|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Στη θεση σου εγω θα το κυνηγουσα. Στο eBay ειναι ευκολο να βρεις το δικιο σου. Εχεις και φωτογραφια κιολας. Υποτιθεται οτι αγορασες ολοκληρα και καινουργια τα κομματια και οχι σπασμενα. Μπορεις να απαιτησεις να σου επιστρεψει ενα μερος του ποσου που χρεωθηκες για τις ζημιες. Το εχω κανει αρκετες φορες και παντα επαιρνα καποια χρηματα πισω. Παντα φιλικα, Γιαννης.
|
|
|||
|
|||
![]()
Γραφουνε πως αν υπαρχει καποιο προβλημα πρεπει να τους ενημερωσεις εντος 7 ημερων απο την παραλαβη του προιοντος.να τους το στειλεις με εξοδα δικα σου κ να στο αντικαταστησουν με δικα τους εξοδα
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Έστειλα στον πωλητή μήνυμα μαζί με την παρακάτω φωτογραφία. Μου απάντησε πολύ ευγενικά και μου πρότεινε είτε λεφτά πίσω είτε αντικατάσταση των 8 κομματιών. Προτίμησα την αντικατάσταση. Ποτέ δεν θα πάει χαμένο το βιολογικό υλικό. Σε κανα +μήνα θα τα έχω στα χέρια μου (τόσο είχαν κάνει και τα άλλα να φτάσουν). Βέβαια δεν νομίζω ότι τα σπασμένα κομμάτια θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην φίλτρανσή μου. |
|
||||
|
||||
![]()
Καλά έκανες Πάνο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Επιτέλους άρχισε να βελτιώνεται ο καιρός και οι βόλτες στην λίμνη γίνονται όλο και ποιο συχνές.
Δυστυχώς η αεραντλία μου μετά από 4 χρόνια παρέδωσε πνεύμα. Τα ψάρια από την πρώτη και όλα μέρα σταμάτησαν να είναι δραστήρια. Σταμάτησαν να κολυμπάνε και έμεναν ακίνητα κοντά στον καταρράχτη (όχι απαραίτητα στην επιφάνεια). Αυτό με άγχωσε λίγο. Σταμάτησα το τάισμα. Αγόρασα μια αεραντλία στο τσακ μπαμ με τον φόβο μην χάσω κανα ΚΟΙ. Resun ACO-001 ~40¤ Power: 18W Output 38L/min - 2280L/h Μπορεί να μην είναι τόσο δυνατή οσο η προηγούμενη αλλά τα ΚΟΙ πήραν αμέσως τα πάνω τους. ¶ρχισαν αμέσως το κολύμπι και φυσικά να ζητιανεύουν πάλι φαγητό. Η δύναμη της αεραντλίας είναι μοιρασμένη στην λίμνη και στο φίλτρο. Δυστυχώς δεν έχει αρκετή δύναμη για να δημιουργήσει το moving bed στο K1. Σε μια συζήτιση που είχα με τον Giannhs_KOI μου είπε ότι συνήθως κόβεται η εσωτερική μεμβράνη και στο ίντερνετ πουλάνε ανταλλακτικά. Όντως, ξεβίδωσα την αεραντλία και οι 2 μεμβράνες που είχε είχαν κοπεί !!! Παράγγειλα τα ανταλλακτικά και όταν έρθουν θα προσπαθήσω να ετοιμάσω ένα βίντεο για να μάθουν όλοι αυτή την διαδικασία. Το τι σκόνη και μπίχλα έχει μέσα η αεραντλία και τα σωληνάκια, δεν περιγράφετε. |
|
||||
|
||||
![]()
Οι μεμβράνες στις αεραντλίες θέλουν την συντήρηση τους
![]() Καθάρισμα από σκόνη/σκουπίδια και βαζελίνη ή σπρέι σιλικόνης για να κρατάνε την ελαστικότητα τους. Αφού βρήκες ανταλλακτικά θα λειτουργήσει κανονικά. |
|
||||
|
||||
![]()
4 χρόνια δεν είχε καθαριστεί ποτέ !!!
Τώρα ανακάλυψα ότι έχει ένα σφουγγαράκι στο σημείο που μπαίνει ο αέρας και χρειάζεται καθάρισμα. Πρέπει να αγοράσω ένα σπρέι σιλικόνης !!! Ευχαριστώ για την συμβουλή. Κάθε πότε κάνετε οι υπόλοιποι συντήρηση στην αεραντλία σας (καθαρισμός στο σφουγγάρι + λιπαντικό μεμβράνες)? |
|
||||
|
||||
![]()
κανενα νεο απο τα μικρα κοι? για ανεβασε καμια photo να τα δουμε
|
||||
|
||||
![]()
Ανάλογα την χρήση. Αν την έχεις όπως φαντάζομαι εσύ 24ω/24ωρο θα πρέπει να συντηρείται ανά 2-3 μήνες. Το σφουγγαράκι που έχει στο σημείο που τραβάει αέρα, αν έχει μπουκώσει από μικροσωματίδια θέλει καλό καθάρισμα/πλύσιμο ή αντικατάσταση.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Η λίμνη μου. | yiannossavva | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 21-11-13 16:55 |
η λίμνη μας!!! | tanale | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 6 | 01-02-13 16:09 |
φίλτρο για λίμνη | xristosss | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-05-11 00:06 |
Λίμνη | stavros55 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 08-01-10 19:35 |