|
|
||||
|
||||
![]()
Πηγα και πηρα και εγω δυο μπλε cold cathode tube απο το eshop και τις εβαλα και απλα το αποτελεσμα ειναι φανταστικο. τις εβαλα και πισω πισω να κανει και σκιες μπροστα απο βραχους και ψηλα φυτα και φαινεται σαν κανονικο moonlight με ωραιο εφφε. Προσεξα οτι αμα ειναι πολυ εντονο το ρυθμιζεις σε ποιο χαμηλα βολτ αλλα αμα το πας πολυ τοτε η μια λαμπα δεν ειναι τοσο φωτεινο οσο το αλλο (ασχετο αμα τυχει και σε κανονικο βολτ εβγαζε κανονικα το φως αλλα στο ασχετο τρεμοπαιζει η ειναι λιγο πιο χαμηλο το αλλο απλως σβηστο και ξανα αναψε το ειδα οτι αυτο λυθηκε το προβλημα). Εννοειται οτι οταν τα εβαλα εβαλα μπολικη σιλικονη στις ακρες εκει που κουμπονουνε τα καπακια και εκει που βγαινουνε τα καλωδια. Αυτο που λετε επισης οτι στα 12 βολτ σας βγαζει περρισσοτερο (το μετρησα και εγω με πολυμετρο) το προσεξα και εγω ασε που αμα το αφησεις σε αυτην την ρυθμιση ζεσταινεται πολυ και το inverter και ο μετασχηματιστης ετσι και εγω το αφησα στα 9 βολτ που λεει αν και μου βγαζει 10.6 στο πολυμετρο. Επισης το να το στησετε μεσα στο καπακι δεν ειναι δυσκολο εχει και τα σκρατς αλλα αμα ειναι χρισιμοποιεις και καλωδιο να ειναι και πιο σιγουρη η τοποθετηση. Τωρα ομως αποτι λετε δεν γινεται να επεκταθει το καλωδιο απο την λαμπα στο inverter λογο οτι θα τρεμοπαιζει το εχει τεσταρει σιγουρα αυτο κανεις?
Carrefour 120 L 4 Pterophyllum Scalare Cayman 80 Scenic Professional 150 λιτρα Φυτεμενο DIY 5L Co2 DIY moonlight 2 Pterophyllum Scalare, 9 Cardinal Tetra, 2 Ottocinclus Affinis, 2 Crossocheilus siamensis |
|
|||
|
|||
![]()
εκανα το ιδιο με σιλικονη κ επιασα τις λαμπες με τα πλαστικα με το καρφι που πιανουμε καλωδια στουσ τοιχους(αναλογου μεγεθουσ).αντικατεστισα το καρφι με ψιλη ανοξοιδωτη βιδα.εδω κ 8 μην χωρις κανενα προβλημα.
|
|
||||
|
||||
![]()
sorry που ξεθάβω αυτό το ποστ 3 μήνες μετά αλλά μόλις το πρωί αγόρασα την παρακάτω λάμπα .....
http://www.eshop.gr/show_per.phtml?id=PER.805651 την δουλεύω με ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό και απο τις 22:00 που κλείνουν τα φώτα ήταν ανοιχτή με τάση περίπου στα 6 βόλτ .. μια και στα 12 ήταν πολύ δυνατός ο φωτισμός για τα ψάρια ... τώρα που γύρισα αντί οι κιχλίδες να έχουν κρυφτεί στις σπηλιές τους και να πέρνουν τον υπνάκο τους όπως κάθε βράδυ τέτοια ώρα, τις είδα να είναι σε ξύπνιες και να κινηγιούνται όπως ακριβώς και όταν είναι τα κανονικά φώτα αναμένα ..... ![]() μήπως τελικά ενοχλεί αυτό το φώς τα ψάρια το βράδυ ? ![]() στους υπόποιπους που εχουν τέτοιες λάμπες πως συμπεριφέρονται τα ψάρια ? ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
κοιτα εχω βαλει και εγω ακριβως το ιδιο. Ναι κατα καποιο τροπο τα ψαρια θα συνεχιζουνε να ειναι δραστηρια αλλα εξαρτατε ποια. Τα cardinal που εχω μολις κλεισουνε τα κυρια φωτα μαζευονται ακριβως απο κατω τις λαμπες οπως και με τα μωρα σκαλαρακια που εχω. Τα sae συνεχιζουνε οπως πριν κλεισουνε τα φωτα. Μετα απο λιγο ομως τα cardinal πανε σιγα σιγα για υπνο αλλα οχι εντελως. απλως ειναι ωραιο σαν εφφε να το εχεις και κατα καποιο τροπο δεν στρεσαρει τοσο πολυ τα ψαρια οπως το να κλεισουνε μπαμ εντελως τα φωτα. Εγω το εχω περιπου μια με μιαμιση ωρα να δουλευει το Moonlight αφου κλεισουνε τα κυρια φωτα. Δεν θα σινιστουσα να τα εχεις ολο το βραδυ αναμμενα. Ασχετο και εγω στα 6 βολτ τα εχω μιας και ητανε πολυ δυνατο το φως και ζεσταινοτανε πολυ ο μετασχηματιστης πιο ψηλα.
Carrefour 120 L 4 Pterophyllum Scalare Cayman 80 Scenic Professional 150 λιτρα Φυτεμενο DIY 5L Co2 DIY moonlight 2 Pterophyllum Scalare, 9 Cardinal Tetra, 2 Ottocinclus Affinis, 2 Crossocheilus siamensis |
|
||||
|
||||
![]()
ναι, ουσιαστικά είναι για λίγο διάστημα αφού κλείσουν τα κυρίως φώτα ....
απλά θα ήταν πολύ ωραίο σαν θέαμα να μπορόυσε να μείνει όλη τη νύχτα ανοιχτό ...... όχι πως θα το έβλεπα όταν θα κοιμόμουνα αλλά θα ήταν ωραίο :d
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
και εγώ πλέον είμαι σίγουρος για αυτό, μια και χτές που γύρισα στις 2 το βράδυ είδα πως είχα κρατήσει τα ψαράκια μου ξύπνια ώς εκείνη την ώρα ...
![]() οπότε για καμια ωρίτσα αφού κλείσουν τα κυρίως φώτα είναι λογικά καλά να είναι ανοιχτό το moonlight και μετά .... στα κρεβάτια τους (σπηλίες τους) για ύπνο ![]() ![]()
|
|