Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 25-07-17, 06:02
Slitherin Ο χρήστης Slitherin δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-17, 23:30
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Slitherin Εμφάνιση μηνυμάτων
Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.
η θεραπεια με μελαφιξ προτεινεται γιατι εκτος απτο οτι βοηθα στην καταπολεμιση μικροβιων(αφου το λαδι τειοδεντρου που περιεχει,εχει αντισηπτικες και αντιμικροβιακες ιδιοτητες) βοηθαει και την εκκριση βλεννας στην επιδερμιδα του ψαριου,που το προφυλασει απο μολυνσεις.ετσι εμμεσα,δρα οντως σαν χαλαρωτικο...
αυτο εχει σημασια γιατι το ψαρι ηταν (η ειναι ακομα) στρεσσαρισμενο και αυτο το καθιστα πιο επηρρεπες σε μολυνσεις και ασθενειες.

δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδεδειγμενα φινροτ για να γινει "θεραπεια" με μελαφιξ,γιατι πολυ απλα δεν ειναι "θεραπεια" με την εννοια του φαρμακευτικου σκευασματος(οπως η αντιβιωση πχ).
το οτι βοηθαει ειναι αποδεδειγμενο.
αντιθετα τα "προβληματα" ειναι λογια του αερα χομπιστων,απτα οποια δεν εχει αποδειχθει τιποτα.

το bettafix περιεχει την ιδια ακριβως ουσια(Melaleuca),πακεταρισμενο διαφορετικα με αλλο ονομα.η μονη τους διαφορα ειναι στη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας,(το Bettafix ειναι πιο αραιο).
http://www.apifishcare.com/product.p...9#.WXkHW3UjGUk
http://www.apifishcare.com/product.p...1#.WXkHo3UjGUk

το μελαφιξ δεν εχει καταργηθει.

οσον αφορα τη "ζημια στο λαβυρινθο" που εχει τυχει σε ψαρια και εχει αναπαραχθει πολλες φορες σε διαφορα φορουμ ,εγω δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε στα δικα μου ψαρια(και σε "ηρεμους" και σε αγριους μονομαχους) και οχι μονο δεν το εχω δει στα ενηλικα ψαρια,αλλα ουτε στα νεογεννητα που μεγαλωσαν κανονικα και χωρις κανενα προβλημα με εβδομαδιαια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο.
μαλιστα πολλες φορες η αναπαραγωγη ξεκινησε με τη χρηση μελαφιξ.

επισης δεν γνωριζουμε τιποτα για αυτα τα ενυδρεια που υπηρξε το προβλημα.
μπορει καλλιστα να ηταν κατι αλλο η αιτια του προβληματος και οχι αυτο,η μπορει οι χομπιστες να το παρακαναν στη χρηση του.(υπερδοσολογηση)

δεν ειμαι υπερ της αλογιστης χρησης κανενος φαρμακου(και πολυ περισοτερο καμιας εταιριας),αλλα το μελαφιξ κανει δουλεια αποδεδειγμενα και εχει σωσει πολυ περισσοτερα ψαρια αποτι εχει σκοτωσει.
(και τα δευτερα μαλον πεθαναν-η εστω "ενοχληθηκαν"- απο αλλα αιτια και οχι απτο μελαφιξ..)

δηλαδη αν αυτο το ψαρι εδω ψοφησει(χτυπα ξυλο) θα κατηγορησουμε το μελαφιξ και οχι την αμμωνια που εφαγε?
μη λεμε και οτι ναναι δηλαδη

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 26-07-17 στις 23:54
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-17, 00:42
Slitherin Ο χρήστης Slitherin δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθηνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων
η θεραπεια με μελαφιξ προτεινεται γιατι εκτος απτο οτι βοηθα στην καταπολεμιση μικροβιων(αφου το λαδι τειοδεντρου που περιεχει,εχει αντισηπτικες και αντιμικροβιακες ιδιοτητες) βοηθαει και την εκκριση βλεννας στην επιδερμιδα του ψαριου,που το προφυλασει απο μολυνσεις.ετσι εμμεσα,δρα οντως σαν χαλαρωτικο...
αυτο εχει σημασια γιατι το ψαρι ηταν (η ειναι ακομα) στρεσσαρισμενο και αυτο το καθιστα πιο επηρρεπες σε μολυνσεις και ασθενειες.

δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδεδειγμενα φινροτ για να γινει "θεραπεια" με μελαφιξ,γιατι πολυ απλα δεν ειναι "θεραπεια" με την εννοια του φαρμακευτικου σκευασματος(οπως η αντιβιωση πχ).
το οτι βοηθαει ειναι αποδεδειγμενο.
αντιθετα τα "προβληματα" ειναι λογια του αερα χομπιστων,απτα οποια δεν εχει αποδειχθει τιποτα.

το bettafix περιεχει την ιδια ακριβως ουσια(Melaleuca),πακεταρισμενο διαφορετικα με αλλο ονομα.η μονη τους διαφορα ειναι στη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας,(το Bettafix ειναι πιο αραιο).
http://www.apifishcare.com/product.p...9#.WXkHW3UjGUk
http://www.apifishcare.com/product.p...1#.WXkHo3UjGUk

το μελαφιξ δεν εχει καταργηθει.

οσον αφορα τη "ζημια στο λαβυρινθο" που εχει τυχει σε ψαρια και εχει αναπαραχθει πολλες φορες σε διαφορα φορουμ ,εγω δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε στα δικα μου ψαρια(και σε "ηρεμους" και σε αγριους μονομαχους) και οχι μονο δεν το εχω δει στα ενηλικα ψαρια,αλλα ουτε στα νεογεννητα που μεγαλωσαν κανονικα και χωρις κανενα προβλημα με εβδομαδιαια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο.
μαλιστα πολλες φορες η αναπαραγωγη ξεκινησε με τη χρηση μελαφιξ.

επισης δεν γνωριζουμε τιποτα για αυτα τα ενυδρεια που υπηρξε το προβλημα.
μπορει καλλιστα να ηταν κατι αλλο η αιτια του προβληματος και οχι αυτο,η μπορει οι χομπιστες να το παρακαναν στη χρηση του.(υπερδοσολογηση)

δεν ειμαι υπερ της αλογιστης χρησης κανενος φαρμακου(και πολυ περισοτερο καμιας εταιριας),αλλα το μελαφιξ κανει δουλεια αποδεδειγμενα και εχει σωσει πολυ περισσοτερα ψαρια αποτι εχει σκοτωσει.
(και τα δευτερα μαλον πεθαναν-η εστω "ενοχληθηκαν"- απο αλλα αιτια και οχι απτο μελαφιξ..)

δηλαδη αν αυτο το ψαρι εδω ψοφησει(χτυπα ξυλο) θα κατηγορησουμε το μελαφιξ και οχι την αμμωνια που εφαγε?
μη λεμε και οτι ναναι δηλαδη
Εμεις δεν λεμε οτι να ναι, αλλοι μπορει και να λενε απ την αλλη. Το οτι επανακυκλοφορησε σε μικροτερη ποσοτητα δραστικης ουσιας και ΔΕ ως Bettafix περναει απαρατηρητο; Ποιος ο λογος μετονομασιας και μειωση της δραστικης ουσιας; Μήπως γιατι το feedback που πηρε η εταιρεία ειναι 50/50; Που ακριβως αναφερει στην επισημη σελιδα της η API το οτι λειτουργει ως χαλαρωτικο; Το "smooth transition" εσυ το μεταφραζεις ως χαλαρωτικο; Για να γίνει σωστή επεξήγηση και όχι παρανόηση αναφέρεται στην ομαλη μεταβαση απο ενα ενυδρειο σε ενα αλλο στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που υπαρχει καποια βακτηριακη μολυνση. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ δηλαδη...http://www.apifishcare.com/product.p...9#.WXkWTzNRUwg
1/4 της δοσολογιας στο Melafix οση ακριβως εμπεριεχει και το Bettafix για ασφαλη δοσολογια χωρις παρατράγουδα. Στο εαν εφαγε αμμωνια, που οντως αμμωνια εφαγε, το "τσαγακι" δεν θα βοηθησει και σιγουρα δεν φταινε τα 20 λιτρα του.

Μy two cents.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-17, 03:26
Το avatar του χρήστη Dimitra_
Dimitra_ Ο χρήστης Dimitra_ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Καθεστε κι αναλωνεστε και χαλατε κι το θέμα του ανθρώπου. Το ψάρι αν είχες παρακολουθήσει το θέμα απο την αρχή είχε τεράστιο θέμα μέχρι και pop eye. Επιπλέον melafix δεν έφαγε παρα μονο λίγο. Η θεραπεία που του χορηγήθηκε ηταν με epsom salts. Σε συνδιασμό όμως με το μη απο οτι φαίνεται στρωμένο ενυδρείο συνέχισε να είναι στρεσαρισμενο κι να δηλητηριάζεται.Ολα τα φάρμακα έχουν την καλη κι την κακή πλευρα τους. Είναι αναγκαίο κακό καποιες φορές.
Μη μαλωνετε για χαζομαρες.
Φιλικά πάντα.

Ελπίζω ο μονομάχος να είναι καλυτερα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-17, 03:28
mansos Ο χρήστης mansos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΆΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dimitra_ Εμφάνιση μηνυμάτων
Καθεστε κι αναλωνεστε και χαλατε κι το θέμα του ανθρώπου. Το ψάρι αν είχες παρακολουθήσει το θέμα απο την αρχή είχε τεράστιο θέμα μέχρι και pop eye. Επιπλέον melafix δεν έφαγε παρα μονο λίγο. Η θεραπεία που του χορηγήθηκε ηταν με epsom salts. Σε συνδιασμό όμως με το μη απο οτι φαίνεται στρωμένο ενυδρείο συνέχισε να είναι στρεσαρισμενο κι να δηλητηριάζεται.Ολα τα φάρμακα έχουν την καλη κι την κακή πλευρα τους. Είναι αναγκαίο κακό καποιες φορές.
Μη μαλωνετε για χαζομαρες.
Φιλικά πάντα.

Ελπίζω ο μονομάχος να είναι καλυτερα.
Αμμωνία μηδέν ,Νιτρώδη μηδέν,Νιτρικά δεν μέτρησα.
Τρώει λίγο.

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-17, 12:01
Το avatar του χρήστη Dimitra_
Dimitra_ Ο χρήστης Dimitra_ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από mansos Εμφάνιση μηνυμάτων
Αμμωνία μηδέν ,Νιτρώδη μηδέν,Νιτρικά δεν μέτρησα.
Τρώει λίγο.

Πολύ χαίρομαι , είναι ακόμα στρεσαρισμενος;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-17, 12:02
mansos Ο χρήστης mansos δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΆΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dimitra_ Εμφάνιση μηνυμάτων
Πολύ χαίρομαι , είναι ακόμα στρεσαρισμενος;
Ναι είναι.......

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-17, 12:20
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Slitherin Εμφάνιση μηνυμάτων
Εμεις δεν λεμε οτι να ναι, αλλοι μπορει και να λενε απ την αλλη. Το οτι επανακυκλοφορησε σε μικροτερη ποσοτητα δραστικης ουσιας και ΔΕ ως Bettafix περναει απαρατηρητο; Ποιος ο λογος μετονομασιας και μειωση της δραστικης ουσιας;

ελα ντε... δεν "επανακυκλοφορησε",ειναι νεο προιον.
το να λεμε "επανακυκλοφορησε" υποδηλωνει οτι πρωτα αποσυρθηκε...
δεν αποσυρθηκε ποτε το μελαφιξ...

ο λογος μετονομασιας του ηταν το μαρκετινγκ και το γεγονος πως "συνηθως" τα ενυδρεια τον μονομαχων ειναι μικροτερα,οποτε επρεπε η εταιρια να ανοιχτει και σε αυτη την αγορα πιο στοχευμενα.
μαρκετινγκ λεγεται....η δοση μειωθηκε γιατι μπηκε σε μικροτερο μπουκαλι με δοση που αναλογει σε λιγοτερα λιτρα...

Μήπως γιατι το feedback που πηρε η εταιρεία ειναι 50/50;

τι σχεση εχει το feedback και απο που βγηκε το 50/50? το εχεις δει καπου?
γιατι αν ηταν ετσι και ειχε mortality rate 50/50 θα ειχε αποσυρθει το προιον...

Που ακριβως αναφερει στην επισημη σελιδα της η API το οτι λειτουργει ως χαλαρωτικο;

εχω εξηγησει ηδη τι εννοω πιο πανω.ελληνικα το γραφω.

Το "smooth transition" εσυ το μεταφραζεις ως χαλαρωτικο; Για να γίνει σωστή επεξήγηση και όχι παρανόηση αναφέρεται στην ομαλη μεταβαση απο ενα ενυδρειο σε ενα αλλο στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που υπαρχει καποια βακτηριακη μολυνση. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ δηλαδη...http://www.apifishcare.com/product.p...9#.WXkWTzNRUwg
1/4 της δοσολογιας στο Melafix οση ακριβως εμπεριεχει και το Bettafix για ασφαλη δοσολογια χωρις παρατράγουδα.

αντε να το ξαναγραψω.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 Εμφάνιση μηνυμάτων

Στο εαν εφαγε αμμωνια, που οντως αμμωνια εφαγε, το "τσαγακι" δεν θα βοηθησει και σιγουρα δεν φταινε τα 20 λιτρα του.

πολυ σιγουρο σε βρισκω...
δεν ειναι τσαι,ειναι αιθεριο ελαιο και εχει συγκεκριμενες ιδιοτητες που τριγκαρουν ηπια τη βλενογονο του ψαριου(χωρις στρες) ωστε αυτη να ανακαμψει.
η επιδερμιδα και η βλεννα σε αυτη,εχει αμμεση σχεση με το στρες.
δεν το λεω εγω,το εχει πει ο ιχθυοπαθολογος της sera Dr.Untergasser στο σεμιναριο που μας ειχε κανει.

Μy two cents.
τα δικα μου Cents...

δημητρα δεν τσακωνεται κανεις.
το υφος στο γραπτο λογο μπορει να παρεξηγηθει ευκολα
ουτε χαλαει το θεμα.
εδω ειναι τα γραπτα,οποιος θελει διαβαζει και κραταει αυτο που χρειαζεται.
οι εξτρα πληροφοριες δεν βλαπτουν κανεναν.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kgf12345 : 27-07-17 στις 12:44
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές