Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > ¶λλα ζώα

¶λλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 12-08-17, 14:26
drogi Ο χρήστης drogi δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Εσύ που έχεις κληρονομήσει αυτό το ζωντανό και το αγαπάς, προσπάθησε να του δώσεις ότι καλύτερο για το υπόλοιπο της ζωής του.
θα προσπαθησω και ευχομαι το αποτελεσμα να βγει σωστο!Σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου!

Αν εχει καποιος αλλος καποια γνωμη/εμπειρια/συμβουλη θα χαρω να την ακουσω εννοείται
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-17, 19:56
Member

Προεπιλογή

Αυτες τις μερες θα παρω το φιλτρο (eheim classic 2217). Οχι οτι ξερω πως να το φτιαξω αλλα φανταζομαι το manual και κανα βιντεακι στο youtube θα βοηθησουν Σκευτομαι να παρω την εκδοση που δεν περιεχει υλικα φιλτραρισματος, μιας και δεν ξερω κατα ποσο θα μου χρησιμευσουν ολα τους. Εχω διαβασει για χελωνα χρειαζεται μονο σφουγγαρι, ενεργος ανθρακας και ζεολιθος, ισχυει? Και αν ναι με μια σειρα να τα βαλω στο φιλτρο, και τι ποσοτητες απο αυτα?Ο καδος του χωραει 6 λιτρα, πρεπει να τα γεμισω ολα?Ακομη βλεπω οτι υπαρχουν πολλα διαφορετικα ειδη σφουγγαρια στην αγορα, ποια πραγματικα χρειαζομαι ?
Εχω πελαγωσει παιδια, μια βοηθεια !
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-17, 20:51
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi

Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Προεπιλογή

Εγώ θα έπαιρνα την έκδοση με τα υλικά και θα τα έβαζα με τη σειρά που προτείνει η εταιρεία. Διαφορετικά θα έβαζα πάνω-κάτω σφουγγάρι 1-2 στρώματα ή της eheim ή τέτοιο http://www.igna.gr/sfouggari-30ppi-50x50x5 και ενδιάμεσα ελαφρόπετρα. Επειδή η χελώνα είναι μεγάλη και λερώνει φαντάζομαι αρκετά, κάθε βδομάδα θα πρέπει να ανοίγεις το φίλτρο για να πλύνεις τα σφουγγάρια και τα υλικά σε αποχλωριωμένο νερό.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-08-17, 21:31
Member

Προεπιλογή

ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις! Ας ξεκινησουμε απο αυτο που καταλαβα. Χρειαζομαι μεγαλυτερο φιλτρο απο το 2217 και ας ειναι τα λιτρα του ριο 180 στο μινιμουμ που προτεινει το φιλτρο.. http://www.abyssos.gr/exoplismos-eny...nova-ncf-1500/ αυτο πως σας φαίνεται?
Και ας παμε σε αυτα που δεν καταλαβα..
Κλεοβουλε πιο σφουγγαρι ομως απο ολα?Η 2-3 διαφορερικα? Το λινκ σου δεν μου δειχνει κατι.Την ελαφροπετρα που την βρισκω?
Sarpijk τι να βαλω απο βιολογικο υλικο?Οτι θελω απο λιγη ποσοτητα?Και να τον γεμισω ολο τον καδο?Υπαρχε περιπτωση να παρω βλακεια και να τον βλαψω τον χελωνο?
Δεν καταλαβα τι μου προτεινεις να κανω με το κουτι(μιλαμε για το χαρτινο κουτι-συσκευασια του ή εχω ξεφυγει απο το θεμα?) το μονο που επιασα ειναι οτι δεν μπορω να βαλω φυτα γιατι θα μου τα ξεπαστρεψει .
Συγνωμη παιδια αλλα ακομη δεν εχω συμφιλιωθει με τους ορους και τα βασικα ενος ενυδρειου και ας διαβαζω πολυ, επείγει ομως να μετακομισει η χελωνα..

επισης πειτε μου οτι δεν χρειαζεται να στρωθει πρωτα το ενυδρείο οπως μπηκα στον πειρασμο και διαβασα για τα ψαρια, 3-4 βδομαδες προετοιμασια..Μπορω να την βαλω μεσα κατευθειαν ετσι..?
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές