|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ρε παιδιά σήμερα με τάισμα των ψαριών τα νιτρικά είναι στο 20-40 προς το 20. Πως γίνεται αυτό;
Στην αρχή στιγμή 0 είχε νιτρικά 10-20 θα έλεγα 15. Στις 24 ώρες το ίδιο. Στις 48 ώρες 20-40 πιο κοντά στο 40 και στις 70ώρες με τάισμα 20-40 με ποιο κοντά στο 20. Παρόλα αυτά εγώ θα κάνω μια αλλαγή και θα καθαρίσω το φιλτρο. ------------------------- Περίπτωση να ξεκινάει τώρα να δουλεύει το κερατοφυλλο υπάρχει; ------------------------- Για επιβεβαίωση το βαμβάκι το βάζω πριν ή μετά το σφουγγαρι; Τώρα έχω στο κάτω κουτί σφουγγαρι και από πάνω βαμβάκι και στα άλλα 2 κουτιά βιολογικό υλικό. Τα έχω σωστά; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 14-06-17 στις 15:17 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Μη ξεχνάς πως τα φυτά μπορούν να καταναλώσουν νιτρικά,
δεν είναι παράλογο να υπάρξει μια σταθεροποίηση, ακόμα και μείωση
|
|||
|
|||
![]()
Ας ελπίσουμε να είναι η αρχή της λύσης.
Παρόλα αυτά θα προχωρήσω και στη λύση μια φορά να κάνω την αλλαγή με εμφιαλωμένο νερό να δούμε αποτέλεσμα ------------------------- Θα πάρω 6 10λίτρα (τα πουλάνε σε ζευγάρι) 13ευρώ θα βγει να δω τι θα γίνει ------------------------- Σήμερα απόγευμα ολοκλήρωσα την καθαριότητα του φίλτρου έκανα όσο μου επέτρεπαν τα φυτά σκούπα και άλλαξα και 40% του νερού Τώρα μπορείτε να μου εξηγήσετε πως με 40% αλλαγή τα νιτρικά έπεσαν στο 10 από το 20-40; Μήπως όντως άρχισε και δουλεύει το κερατοφυλλο.;;;; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 14-06-17 στις 21:13 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ολα τα ενυδρεια θελουν το χρονο τους στην αρχη μεχρι να βρεθει μια ισορροπια.σιγουρα το κερατοφυλο βοηθαει αρκετα αλλα δεν ειναι μονο αυτο.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
καθαρισμο του φιλτρου.
|
|||
|
|||
![]()
Φίλε Σταύρο η απορία μου είναι γιατί όπως αναφέρω σε παλαιότερο ποστ στη βρύση έχω νιτρικά 10. Άρα αν πριν την αλλαγή είχα 20-40 και άλλαξα 40% με νερο που έχει 10 δεν θα έπρεπε να πάω πχ στο 20; Θεώρησα μεγάλη πτώση το 10 γιατί είναι και το ελάχιστο που μπορεί να φτάσει
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Καλη συνεχεια και μην τρελαινεσαι, χομπι κανουμε εαν ειναι να σακατευτουμε με βαρελια και συνεχομενες αλλαγες νερου και εαν ειναι να δινουμε συνεχως λεφτα αυτους τους δυσκολους καιρους τοτε καλυτερα να το γυρισουμε στο γκολφ ποιο οικονομικο θα ειναι.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Εμπιστοσύνη στα τεστ σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε από τη στιγμή που είναι με αντιστοιχία χρώματος και μάλιστα με τέτοιο εύρος Νιτρικων ανά τεστ. Θα δω αν θα μπορέσω να πάω στο χημειο του κράτους και με ποια δικαιολογία. Φίλτρο είναι στο πρόγραμμα να αγοράσω Σεπτέμβριο - Οκτωβρίο. Σε ευχαριστώ ------------------------- Το ενυδρείο γέμισε με νέα μικρά σαλιγκάρια, ενώ βλέπω και καμιά 10αρια νέα μικρά ψαράκια. ![]() ------------------------- Μετά από 24 ώρες με μια φορά ελαφρύ τάισμα τα νιτρικά παραμένουν στο 10. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 15-06-17 στις 16:52 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ετσι , σωστά τα έχεις
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |