|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει και άλλος τρόπος που κάποια παιδιά το έχουν εφαρμόσει ,
και κάποια στιγμή θέλω να το κάνω και εγώ. Όπως, παίρνεις ένα τροφοδοτικό (καλό αν είναι δυνατόν) στα 12Volt, και αρχίσεις τους συνδυασμούς. πχ τα led που έδειξες λένε 3,6-3,8 v αν συνδέσεις 4 σε σειρά θα έχει 3,6 Χ 4 = 14,4 V, αν τους δώσεις από αυτό το τροφοδοτικό θα πάρουν μόνο 12, αυτό σημαίνει πως δεν λειτουργούν με το 100% της έντασης αλλά έστω με το 95%, αυτό όμως δεν είναι κακό , τα led θα αντέξουν κάτι παραπάνω γιατί δεν θα ζορίζονται. Φτιάχνοντας λοιπόν τέτοιες συστοιχίες μπορείς να τις συνδέσεις παράλληλα και να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Στο παράδειγμα μας θέλουμε led αν 4αδες. Και σε αυτή τη περίπτωση μπορείς να βάλλεις ένα dimmer ανάμεσα και τότε να έχεις και dimming ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μια προταση θα κανω,
για αυτα τα λιτρα αν θελεις να ειναι και πιο ομορφο οπτικα , παιρνεις ενα Chihiros A-Series ετοιμο λεντ φωτιστικο με 25¤ περιπου για τα λιτρα σου. ριξε μια ματια εδω μπορεις να το εχεις με την πλαστικη του βαση η να παρεις μεταλλικα ποδαρακια για επιπλεον υψος και μηκος. Επισης ερχεται ετοιμο με dimmer χειριστηριο σε ολα τα μοντελα ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bloskas ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρότασή σου. Απλά ήθελα να πάω σε DIY γιατί κάποια στιγμή που θα πάμε στα αλάτια (ξανά) να μπορώ να είμαι πιο άνετος και να μην κάνω εκεί πειράματα...
Τάκη, απ'όσο θυμάμαι, τα watt είναι και ανάλογα των volt, δεν έχω δίκιο? ¶ρα στο παράδειγμά μας αν βάλουμε λοιπόν 3 4άδες και έχουμε 36 volt, αντίστοιχα θα έχουμε και μειωμένη απόδοση στα watt και δεν θα είναι καθαρά 36 γιατί όπως είπες θα δουλεύουν στο 95% πχ. ¶ρα παίρνουμε πάλι σχεδόν 1w/l που χρειάζομαι. Οπότε 99% αυτό θα επιχειρήσω. Βοήθησε πολύ αυτό που είπες! Και θα δω μήπως αποφύγω το dimmer σε αυτό το project και απλά το παίξω με τους χρονοδιακόπτες, απλά πράγματα... |
|
||||
|
||||
![]()
Οχι, δεν είναι έτσι
εν σειρά αθροίζονται τα Βολτ και έχουμε σταθερά τα Αμπερ παράλληλα έχουμε σταθερά τα Βολτ και αθροίζονται τα Αμπερ. Σε κάθε τετράδα , επειδή κάνουμε σύνδεση σε σειρά τα βολτ ισούνται με το πλήθος των λεντ επί τα βολτ του κάθε λεντ, με μέγιστο αυτό που θα δώσει το τροφοδοτικό. ¶ρα έχουμε 3,4 χ 4 = 14,4 , το τροφοδοτικό όμως μας δίνει 12 και μένουμε εκει. Το κάθε λεντ τραβάει 700mA, όταν τα συνδέουμε σε σειρά τα αμπερ μένουν ίδια. Ετσι έχουμε πως η κάθε 4αδα έχει 12 Βολτ και 0,7 Αμπερ. Θεωρείς πως η καθε 4αδα είναι ένα αυτόνομο λεντ, έτσι τις 4αδες τις συνδέεις παράλληλα μεταξύ τους, έτσι τα βολτ είναι ίδια και αθροίζονται τα αμπερ, έτσι αν έχουμε 3 4αδες έχουμε 0,7 χ 3 = 2,1 Αμπερ κοκ Για να βρεις τα Βατ πολλάπλασιάζεις τα Βολτ επί τα Αμπερ, άρα με 2,1 Αμπερ έχουμε 25,2 Βατ κοκ ![]() ----------------------- ένα πρόχειρο σχήμα στα γρήγορα ![]()
Δεν απαντώ σε πμ για ενυδρειακά θέματα Φυλλάδιο GAB - Χρυσόψαρα Φυλλάδιο GAB - Μονομάχοι Τα ενυδρεία μου Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 15-09-17 στις 19:29 |
|
|||
|
|||
![]()
Καλά νταξ.... όταν διάβασα την πρώτη φορά το μνμ σου ήμουν κάπως έτσι
![]() Μήπως να γίνει κάτι τέτοιο σε υπόμνημα? |
|
||||
|
||||
![]()
Ναι μπορείς να βάλεις τόσα τροφοδοτικά όσες οι 4αδες ,
αλλά μπορείς να βάλεις και έναν κοντρολερ και να κάνεις ότι κόλπο θες http://www.ebay.com/itm/Hot-DC12-24V...19.m1438.l9372
|
|||
|
|||
![]()
Ένα ένα τα λες... Τώρα κάτι κάνουμε!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο φυτεμένο | andromeda | Αρχάριοι γλυκού νερού | 19 | 22-10-16 14:04 |
Ένα φυτεμένο | Κλεόβουλος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 35 | 22-10-16 11:16 |
Φυτεμένο sos | Anogavros | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 27-09-16 05:54 |
Νέο φυτεμένο | marambou | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 6 | 26-09-13 16:57 |
Το Φυτεμένο μου M&A ! | Than77 | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 35 | 23-11-10 16:45 |