|
|
|||
|
|||
![]()
Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.
Μιας και αναφέρεστε στην αλλαγή να ρωτήσω κάτι που δε μου είναι ξεκάθαρο παρόλο που έχω διαβάσει σχετικές παρουσιάσεις στο forum. Το νερό που ετοιμάζω για να βάλω στο ενυδρείο πρέπει να είναι στη σωστή θερμοκρασία και να έχω βάλει αντιχλώριο. Γιατί υπάρχουν αναφορές σε προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα και ανάγκη κυκλοφορητή στο βαρέλι; Αν βάλω το αντιχλώριο και ανακατέψω καλά δε μπορώ άμεσα να προσθέσω το νερό; Πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες και μετά να το προσθέσω (οπότε τότε έχει νόημα η προετοιμασία και ο κυκλοφορητής) και αν ναι πόσες περίπου; ------------------------- Επίσης αν μπορείτε να μου εξηγήσετε τι διαφορά έχει ο κυκλοφορητής με την αντλία (απλά πιο χαμηλή ροή;;; ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Vlacs : 28-09-17 στις 08:25 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αν ετοιμάσεις το νερό αλλαγής εσυ και το ρίξεις μέσα στο ενυδρείο αμέσως θα πρέπει να βάλεις αντί χλώριο για όλη τη ποσότητα του νερού του ενυδρείου και όχι μόνο αυτή που αλλάζεις. Και το νερό πως το ζεσταίνεις; Με νερό από θερμοσίφωνα; Αν ναι είναι λάθος γιατί αν ο θερμοσίφωνας σου δεν είναι καθαρός (πράγμα σπάνιο) θα έχεις προβλήματα. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εγώ είχα στο μυαλό μου να ετοιμάζω σταδιακά σε 20λ το νερό με αντιχλώριο και σωστή θερμοκρασία και να το προσθέτω (x5). Αν αυτό δεν είναι σωστό τότε θα πρέπει να βρω βαρέλι/ντενεκέ/κουβά ή οτιδήποτε άλλο 100 λ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Θα ζεσταίνεις στη κατσαρόλα νερό θα κανείς 20 λίτρα θα βάζεις αντί χλώριο και θα το ρίχνεις στο ενυδρείο; Και αυτό για 5 φορές; Κουράστηκα μόνο που το σκέφτηκα όχι να το κάνω κιόλας. Θα πας σε ένα χρωματοπωλείο και θα ζητήσεις ένα βαρέλι τροφίμων 100λιτρων. Περίπου 30€ κάνει. Εκεί μέσα από την προηγούμενη μέρα θα βάλεις ένα δεύτερο θερμοστάτη και ένα κυκλοφοριτη και την επόμενη θα το ρίξεις στο ενυδρείο σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό που θα μπαίνει ως αλλαγή στο ενυδρείο να το έχεις ετοιμάσει σε ένα βαρέλι και να το αφήνεις να ωριμάσει, βάζοντας αντιχλώριο και ενα θερμοστατη για να φέρνει την θερμοκρασία του νερού σε θερμοκρασία ίδια με του ενυδρείου. Είναι σημαντικό για να μην προκαλεί όσμωση στα ψάρια.
Οι απότομες αλλαγές μπορούν να τα σκοτώσουν η να ταλαιπωρήσουν τα ψάρια με μια ασθένειες. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ας κάνω και μια λίγο πιο αναλυτική περιγραφή του ενυδρείου μου: Καταρχήν το ενυδρείο είναι 300 λ (νομίζω Juwel rio 300). Έχω ένα εσωτερικό (sobo wp3300b) και ένα εξωτερικό φίλτρο (eheim 350) θερμαντήρα και ένα φωτιστικό σώμα πατέντα του γνωστού μου με 2 λευκές και 2 μπλε λάμπες (ανοίγουν ανά 2 όχι όλες μαζί). Κάθε ζευγάρι είναι 114wat. Έχω παραγγείλει καπάκι γιατί ο γνωστός μου το είχε ανοιχτό και δεν είχε. Έχοντας στο μυαλό μου κάποια είδη ψαριών έκανα την επιλογή του υπόβαθρου και έβαλα άμμο η οποία (σύμφωνα με το κατάστημα) είναι κατάλληλη και για φυτά. Η διακόσμηση αποτελείται από ένα ξύλο και λίγες πέτρες. Φυτά επέλεξα κάποια που θεωρούνται "εύκολα", σύμφωνα και με σχετικό άρθρο εδώ: anubia, hygrophila polysperma, egeria, echinodorus bleherae και microsorum pteropus. Στα φυτά έβαλα ταμπλέτα στην άμμο όταν τα φύτεψα και έχω πάρει και υγρό λίπασμα. Έχω στο μυαλό μου κάποιους συνδυασμούς ψαριών που περιλαμβάνουν cardinal tetra, corydoras venezuela black, pearl gourami, torpedo balb, albino rainbow shark (όχι όλα αυτά μαζί φυσικά). Ακόμα δεν έχω καταλήξει. Αν μπορείτε να μου εξηγήσετε και παραπάνω (κόκκινα γράμματα) αν το σκέφτομαι λάθος..... |
|
||||
|
||||
![]()
Το νερό στο βαρέλι το προετοιμάζουμε για πολλούς λόγους
1) Να φέρουμε τη θερμοκρασία στην επιθυμητή ανάλογα με τη θερμοκρασία του ενυδρείου 2) Να κάνουμε αποχλωρίωση με φυσικό τρόπο έχοντας μια αεραντλία για μερικές ώρες, συνήθως 8 με 12 ώρες είναι αρκετές. Αν βάλουμε αντιχλώριο η αποχλωρίωση γίνεται σχεδόν ακαριαία, δεν χρειάζεται αναμονή. 3) Με τη παραμονή του νερού στο βαρέλι και το ανακάτεμα από κάποια αντλία φεύγουν από το νερό αέρια που συνήθως υπάρχουν στο δίκτυο, έτσι προστατεύουμε τα ψάρια από την ασθένεια Gas Bubble Disease http://www.petmd.com/fish/conditions...bubble_disease Όπως καταλαβαίνεις είναι πολλοί οι λόγοι που προτείνουμε το βαρέλι ωρίμανσης. Μπορούμε όμως να αποφύγουμε τη παραμονή ρίχνοντας με πίεση το νερό στο βαρέλι για να υπάρχει μεγάλη ανατάραξη, αυτό προκαλεί εξάτμιση του χλωρίου αλλά και διαφυγή τυχόν αερίων που έχουν εγκλωβιστεί
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπάρχει περίπτωση? | chrisvari | Γαρίδες | 21 | 07-07-13 09:06 |
Περι στρωσίματος | Razorblade | Αρχάριοι γλυκού νερού | 11 | 01-10-09 16:44 |
Αρχή στρωσίματος | greemlin | Γλυκό νερό - Γενικά | 45 | 09-07-09 20:49 |
κατάσταση στρωσίματος | andreas72 | Γλυκό νερό - Γενικά | 5 | 27-04-09 17:57 |
Τέλος στρωσίματος | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 27 | 15-03-07 03:55 |