|
|
||||
|
||||
![]()
συνεχεια ξεχναω κι εγω τη δοση....κανοντας αναζητηση στην κατηγορια ασθενειες βρηκα το εξης
απο Fonamstel "Η δοσολογία ήταν 20γρ/10λίτρα, αλλά τη βαζεις σε δύο "δόσεις" - 10 γρ / 10 λίτρα τη μια μέρα και άλλα 10 γρ / 10 λίτρα την επόμενη. Και μετά, προσθέτεις ανάλογα με τις αλλαγές νερού." το κουταλακι του γλυκου ειναι 5 γραμμαρια.θερμοκρασια ναι,στους 30.ποσο την εχεις τωρα?αν ειναι πολυ χαμηλοτερη,μην την ανεβασεις αποτομα. ειναι ελαφρυ το φινροτ? ξεκινα,και θα δεις για ποσες μερες να το συνεχισεις.αναλογα και με το πως θα δεις να πηγαινει.
|
|||
|
|||
![]()
Όσον αφορά αν είναι ελαφρύ το φιν ροτ, η κατάσταση είναι όπως τη βλέπετε στις φωτογραφίες πιο πάνω. Η θερμοκρασία ήταν στους 25-26 και την αύξησα από χθες στους 27 και συνεχίζω...
Τι εννοείς να δω πώς θα πηγαίνει; Θα υπάρξει άμεσα κάποια βελτίιωση, δηλαδή επανόρθωση των πτερυγίων; Γιατί για να γίνουν τα πτερύγια όπως είναι τώρα πέρασε περίπου μήνας. Δεν ήταν άμεση η εξέλιξη της ασθένειας, οπότε υποθέτω ότι και η επανόρθωση θα είναι ακόμα πιο αργή. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σιγα σιγα μπορεις ν'ανεβασεις κι αλλο τη θερμοκρασια.
|
||||
|
||||
![]()
τι και αν έβαλα αλάτι ..... τί και αν του έκανα μια ώρα "μπάνιο" με Akryflawina τα πράγματα δεν πάνε καλά ....
το φιν ροτ προχωράει αντί να υποχωρεί ..... άρχισε να "τρώει" και το πάνω πτερύγιο και πλεον απο την ουρά λείπει και ένα κομμάτι ..... δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ΤΙ μπορεί να φταίει ... αφου και η ένδειξη της αμμωνίας στο indicator είναι στο Ασφαλές χρώμα ..... συγγνώμη... αλλα ΤΙ άλλο μπορώ να κάνω ?? μπανιο με bactopur direct? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ήδη έκανε ένα μισάωρο μπάνιο με Bactopur direct .... μια ταμπλέτα σε 2 λίτρα νερού απο το ενυδρίο .....(συμφωνα με εσωτερικές οδηγίες)
ελπίζω όλα να πάνε καλά ... γιατί παρατήρησα και ένα φουσκωματάκι στην κοιλιά του ... δεν ξέρω αν ήταν απο το φαί ή απο κάτι άλλο .. ελπίζω για το καλύτερο ... εσέις τι λέτε ? ![]() πωπω ποιά ώρα θα με διαολοστήλετε με τις τόσες ερωτήσεις για τους μονομάχους .... φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν απολυθώ και στήσω και το 120λιτρο που ακόμα είναι συσκευασμένο ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αφου βλεπεις οτι δεν υποχωρει,εγω θα εκανα θεραπεια με baktopur(δεν εχω κανει ποτε μπανιο στα ψαρια με φαρμακο,απλα βαζω την αναλογη δοση).αλλα ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει......
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Απέφυγα το να κάνω θεράπεια μέσα στο ενυδρίο λόγο φίλτρου και κατέφυγα στην λύση του μπανιου μια και παλαιότερα αν θυμάσαι με το Pop eye που είχε ένας μονομάχος έκανε καλή δουλειά και είχε ξεπεράσει την ασθένεια .....
τώρα πάλι νέα μετά απο 3-4 μέρες για να δούμε αν έγινε δουλειά με το bactopur .... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Πήρα το Tetra Aqua Vital. Φαντάζομαι κάτι τέτοιο εννοούσες για βιταμίνες, ε;
|
|
||||
|
||||
![]()
ναι,αυτες χρησιμοποιω κι εγω
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ναι, τις έβαλα χθες. Εντωμεταξύ το κουτί είχε οδηγίες μόνο στα γερμανικά και έψαχνα στο ίντερνετ να τα βρω.
Με είχε τρομάξει χθες το πρωί γιατί με το που άνοιξα να ταΐσω πήδηξε (πάλι) έξω, στο πάτωμα. Και βάζοντάς τον μέσα δεν κουνούσε το αριστερό πτερύγιο. Το απόγευμα πάντως φαινόταν οκ. Μάλλον το... στραμπούληξε! |
|
||||
|
||||
![]()
ναι,κι εγω εψαχνα να βρω καποιον να μου τα μεταφρασει....
ειναι λογικο 1-2 μερες αφου πηδηξει εξω,να'χει τραυματιστει καπου η να μην κολυμπαει κανονικα...παντως ηταν τυχερος που τον ειδες αμεσως!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Και πάλι αναγνώριση φυτού | Archon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 06-06-05 22:23 |
Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-07-03 21:36 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
1ο "επίσημο" GAB meeting | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 0 | 11-12-02 23:51 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |