|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και όμως, αυτή η μέθοδος μου φαίνεται πολύ καλύτερη.
Τα 2-3 χιλιοστά σιλικόνης είναι αρκετά δυνατά για να κρατήσουν το τζάμι , πολύ πιο δυνατά από το 1 χιλιοστό ή λιγότερο. Επίσης με αυτό το τρόπο αποφεύγεις και ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα, δεν πρόκειται ποτέ να ακουμπήσουν τα τζάμια μεταξύ τους, που είναι η συνηθέστερη αιτία για ξαφνικό ράγισμα ή σπάσιμο του γυαλιού, και ίσως και για αυτό τα εργοστασιακά ενυδρεία είναι κολλημένα εξωτερικά από τον πάτο και όχι πάνω σε αυτόν. Γιατί πάνω στο πάτο , το βάρος του γυαλιού θα διώξει/ξεράσει τη πιο πολύ σιλικόνη και θα μείνει ελάχιστη. Επίσης τη προηγούμενη εβδομάδα που έφτιαξα τον ταχυθερμαντήρα, αποδείχτηκε πως η πιο παχιά στρώση σιλικόνη είναι πιο ανθεκτική από την λεπτή. Και αυτό σε πίεση 3 bar , όχι αστεία. Όταν έβαλα σιλικόνη και το έσφιξα αμέσως, ξέρασε πολύ σιλικόνη και έμεινε μια πολύ λεπτή φλούδα. Όταν στέγνωσε είδα πως η πίεση του νερού την έσπρωχνε , ενώ όταν έβαλα παχιά και το έσφιξα την επόμενη μέρα για να μη τη ξεράσει , η πίεση του νερού δεν την έσπρωχνε καθόλου
|
||||
|
||||
![]()
To είχα δει κι εγώ το 2ο βίντεο και είχα την απορία αν τα silicone spacers που χρησιμοποιούν για να μην ακουμπάνε τα τζάμια, τα αφαιρούν ή τα αφήνουν μέσα. Στα comments κάποιος το ρωτάει και του απαντάνε ότι μένουν μέσα! Δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κατασκευή...
|
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα... Τάκη έχεις ένα δίκιο... Το επόμενο ενυδρείο έτσι πλέον
![]() Είχα κι εγώ την απορία για τα spacers και πήρα κι εγώ την ίδια απάντηση... |
|
||||
|
||||
![]()
το στησιμο δεν καταλαβα πως το κανει.....μονο επανω δειχνει γωνιες....κατω μονο με το βαρος τα στηνει???
|
|||
|
|||
![]()
Κι εγώ αυτό δεν κατάλαβα. Κάτω πως ενώνει;
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάτω ακουμπάνε στο φελιζόλ ,
δεν πατάει τζάμι επάνω σε τζάμι, τα πλαϊνά κολλιούνται εξωτερικά της βάσης
|
|||
|
|||
![]()
Τέλειος φαίνεται αυτός ο τρόπος. Εγώ όποτε κολλάω ενυδρεία τα κάνω σκ@τα, σιλικόνες παντού, δαχτυλιες, χάλια... Προφανώς ο τυπακος στο πρώτο βίντεο είναι επαγγελματίας. Μπράβο του.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Απλή μέθοδος διάχυσης DIY co2 με εσωτερικό φιλτρο. | sarpijk | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 29 | 21-07-13 12:02 |
bison για τζαμια vs aqua silicone den braven | scooby14 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 5 | 14-02-11 21:03 |
Μέθοδος αλλαγής νερού | Celda | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 17 | 19-08-05 00:10 |