|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το ιδιο ζευγαρι σε επομενες γενες χωρις methylene blue δεν εβγαλε ουτε ενα προβληματικό. Τωρα αυτο με τη συνταγή μου ακουγεται πολυ μεγάλη βαβούρα. Σκέτες αρτέμιες ζωντανες εχω την αισθηση οτι ειναι πολυ ευκολοτερο. Τωρα αν ειναι και αρκετό, ειναι ενα θεμα. (edit) Εχω παρατηρησει οτι αν το δοχειο εχει δουλεψει λιγο καιρό και εχει πιασει αλγη στα τειχωματα, οι γονεις κολλανε τα μικρα οπου υπαρχει περισσοτερη αλγη.. Μαλλον κατι ξερουν. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 04-03-06 στις 10:39 |
|
||||
|
||||
![]()
Το methylene blue, χρηησιμοποιείται κυρίως σε αβγά για την απομάκρυνση των μηκύτων και η διαδικασία περιλαμβάνει απλή εμβάπτιση των αβγών (μερικά λεπτά) σε διάλυμα πολύ μικρής συγκέντρωσης...... Γιαυτό μάλλον προκύπτουν οι τερατογεννέσεις..... Κι εγώ θα σου έλεγα να μην το κάνεις, αφού τα αβγά εκκολάφθηκαν, καλή συνέχεια!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Σε παρα πολλες πηγές προτείνεται η προσθηκη methylene blue μεσα στο hatcing tank και η σταδιακη μειωση του με συνεχεις αλλαγες σε διαστημα 5 ημερων.
|
|
||||
|
||||
![]()
Οπότε εκεί η συγκέντρωση του methylene θα πρέπει να είναι ακόμα μικρότερη από αυτή που χρησιμοποιείται για τα αβγά... Για ποιο λόγο όμως να μείνει το methylene και μετά την εκκόλαψη, δε νομίζω να προστατεύει και από άλλους οργανισμούς εκτός από μήκυτες, τι λές? Νομίζω ότι η διαδικασία με την εμβάπτιση είναι πιο "ασφαλής" για τα ψαράκια...
|
|
|||
|
|||
![]()
Η συνταγη του Wattley ειναι πολυ παλια και δοκιμασμενη.
Παρ'ολο που τα μικρα των δισκων ειναι αρκετα μεγαλα για να φανε απευθειας αρτεμια, συνηθως θελουν κατι που να "μοιαζει" με το φαγητο που θατρωγαν απο το δερμα των γονιων πιο πριν. Το methylene blue οι αναπαραγωγεις χρονια τωρα το χρησιμοποιουν με το που βαζουν τα αυγα για τεχνητη εκκολαψη και το αφαιρουν κανοντας σταδιακα αλλαγες - εγω ξερω για 2-3 μερες κι ουτε καν για 5. |
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπον, οι τελευταιες εξελιξεις..... Τα αυγα εσκασαν μια χαρα με πολυ μεγαλο ποσοστο επιτυχιας..... Τα μικρα επεσαν στο πατο της γεννηστρας και εχθες αρχισαν να κολυμπουν ελευθερα..... Η γεννηστρα εγινε απο 5 λιτρο λευκο πλαστικο δοχειο. Εχω ανοιξει μια τρυπα για υπερχειλιση και εχω συννεχεις αλλαγες νερου ..... Χρησιμοποιω αεροπετρα και θερμοστατη στους 29.... Εχθες ταισα για πρωτη φορα..... Ενα αυγο μελατο, ενα αυγο σφιχτο, πηρα τους κροκους και τους ανακατεψα με σκονη τροφη και σπιρουλινα.... Αλοιφω ενα πολυ λεπτο φιλμ λιγο πανω απο την επιφανεια του νερου το αφηνω να ξεραθει καλα, κλεινω την υπερχειλιση και γεμιζω νερο ωστε να καλυψω κανα 2 χιλ του φιλμ..... Τα ψαρακια ορμανε σαν τρελα να φανε..... ΦΤΟΥ ΦΤΟΥ μεχρις στιγμης παμε καλα... Αλλα με πεθαναν.... Εχω γυρω στις 200 φωτο και βιντεο αλλα θα τα δειτε αργοτερα.................
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο, φίλε, μακάρι να βρεις λύση έστω κι αν είναι τόσο κουραστική.Σου εύχομαι να μεγαλώσουν γρήγορα.¶ντε και στα δικά μας.Ανέβασε καμιά φωτό να γλυκαθούμε λίγο.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Mεταφορα Αυγων | celica192tsport | Δίσκοι | 15 | 02-02-06 13:48 |