|
|
|||
|
|||
![]()
Νίκο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια
Λοιπόν το ξύλινο πλαίσιο το έχω περάσει βερνίκι μόνο. Βέβαια είχα σκοπό να βάλω ενα πλεξιγκλας απο κατω ωστε να μην περνάει η υγρασία. Τώρα όσον αφορά την ντόρυ γενικά έχει αρκετά στίγματα και τώρα που άνοιξαν τα φώτα βλέπω το escenius bicolor όταν η ντόρυ δεν κρύβεται την πλησιάζει με κάπως άγριες διαθέσεις. αν και ποτε δεν εχει δειξει κάποια επιθετικότητα... Οσον αφορά την αλγη απο οτι καταλαβαίνω είναι κυανό γιατι χθες που καθάριζα το τζάμι αποκολούταν η βρωμια σαν φιλμ/γλίτσα. Ανέβασα λίγο την αντλία επιστροφής και λίγο τους κυκλοφορητές. Ακροπόρες θα περιμενω αλλη μια βδομάδα μπας και ηρεμήσουν τα πραγματα και βλέπουμε. ------------------------- ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη tnick : 22-09-17 στις 11:06 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μαύρο ικ είναι , λένε ότι είναι ήπια ασθένεια σε σχέση με το κλασσικό ικ.
Τάιζε καλά και δες μήπως βρεις κάνα Ρας γιατρό να βάλεις και καμοια βιταμίνη θα βοηθούσε. Αλλιώς καραντίνα με φάρμακο για κάποιο διάστημα.
Κώστας Πληροφορίες ενυδρείου : Reef Main display800l , Sump 200l Lighting : DIY custom multichip led Circulation: 3xwp60 jebao , jebao dct12000,Skimmer Atb big econo , Calsium reactor : Shuran jetstream 1, Zeo reactor Diy Cooling Tr20, Heating Eheim Jager Auto top off DIY , ROWw |
|
|||
|
|||
![]()
Κωστα γενικα παρατηρούσα λευκα στιγματα αλλα τωρα τελευταιες δυο μέρες βλεπω οτι υπαρχουν και μαυρα. εχω μια γαρίδα amboinensis. Ταιζω καλα τελευταιες μέρες και ποτιζω τη τροφη σε σκορδοζουμο που φτιαχνω λιωνοντας σκόρδο.
|
|
|||
|
|||
![]()
λοιπον το ενυδρείο νομιζω οτι σταθεροποιηθηκε λίγο ως προς το θεμα αλγων. βλεπω να αρχιζει να φτιαχνει σιγα σιγα. Αυτο που παρατήρησα είναι ότι το κυπελο του σκιμμερ περα του οτι γεμιζει καθε μερα βγαζει μια πολυ εντονη μυρωδια της θαλασσας σαν αυτη τη μυρωδια που εχει η θαλασσα οταν φυσαει νοτιας που δεν τη λες και πολυ ευχαριστη. Μου έκανε εντύπωση και το αναφέρω γιατι τόσο καιρό δεν μύριζε έτσι το κύπελο του σκιμμερ μπορεί να βρωμαγε παλι αλλα δεν εβγαζε αυτη τη θαλασσίλα σα μυρωδια. Θεωρώ ότι οφείλεται στις άλγες. Απο κει και πέρα οι μετρησεις μου ειναι
1026 αλατοτητα 26 θερμοκρασια 3-5 νιτρικα ca 430 kh 8 mg 1260 θέλει ανεβασμα απο κει και περα η ντορυ σήμερα εφαγε λίγο κατεψυγμενη μυσιδα αλλα δειχνει λιγο πιο ανυσηχη στις κινησεις της. το καλο ειναι οτι εφαγε γιατι τις προηγουμενες δυο μερες ενω πηγαινε στην τροφη δεν εδειχνε να την τρωει. Επίσης ήθελα να ρωτησω τωρα για να βάλω κάποιο κοντρολερ στο φωτιστικό μου που το έχω με τα pwm dimmer τι θα χρειαστώ? Είναι εύκολη διαδικασία δηλαδη απο τους drivers φευγουν τα καλωδια που πάνε στα pwm dimmer. αυτα τα καλώδια για τα συνδεσω με καποιο κοντρολλερ πχ arduino τι χρειαζεται να πάρω ακόμα? Γενικα με το θέμα κοντρολερ ειμαι πολυ ασχετος και θελω να δω αν θα μπορεσω να το παλεψω μονος μου. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είναι δυνατή η μετακόμιση ενός ενυδρείου; | AGGELOSAR | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 05-04-17 23:57 |
Καλή επανεκκίνηση... | steve4 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 19-04-16 18:06 |
Πρόταση για δυνατή αεραντλία | John T | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 14-12-06 16:57 |