|
|
||||
|
||||
![]()
δεν μπορω να καταλαβω τι δεν παει καλα...προφανως ειναι προβλημα ποιοτητας νερου,αλλα με τις αλλαγες σου εισαι οκ.εχεις κανει ποτε μετρησεις?
προσωπικα,δεν εχω δοκιμασει τα προιοντα,αλλα δεν ξερω,νομιζω οτι τα πραγματα ειναι πιο απλα... αλατι μπορεις να βαλεις ενα απλο χυμα σκληρο απο παντοπωλειο η το αλατι που χρησιμοποιουμε για τις ελιες. εγω θα εβαζα και βιταμινες Β,εχω δοκιμασει της τετρα. αλατι μετα απο καθε αλλαγη νερου,αν μπορουσες και ολικη αλλαγη και μετα προσθηκη αναλογης ποσοτητας θα'ταν το ιδανικο.τι θερμοκρασια τους εχεις? μηπως ταιζεις πολυ? και indian almond leaf θα βοηθουσε,αλλα εισαι μακρυα να σου δωσω....
|
||||||
|
||||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
θερμοκρασία δωματίου .... αλλά έιναι ζεστό το σπίτι ... δηλαδή είναι πάντα μεταξύ 22-25 βαθμών ....τώρα για παράδειγμα είναι στους 24 βαθμούς ... Παράθεση:
![]() Τάιζα με bloodworms της sera αλλά πήρα σήμερα για τροφή και το Betta Banquet της Seachem μια και είδα απο δω πως είναι καλή εταιρία .... την τρώνε με λαιμαργία .... Παράθεση:
ξεκινάω σε λίγο με αλλάγη νερού 40% και στα 3 ενυδρία και προσθήκη αλατιού και στα 3 ... στο ένα για θεραπία και στα άλλα για πρόληψη .... Οταν έχω νέα θα ξανα γράψω ... ελπίζω να έχω μονο θετικά να σας πώ .. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Βάζω κάποιες φωτογραφίες, πριν από κάποιο διάστημα και τώρα. Μήπως έχει fin rot και αυτός; Παρατηρώ ότι μακραίνει η ουρά του από κάτω και σκίζεται γενικώς. Έχει και μια μικροσκοπική τρυπούλα αν προσέξετε.
Γενικώς πάντως του αρέσει να παίζει στο ρεύμα του νερού και δεν ξέρω μήπως έτσι του καταστρέφεται η ουρά. |
|
||||
|
||||
![]()
έτσι ακριβώς έχει γίνει και στους δικούς μου μονομάχους κατα καιρούς ....
πρώτα παρατηρώ κάποιο ξεθόριασμα στο χρώμα της ουράς στην άκρη και μετά αρχίζει το σκίσημο ..... ![]() Υ.Γ 1 Btw... Carl Zeiss lens kick ass ![]() Υ.Γ 2 τελικά ακόμα δεν κατάλαβα πως χρησημοποιείται το akryflawina .... οι οδηγίες του στο πίσω μέρος του μπουκαλιού δεν είναι και τόσο σαφής και εύκολα μπορεί να γίνει το λάθος ...
Ιωσάς Wise men talk because they have something to say; fools, because they have to say something. I guess Ill always be a soldier of fortune.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη crazyio : 08-03-06 στις 21:29 |
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη,φαινεταιοντως για φινροτ.υπαρχει τιποτα μυτερο μεσα στο ενυδρειο που θα μπορουσε να του σκισει τα πτερυγια?οχι ομως μονο η ουρα,αλλα και το ραχιαιο και εδρικο ειναι σκισμενα.ειναι μονος στο ενυδρειο?ανεβασε θερμορκασια και ριξε αλατι.
Ιωσα,ξεκινα τη θεραπει που λες και πες μας πως παει.μετα απο καθε αλλαγη νερου,τι νερο βαζεις?το'χεις αφησει για 1-2 μερες η το βαζεςι κατευθειαν?ελεγχεις τη θερμοκρασια του?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
και στα 3 ενυδρία έγινε αλλαγή 40% νερού και προσθήκη λίγου αλατιού ....στο ένα για θεραπία και στα άλλα προληπτικά όπως ανέφερα ... (το να ρίχνω λίγο αλάτι σε ΚΑΘΕ αλλαγή νερου προληπτικά είναι καλό ή όχι ?) το νερό έιναι της βρύσης και προσθέτω την ανάλογη ποσότητα αντιχλώριο ... επειδή δεν έχω τον χρόνο να το έχω να πάρει θερμοκρασία χώρου το μετριαζω με νερό απο θερμοσύφωνα και είναι στην ίδια σχεδόν θερμοκρασία ... μέχρι άυριο δεν νομίζω να δώ αποτελέσματα .... οπότε ίσως αποτελέματα να ποστάρω σε 4 μέρες που θα έχω πάλι έξοδο ... ο πετσοπάς μου είπε πως με την χρήση του AKRYFLAWINA θα δώ ΠΟΛΥ γρήγορα αποτελέσματα αλλά το πώς να το χρησημοποιήσω δεν ξέρω ακόμα ... γιατι όπως προανέφερα οι οδηγίες του είναι ασαφής ... ακόμα δεν το έχω χρησημοποιήσει ...
|
||||
|
||||
![]()
αφου βλεπεις τοσο συχνα προβλημα με φινροτ θα ηταν καληιδεα να "φτιαχνεις" το νερο μερες πριν,θα βοηθησει πολυ.
τι ακριβως λενε οι οδηγιες του? πολλοι χρησιμοποιουν το αλατι προληπτικα,αλλα αν υπαρχουν αλλα προβληματα ποιοτητας(που οπως φαινεται υπαρχουν)δεν τα "καλυπτει". θα περιμενουμε νεα ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Και πάλι αναγνώριση φυτού | Archon | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 06-06-05 22:23 |
Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον | johnny98130 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 12 | 21-07-03 21:36 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
1ο "επίσημο" GAB meeting | Tolis | Greek Aquarist's Boards | 0 | 11-12-02 23:51 |
Περί λιπασμάτων | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 10-12-02 19:39 |