|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ Χρήστο! Μακριά... αλλά απο το ολότελα!!!
Κωνσταντίν είδα πριν λίγο ένα σχετικό βίντεο τυχαία ψάχνοντας στο google... ποια είναι όμως soils χωρίς "Avoid soils containing chemical fertilizers (sulphates and nitrates will be converted to toxic H2S and nitrite after soil is submerged)" ? Σχετικά με την κοκκομετρία κάποια προτίμηση? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Οργανικό φυτόχωμα χωρίς πρόσθετα, το βρέχεις το στεγνώνεις, αρκετές φορές, για να αποφύγεις τα έξτρα θρεπτικά & τις πολλές άλγες στην αρχή & απο οτι κατάλαβα το εμπλουτίζουν με μπιλίτσες πυλού που & καλά δεσμευουν σίδηρο ... 3 cm χώμα & μετά 3 cm χαλίκι ( walstad method ) Το λίνκ που σου έδωσα έχει άμμο αντί χαλίκι ... γενικά μην βιάζεσαι, εδω μέσα στις παρουσιάσεις εχει παιδιά με απιστευτα ενυδρεία ο καθε ενας εχει τον τρόπο του .. απλά να σκεφτείς το κόστος λίγο & το χρόνο που θες να διαθέσεις ΥΣ Τονίζω οτι τα διαβάζω & εγω για να αλλάξω ενυδρείο που τρέχει χωρίς ιδιαιτερα θέματα με άμμο & ταμπλέτες εδω & 4 μηνες, οπότε trial & error θα είναι .. ------------------------- Παράθεση:
Post 666 ... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Konstantin : 26-08-17 στις 15:20 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
αν θες πάρε ένα υπόστρωμα για φυτεμένα και ανέμειξε το με απλό χαλικάκι (εγώ έτσι έχω κάνει) για να σου έρθει πιο φτηνά,και ταυτόχρονα σαν βοήθημα μπορείς ανά διαστήματα να του βάζεις και ταμπλέτες,για εμένα μην βάλεις άμμο/πούδρα αλλά λεπτόκοκκο χαλίκι
|
|
||||
|
||||
![]()
Από τα λίγα που είδα αυτό κατάλαβα & εγώ, αυτό που λέει ο Χρήστος είναι το πιο απλό & safe σενάριο, το φυτόχωμα ίσως δημιουργεί θέματα μέχρι να βρείς την ισορροπία & δεν είναι εύκολες οι αλλαγές στο aquascape ... αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος & τα δύο θα έχει πιο σφαιρική άποψη.
3 είναι οι βασικές παράμετροι για το φυτεμένο Υπόστρωμα / CO2 / Φώς ... Οπότε αφού ξεκινάς τώρα να το στήνεις πάρε το χρόνο σου. |
|
|||
|
|||
![]()
Το ζήτημα είναι πως δεν θέλω να μπλέξω με co2 κτλ... γιατί και το 2.5 μέτρα σκοπεύω να το κάνω φυτεμένο... low maintenance φυτά θα διαλέγω. Εγώ όταν προσπάθησα να φυτέψω στην άμμο... με το ζόρι μένανε μέσα τα φυτά... οπότε έκανα πατέντα με καπάκια , χαραζοντας τα σαν σταυρό περνούσα τις ρίζες απο μέσα και λιγουργούσαν σαν "γλάστρα"-"βαρίδι".
Ίσως σε αυτό που έδειξα παραπάνω να μπορώ να βάλω co2 ... πιθανολογώ... τώρα θα δω και το βιντεάκι που παράθεσες. |
|
|||
|
|||
![]()
Επανέρχομαι με update , λοιπόν... έγινε η αρχή!
Και βγήκε και το πρώτο πρόβλημα... ![]() ![]() ![]() ![]() Πήρα το Eheim Proffesionel 3 250 .... μόλις γέμισα το ενυδρείο ξεκίνησα το Pumping ... τίποτα.. δεν ρουφάει ούτε μισή σταγόνα... απο το πολύ pumping πρέπει να έκανα δικέφαλα λολ... πόνεσαν τα δάχτυλα μου και δεν ξεκίνησε να ρουφάει με τίποτα... |
|
||||
|
||||
![]()
το γέμισες το ενυδρείο ή το είχες έτσι όπως το έχεις στις φωτογραφίες;;
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρώτη επαφή & πρόβλημα.. | sokkrates | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 1 | 23-09-12 22:19 |
Κοινωνικό φυτεμένο- Προσπάθεια πρώτη. | Θοδωρής Μ | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 2 | 13-02-12 11:16 |
Πρώτη απόπειρα Nano φυτεμένο | Tzane | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 21 | 18-09-11 20:53 |
Πρώτη επαφή, πρώτο πείραμα. | newfish | Μεσογειακό | 6 | 30-11-06 05:52 |