|
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας και πάλι! Μετά από ένα μήνα έχω συγκεντρώσει πλέον τον εξοπλισμό μου και είμαι έτοιμη για στήσιμο!
Πριν ξεκινήσω όμως έχω μια απορία για τα φυτά: θα τα φυτέψω όλα από την αρχή ή μέχρι να στρώσει το φίλτρο θα ταλαιπωρηθούν από την αμμωνία? σε ποιο στάδιο του κύκλου στρωσίματος είναι καλύτερα να γίνει το φύτεμα? |
|
||||
|
||||
![]()
και από την αρχή να τα βάλεις δεν υπάρχει πρόβλημα,
με αμμωνία 2-3 ppm δεν παθαίνουν τίποτα, θα έλεγα πως θα βοηθήσουν και στο στρώσιμο γιατί στις ρίζες τους θα υπάρχουν βακτήρια που βοηθούν στο κύκλο του αζώτου
|
|||
|
|||
![]()
Τέλεια! Σας ευχαριστώ πολύ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά, ερώτηση για ξύλα...
Πήρα από κατάστημα 2 ξύλα πριν από 20 μέρες περίπου. Τα έβρασα για καμιά ώρα το καθένα και από τότε τα έχω σε λεκάνες με νερό, για να βγάλουν τις πολλές τανίνες. Το νερό το αλλάζω κάθε 1-2 μέρες. Παρατήρησα ότι τα ξύλα σταδιακά έχουν γίνει γλιτσερά και το ένα έχει αρχίσει να βγάζει λευκό μύκητα, αλλά σε σημείο που δεν είναι μέσα στο νερό. Επίσης το νερό μετά από τόσες μέρες βγαίνει ακόμα βρώμικο. Είναι φυσιολογικά αυτά? Να πατήσω ένα βράσιμο ακόμα? Αν τα βάλω έτσι στο ενυδρείο θα έχω πρόβλημα με το φίλτρο ή στο στρώσιμο? |
|
||||
|
||||
![]()
Η γλίτσα είναι μύκητας που όπως ήρθε μόνος του έτσι και θα φύγει,
μη σε ανησυχεί, κάποια ψάρια μάλιστα τον τρώμε, όπως τρώμε εμείς τα μανιτάρια ![]() Κιτρινίλα ή καφετίλα μπορεί να βγάζεις ακόμα και για μήνες, ούτε αυτό να σε ανησυχεί. Και αν δεν έχεις στρώσει ακόμα το φίλτρο σου βάλε τα από τώρα μέσα στο ενυδρείο, και μέχρι να στρώσει θα έχει βελτιωθεί η κατάσταση ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Για ακόμη μια φορά σας ευχαριστώ πολύ!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά, sos! ¶λλαξα τροφή στην απόχη (στρώνω φίλτρο) και μεγάλη ποσότητα από τα flakes πέρασε από το διχτάκι στο ενυδρείο! Εκτός που βρώμισε το νερό, βλέπω τα flakes στο βυθό! Να βάλω σκούπα? Θα μουχλιάσει η τροφή και πάει μετά ο πυθμένας? Να κάνω αλλαγή νερού, ας είμαι σε φάση μόνο με αμμωνία?
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτήσεις για το πρώτο μου (κοινωνικό) ενυδρείο. | alexandertm8 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 06-12-13 00:20 |
Ψύλλοι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Flakes | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-01-09 23:13 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Κοράλλια και ενυδρείο γλυκού νερού | dream_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-08-07 21:25 |
Κοράλι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Mitsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 31-05-07 14:22 |