|
|
||||
|
||||
![]()
Το ενυδρείο σου είναι μια πραγματικότητα ακόμα οτι τα lps γουστάρουν νιτρικα κ σε αυτό οφείλονται τα χρώματα που έχεις. Προσπάθησε όμως να πέσεις λίγο, ίσως στα 10 θα είναι καλύτερα.
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια καλησπερα
προχθες εκανα μια αλλαγη νερου για να ριξω λιγο τα νιτρικα ομως μαλλον(δικο μου συμπερασμα) δεν αφησα στο βαρελι να λιωση καλα το αλατι γιατι το γεμισα αλατι την τεταρτη 11ωρα πρωι και εβαλα το νερο στο ενυδρειο 10ωρα πρωι την αλλη μερα, απο τοτε τα κοραλια εχουν στρεσαριστη παρα πολυ ειδικα η εμφυλια και τα μανιταρια που ειναι μαζεμενα. το αλατι το σπαω με μια αντλια sun sun 2800λιτρα. ποσο πρεπει να το αφηνω το νερο με το αλατι στο βαρελι πριν το βαλω μεσα στο ενυδρειο?
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ το αφήνω να λιώσει με κυκλοφορητη 24 ώρες.
Αν Κατάλαβα καλά περίπου τόσο το άφησες και εσυ. Αρα κάτι άλλο φταίει. Θερμοκρασία ήταν η ίδια; αλάτι έβαλες τη σωστή ποσότητα;
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα Μιμη ...
Κανε μετρησεις και καλυμπραρισε το ρεφρακτομετρο σου! Μετρησε λιγο το πχ πρωι και βράδυ να δεις που κυμαίνεται και κατα ποσο μεταβάλλεται... Το αλατι της τροπικ σπάει και σε δυο ώρες, εαν το ανακατέψεις μια δυο φορες χεράτα, όσο το διαλύει ο κυκλοφορητης.... Εαν μεσα στο εικοσάλεπτο πάρω δυο ίδιες τιμές, το ρίχνω μεσα... |
|
||||
|
||||
![]()
οταν μετρησα στο βαρελι ειχα 1027 και στο ενυδρειο 1026,οταν μετρησα μετα την αλλαγη ειχα 1027.
οταν εβαλα το νερο και μετρησα μετα απο κανα 3 μερες ειχε 1029 γιαυτο ειπα μηπως δεν ειχε λιωση καλα το αλατι. κατι αλλο που μπορει να συνεβη ειναι οτι απο το πασχα κανω αλλαγες νερου απο την θαλασσα και προχθες εκανα με το tropic pro reef μετα απο 6μηνες. μπορει να ειναι ποιο δυνατο το pro reef δεν ξερω,ευτυχως τα περισσοτερα κοραλια ειναι καλα μονο τα μανιταρια ειναι καπως. αυτην την στιγμη εχω 1026
|
||||
|
||||
![]()
Πόσο αλάτι σε πόσο νερό έβαλες;
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα στην παρεα.
τελικα ολα καλα συνηλθαν τα κοραλια,το πιο πιθανο να στρεσαριστηκαν απο την αλλαγη του νερου που εκανα με το αλατι,ενω επι μηνες εκανα απο θαλασσα. η τιμες με salifert ειναι η εξης mg 1350 ca 390 no3 10 salt 1027 kh 8 τις επομενες μερες θα ανεβασω το ασβεστιο που επεσε στα 430-450 εχω προσθεση και κανα δυο κοραλια ακομα, μια galaxea,μανιταρια με πρασινα tips, και μια buble κοκκινη ανεμωνη. εντομεταξυ εχω μια αντλια eheim να ανεβαζει απο το σαμπ5000λιτρα και δεν την εχω ουτε στην μεση,μηπως ειναι μικρες η 2 φ32 τρυπες που εχω για υπερχειλιση?η ειναι λαθος η σωληνωσεις?κριμα γιατι δεν μπορω να εκμεταλευτω την αντλια στο 100% σε ροη.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρώτη φορά ενυδρείο και ένας ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ | sotiris_k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 7 | 24-10-16 11:47 |
πρώτη φορά με αντίστροφη όσμωση!!! | mikrosaquaristas | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 01-07-11 23:58 |
Η πρώτη μου φορά!!!! | Iann_is | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 2 | 09-03-08 13:19 |