συζητάμε , για να δούμε επίσης αν είναι απαραίτητη αυτή η αγορά.
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη ευχαριστώ για την πληροφορία. Την σκληρότητα θέλω να την ρίξω γιατί έχω ήδη χρυσόψαρα μέσα όπως προανέφερα (δεν με αφήνουν οι κόρουλες μου να τα αλλάξω και δυστυχώς θα τα ταλαιπωρήσω τα καημένα) και θέλω να κατεβάσω την σκληρότητα στο 15-16 που θέλουν τα χρυσόψαρα. Τουλάχιστον να μην ταλαιπωριούνται και απο την ποιότητα του νερού.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για χρυσόψαρα δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα,
δεν αξίζει το κόπο να πάρεις φίλτρο Αντίστροφης Όσμωσης για χρυσόψαρα, θα πρέπει όμως να δεις σοβαρά το μέγεθος του ενυδρείου αυτό είναι ΠΟΛΥ πιο σημαντικό
|
||||
|
||||
![]()
Τάκη ευχαριστώ. Ναι για το μέγεθος του ενυδρείου το κατάλαβα ότι είμαι λάθος αλλά τώρα δεν παίζει να γίνει αλλαγή (οικονομικά δεν σηκώνει μεγαλύτερο). Αλλά ένα καλό σύστημα μετρήσεων θα το ήθελα για να παρακολουθώ το νερό. Έχω πάρει μόνο για το ΡΗ της Sera. Κάτι άλλο και για τις ύπολοιπες μετρήσεις έχετε να προτείνετε;
|
|
||||
|
||||
![]()
Επειδή το ενυδρείο είναι ήδη σε λειτουργία ,
αν μπορείς να δοκιμάσεις αν έχει αμμωνία (ΝΗ3/ΝΗ4) ή νιτρώδη (ΝΟ2) για να μην αγοράσεις τα αντίστοιχα τεστ τεστ νιτρικών (ΝΟ3) όμως να πάρεις, και προσωπικά προτιμώ της API, λίγο πιο ακριβά αλλά βγάζουν πιο πολλά τεστ, και έχω και κάποια κολπάκια που τα 2πλασιασω, 3πλασιαζω μέχρι που τα 5πλασιάζω ![]() PG, GH & KH δεν χρειάζεται
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε Γιώργο καλώς ήρθες κι από μένα.
Νομίζω ότι δεν πρέπει να σε απασχολεί τόσο η χημεία του νερού, όπως ευγενικά προσπαθεί να σου πει κι ο Τάκης, αλλά το μέλλον των ψαριών που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν ή να αποδημούν εις κύριον. Προσπάθησε να εξηγήσεις στις κορούλες σου ότι αν τα αγαπούν πρέπει να τα αποχωρισθούν και σου εγγυώμαι θα είναι πιο δύσκολο γι αυτές όταν τα δουν άρρωστα ή νεκρά ![]() Σε βλέπω πρόθυμο να μάθεις και πολύ εύκολα θα μπορέσεις να φτιάξεις ένα όμορφο και βιώσιμο ενυδρείο στα 60 λίτρα που διαθέτεις κι εδώ είμαστε να βοηθήσουμε. Έτσι θα είναι χαρούμενες οι κορούλες, εσύ αλλά και τα ψαράκια που θα φιλοξενείτε. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ευχαριστώ παιδιά. Σιγά σιγα τις ψήνω ότι δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε πολύ
![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μια ερώτηση από έναν αρχάριο | Ντινος | Χρυσόψαρα | 3 | 27-07-08 21:08 |
Δυσκολίες για έναν αρχαριο | kalagio | Malawi | 21 | 24-06-08 20:50 |
Συμβουλές για έναν αρχάριο και το ενυδρείο του...(πολύ κλασσικός τίτλος) | kats7h0d | Αρχάριοι γλυκού νερού | 32 | 17-03-08 13:57 |