|
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη,φαινεταιοντως για φινροτ.υπαρχει τιποτα μυτερο μεσα στο ενυδρειο που θα μπορουσε να του σκισει τα πτερυγια?οχι ομως μονο η ουρα,αλλα και το ραχιαιο και εδρικο ειναι σκισμενα.ειναι μονος στο ενυδρειο?ανεβασε θερμορκασια και ριξε αλατι.
Ιωσα,ξεκινα τη θεραπει που λες και πες μας πως παει.μετα απο καθε αλλαγη νερου,τι νερο βαζεις?το'χεις αφησει για 1-2 μερες η το βαζεςι κατευθειαν?ελεγχεις τη θερμοκρασια του?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και στα 3 ενυδρία έγινε αλλαγή 40% νερού και προσθήκη λίγου αλατιού ....στο ένα για θεραπία και στα άλλα προληπτικά όπως ανέφερα ... (το να ρίχνω λίγο αλάτι σε ΚΑΘΕ αλλαγή νερου προληπτικά είναι καλό ή όχι ?) το νερό έιναι της βρύσης και προσθέτω την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριο ... επειδή δεν έχω τον χρόνο να το έχω να πάρει θερμοκρασία χώρου το μετριαζω με νερό απο θερμοσύφωνα και είναι στην ίδια σχεδόν θερμοκρασία ... μέχρι άυριο δεν νομίζω να δώ αποτελέσματα .... οπότε ίσως αποτελέματα να ποστάρω σε 4 μέρες που θα έχω πάλι έξοδο ... ο πετσοπάς μου είπε πως με την χρήση του AKRYFLAWINA θα δώ ΠΟΛΥ γρήγορα αποτελέσματα αλλά το πώς να το χρησημοποιήσω δεν ξέρω ακόμα ... γιατι όπως προανέφερα οι οδηγίες του είναι ασαφής ... ακόμα δεν το έχω χρησημοποιήσει ...
|
||||
|
||||
![]()
αφου βλεπεις τοσο συχνα προβλημα με φινροτ θα ηταν καληιδεα να "φτιαχνεις" το νερο μερες πριν,θα βοηθησει πολυ.
τι ακριβως λενε οι οδηγιες του? πολλοι χρησιμοποιουν το αλατι προληπτικα,αλλα αν υπαρχουν αλλα προβληματα ποιοτητας(που οπως φαινεται υπαρχουν)δεν τα "καλυπτει". θα περιμενουμε νεα ![]()
|
||||
|
||||
![]()
καλημέρα ....
Το νερό το έφτιαχνα έτσι όπως λές για πολύ καιρό αλλά πάλι είχα προβήματα .... τώρα τελευταια το φτιάχνω έτσι λόγο έλληψης χρόνου ... Εγώ έβαλα αλάτι και στα 3 και περιμένω να δώ εξέλιξη .... ό,τι προκείψει θα ενημερωθείτε.... απλα μου την σπάει να φροντίζω τόσο τακτικά και τόσο σχολαστικά τους μονομάχους και παρόλα αυτά να υπάρχουν τα Χ προβλήματα .... ΚΑΤΙ φταίει στην όλη ιστορια ... αλλά ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω το τί αφού κανω ΟΛΑ όσα έχω αποκομίσει απο εδω .... σας ακούω να λέτε πως κρατάτε μονομάχους για 1 - 1.5 χρόνια και εμένα το πολύ που να έχει κρατήσει μονομάχος σε ΚΑΛΗ κατάσταση είναι άντε 5-6 μήνες ... μετά αρχίζουν τα όσα προβλήματα .... ![]() ![]() Τώρα αντιγράφω ό,τι γράφει το Akryflawina στο μπουκαλάκι ..... και πείτε μου γνώμες ...... ------------------------------------- Επεξεργασία : Κανονική δεξαμενή - 10ml ανά 100 λίτρα. Δεξαμενή απομόνωσης χωρίς υπόστρωμα - μακροπρόθεσμο λουτρό 10 ml ανά 50 λίτρα, βραχυπρόθεσμο λουτρό 10ml ανά 10 λίτρα. Προφύλαξη: 5 σταγόνες ανα 10 λίτρα νερού ανα 7 μέρες. Σε κάθε νέο ενυδρίο πριν προστεθούν ψάρια 10 σταγόνες ανά 50 λίτρα. ------------------------------------- το θέμα είναι πως φοβάμαι μήπως με την χρήση του σκοτώσει και τα βακτηρίδια του φίλτρου .... και εκτός αυτού με 2 σταγόνες που έριξα σε νερό (όχι σε ενυδρίο) το νερό έγινε κίτρινο ..... άρα με 5 σταγόνες στα 10 λίτρα που λέει για προφύλαξη ανα 7 μέρες το νερό θα είναι μόνιμα κίτρινο ! Φαντάζομαι θα χρειαστούν πάνω απο 5 - 6 μερικές αλλαγές νερού για να αποχρωματιστεί μετά τελείως το νερό .... δέν είναι άχρωμο... δυστυχώς ... Any ideas? ![]() ![]() ![]()
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 09-03-06 στις 10:37 |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε μανια με το Acriflavine.. Αντιβιωτικο ειναι και μαλιστα ισχυρό.
Σκιζει φιλτρα, φυτά με άνεση.. Δες πχ εδώ http://www.koivet.com/html/articles/...?article_id=66 |
|
||||
|
||||
![]()
αυτό ήθελα να μάθω φίλε Σωτήρη .... αν επιρεάζει και φίλτρο κτπ .... και όντος απο ότι μου λές και διάβασα στο λινκ τα σκίζει όλα.... και ο -να μην τον αποκαλέσω τον πετσοπά- μου λέει "μην σε νιάζει τίποτα ... δεν επιρεάζει ουτε φίλτρο, ούτε φυτα ούτε τπτ" ....
και στο λίνκ που μου έδωσες αναφέρει τον τρόπο χρήσης του γιατι στις οδηγίες του δεν γράφει κάτι το κατατοπιστικό ..... anyway .... τουλάχιστον τώρα ξέρω πως χρησημοποιείται .... thanks a lot ..... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
χρυσος κανονας!!μην εμπιστευεσαι τους πετ-σοπαδες!τωρα που βρηκαμε τι ειναι μην το ξαναχρησιμοποιησεις.πες μας νεα οταν ξαναβγεις!καλη τυχη!!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Και πάλι αναγνώριση φυτού | Archon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 06-06-05 22:23 |
Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-07-03 21:36 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
1ο "επίσημο" GAB meeting | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 0 | 11-12-02 23:51 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |