|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Καλως ηρθες και απο μενα.
Πεχα κεχα δεν εχεις μετρησει?Ενα λαθος που κανουμε ειναι τα περισσοτερα φυτα ευδοκιμουν και αναπτύσσονται σε μαλακο νερακι.Δεν ειναι κανονας αλλα εχει βαση.Η καμπομπα μηπως ειναι φουρκατα?Πολυ κοκκινη την βλεπω.
|
|||
|
|||
![]()
Το φως που έχω τώρα είναι όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Οι 2 λάμπες Τ5 (με diy ανακλαστήρες) στο μέσο και τα 3 προβολάκια πίσω. Καταλαβαίνω οτι οι Τ5 δεν είναι αρκετές από το γεγονός οτι όταν είχα μόνο αυτές η repens rubin έμενε χαμηλή και πράσινη. Όταν έβαλα και τα προβολάκια ψήλωσε και έγινε κόκκινη.
Δεν θα αναβαθμίσω όμως τον φωτισμό, θα τον αντικαταστήσω με ένα φωτιστικό όπως αυτό που έκανε ο Δημήτρης εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=96982). Απλά, όταν έρθει η ώρα θα χρειαστώ βοήθειά σε ότι αφορά το χρώμα των led, πόσα watt να πάω κα... Δημήτρη, από μετρήσεις νερού (σε χημείο) έχω pH 7.6 και ολική σκληρότητα 420 mg CACO3/L. Γενικά έχουμε αρκετά σκληρό νερό στην περιοχή. Δεν γνωρίζω αν τα φυτά που έχω ευδοκιμούν σε αυτές τις παραμέτρους. Κάποια από αυτά τα είχα παλιότερα σε άλλα ενυδρεία και ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ότι είναι τώρα. Δεν έχω φοβερές απαιτήσεις ούτε σκοπεύω να πάω σε εξαιρετικά απαιτητικά φυτά πάντως. Το φυτό που ανέφερες είναι αυτό της παρακάτω φωτογραφίας. Για cabomba aquatica το αγόρασα και μπήκε στο ενυδρείο πριν από 4 ημέρες. Σου φαίνεται οτι είναι κάτι άλλο ή απλά δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα? |
|
||||
|
||||
![]()
Κι εμενα για furcata μου κανει..πορτοκαλιζει πολυ για να ναι aquatica.
Ωραιο το ενυδρειο σου μπραβο, με προοπτικες ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Λες Θέμη? Θα το αφήσω και αν δεν τραβήξει μάλλον θα βάλω καμία limnophila sessiliflora στη θέση του. Θέλω ένα ψηλό, πράσινο φυτό σε εκείνο το σημείο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Το φυτό που ανέφερες είναι αυτό της παρακάτω φωτογραφίας. Για cabomba aquatica το αγόρασα και μπήκε στο ενυδρείο πριν από 4 ημέρες. Σου φαίνεται οτι είναι κάτι άλλο ή απλά δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα?
Συνημμένο Αρχείο 88630[/QUOTE] http://www.aquaticplantcentral.com/f...ils.php?id=107 Δες το εδω. Απο που το αγορασες? Με πμ σε παρακαλω ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Την καλησπέρα μου και από μένα
Μάνο καλή επιτυχία στην νέα προσπάθεια, μια ερώτηση ένα τετράγωνο αντικείμενο (φώτο 1,2) πάνω στο ξύλο λευκό με πρασινάδα από επάνω τι είναι ? |
|
||||
|
||||
![]()
Μαλλον εχει βαλει σε πλεγμα την ρικαρντια.
|
|||
|
|||
![]()
Όπως το είπε ο Δημήτρης, είναι η riccardia chamedryfolia. Ήρθε σε ανοξείδωτο διχτάκι και την άφησα μεχρι να δω που θα τη βάλω.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οσο ομορφη ειναι αλλο τοσο περιεγη .
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτεμένο 240 λίτρα | iliaspanagiotou | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 31 | 25-08-11 11:25 |
Φυτεμένο 30 λίτρα | loki21 | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 19-07-11 16:37 |
50 Λίτρα Φυτεμένο | Giannis_4 | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 21 | 18-04-11 23:18 |
96 λίτρα φυτεμένο | medico | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 15-10-10 15:39 |
DIY All Glass Tank 875 Λίτρα - Sump Tank | silveraro | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 13-07-05 10:39 |