|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ρε Λάμπρο από τη μια τα γκαπι θέλουν φυτά, από την άλλη τα φυτά έχουν απαιτήσεις.
Εδώ ακόμα και με υπόστρωμα τα φυτά δεν πάνε καλά. ¶ρχισα και κουραζομαι |
|
|||
|
|||
![]()
Από τη μικρή εμπειρία μου, για να έχεις φυτά σε καλή κατάσταση,εγώ έκανα τα παρακάτω και έχω φοβερή ανάπτυξη:
Α) υπόστρωμα fluorite black μια σακούλα, το άλλο μισό υπόστρωμα είναι χαλίκι απλό Β) ταμπλέτες sachem έβαλα περίπου 10 Γ) 2 λάμπες για reef Τ5 + 2 Τ8 οι οποίες ήταν ήδη Δ)μπουκάλα Co2 Πριν βάλω φωτισμό και μπουκάλα τα έβλεπα να αργοπεθαινουν |
|
|||
|
|||
![]()
Το θέμα μου είναι ότι με το υπάρχον υπόστρωμα και χαλίκι ανεβάζω πολλά νιτρικά. Χωρίς υπόστρωμα και χαλίκι είχα 0
|
|
||||
|
||||
![]()
μου κάνει εντύπωση αυτό
πήγαινε σε απλό χαλαζιακο χαλίκι τότε αυτό μη το πετάξεις στεγνωσε το στον Ηλιο και κράτησε το
|
||||
|
||||
![]()
Μηπως εχεις πολλα ψαρια μεσα με τις γεννες και ταιζεις κ πολυ;;
Συνολο ποσα ψαρια εχεις και σε ποσα λιγτρα καθαρα; Αυτο το υποστρωμα το χρησιμοποιει πολυς κοσμος και συνηθως δεν αναφερεται σαν αιτια αυξησης νιτρικων.. ![]() Τα φυτα θελουν υπομονη,κι αμα θες ενυδρειο καταπρασινο χωρις co2 δεν γινεται..πρωτα co2 και μετα φως!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Δεν φταινε αυτα Το εχουμε αποδειξει πλέον αυτο. |
|
|||
|
|||
![]()
Η βασική μου ανησυχία δεν είναι τα φυτά. Σιγά σιγά θα τα φτιάξω.
Η ανησυχία μου είναι τα νιτρικά. Έχω 55-60 γκαπι αλλά τα περισσότερα είναι λίγο ημερών. Σε δοκιμή 1 εβδομάδα χωρίς βυθό και φυτά δεν ανέβασα καθόλου νιτρικά. Επίσης τάισμα κάνω ελάχιστο 1 φορά την ημέρα. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι το χαλίκι που έχω είναι χοντρό και περνάνε από κάτω οι ακαθαρσίες. Αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογεί σε 2 εβδομάδες να πιάσω πάλι τέτοια νούμερα. Αν βάλω υπόστρωμα κι από πάνω άμμο θα κάνω δουλειά; Τα φυτά με σκέτη άμμο θα δουλέψουν αν βάζω ταμπλέτες λίπασμα; |
|
||||
|
||||
![]()
οχι άμμο, λεπτό χαλίκι
|
|||
|
|||
![]()
Τάκη σκέτο; Θα γίνουν τα φυτά;
Τι κοκομετρια θεωρείται καλό; |
|
|||
|
|||
![]()
Βαλε ψιλο χαλικάκι. Το ειπαμε αυτό.
Όχι αμμο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Πάντως μπορεί να φταίει μόνο το χοντρό χαλίκι τελικά και όχι το υπόστρωμα.
|
|||
|
|||
![]()
Ναι ναι Μπάμπηηηηη...αυτο σου εγραψα και στο τσατ.
Πάρε ασπρα ψαρια και χαλίκι απο εκει που σου ειπε ο Κώστας. Την επόμενη μερα θα εχεις ενυδρείο "Μαυρα χαλια" κυριολεκτικά. Όπως λεμε "νεκρα" φυση. Ουτε ψαρια ουτε νιτρικά. Χαχαχαχαχαχα |
|
|||
|
|||
![]()
Έχουμε και λέμε. 5ημέρα μετά την αλλαγή και τα ΝΟ3 έχουν φτάσει το 20.
Σήμερα θα κάνω αλλαγή 50% και τη Κυριακή άλλο τόσο ------------------------- Οπότε η επόμενη (και τελευταία) κίνηση είναι παραγγελία λεπτοκοκου χαλικιου ( χωρίς υπόστρωμα) και με τη βοηθάει απο ταμπλέτες λίπασμα θα αντικαταστισω το υπάρχον. ------------------------- Την Παρασκευή θα παραγγείλω χαλίκι και λίπασμα. Για να μη κάνω λάθος έχετε να προτείνετε κάποιο συγκεκριμένο; Ο πάτος του ενυδρείου είναι 80χ30. Πόσο χαλίκι θα χρειαστεί; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 24-10-17 στις 15:54 Αιτία: Automerged Doublepost |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |