|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
κανονικά να είναι πριν την εβδομαδιαία αλλαγή < 20, ιδανικά < 15,
αν η βρύση σου βγάζει ήδη 10 , καταλαβαίνεις πως θα πρέπει να κάνεις καλές αλλαγές
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Θα δω το νερό από πηγάδι στο κτήμα του πατέρα μου και αν έχει καλά Νο3 θα χρησιμοποιήσω αυτό ------------------------- Λοιπόν οι μετρήσεις 1,5 ώρα μετά την αλλαγή. Αμμωνία: <0,25 Νο2: 0 Νο3: 10 Αύριο υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να κάνω μετρήσεις αλλά Κυριακή μεσημέρι θα ξανά κάνω και βλέπουμε. Ερώτηση: με το τάισμα τι κάνω; Ταισα τελευταία φορά λίγο την Τρίτη. Έχει 2 μικρά μέσα και δεν ξέρω αν κάνει να μείνουν κι άλλο νηστικα Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 19-05-17 στις 17:46 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
τάιζε Μπαμπη, με ρεγουλα όμως
σύμφωνα με το νερό της βρύσης σου οι μετρήσεις είναι καλές
|
|||
|
|||
![]()
Μόλις ξανά έγιναν μετρήσεις. 2 μέρες μετά την αλλαγή νερού
Αμμωνία: 0 - 0,25. Νο2: 0 Νο3: 10-20 περισσότερο προς το 20 Σε 2 ημέρες θα ξανά μετρήσω κι αν είναι θα αλλάξω νερό. ------------------------- Τελικά προχώρησα σε αλλαγή του 40% του νερού. Αύριο πρωί θα ξανά κάνω μετρήσεις. Η απορια μου είναι η εξής. Αν κατάλαβα καλά τον κυκλο του αζωτου. Αφού σχεδόν μηδενισα αμμωνία και μηδενισα Νο2, γιατί ανεβαίνει έτσι εύκολα το Νο3; Εντάξει είναι ο κύκλος από την όλη διαδικασία να μένει μέσα στο ενυδρειο το Νο3 το οποίο απομακρυνουμε με την αλλαγή νερού, αλλά είναι φυσιολογική η αύξηση που εμφανίζεται στο δικό μου ενυδρείο; Αν πούμε ότι είναι αστρωτο γιατί τα υπόλοιπα είναι μηδέν; Αν έχει πάλι στρωσει γιατί αυτή η αύξηση; ------------------------- Μερικες φωτο απο τα φυτα στο ενυδρειο. Υπαρχει περιπτωση να θελουν κλαδεμα ή αφαιρεση αυτα που φαινονται ως μαυρισμενα? Μπορει να επιρεαζουν αυτα την κατασταση? ![]() ![]() ![]() ![]() screencast Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 21-05-17 στις 17:02 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Η αμμωνία σου δεν ειναι μηδέν. ¶λλο το 0.25 και άλλο το 0.
Επίσης τα νιτρικά σου μπορει να αυξάνουν είτε από ταισμα είτε από μεγαλη ιχθυοφόρτοση είτε απο υπάρχοντα νιτρικά στο νερο της βρυσης. Συνέχισε με τις αλλαγες νερού και θα στρώσει κάποια στιγμή. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ιχθυοφορτωση δεν νομίζω. Νιτρικά στη βρύση 10. Αυτό που ρωτάω είναι ότι σύμφωνα με το κύκλο του αζωτου αφού έχω αυτή την αμμωνία που έχω δεν θα έπρεπε να έχω και νιτρώδη; Γιατί αυτά μηδενισαν, αλλά συνεχίζω κι έχω νιτρικά; Επίσης είναι φυσιολογική η αύξηση από το 10 που είχε η βρύση σε 20 μέσα σε 2 ημέρες; Επίσης σύμφωνα με τις φωτογραφίες αυτά τα μαυρισματα στα φυτά μπορεί να επηρεάζουν; |
|
||||
|
||||
![]()
Να ρωτησω κάτι τους υπολοιπους ; αυτό το υπόστρωμα το έχετε δοκιμάσει ; μηπως ευθύνεται αυτο για τις τιμές του ενυδρείου;
|
|
|||
|
|||
![]()
Δεν υπαρχει υποστρωμα που να ανεβάζει νιτρικά. Τα νιτρικα ανεβαινουν απο αυτα που σου ειπα.
Η αμμωνια γινεται νιτρωδη και μετα νιτρικά. Μηπως σου μενει τροφή μέσα ή μηπως το φιλτρο δεν ρουφαει ακαθαρσίες ? |
|
|||
|
|||
![]()
Θα δοκιμάσω να πλυνω το σφουγγαρι του φίλτρου ελαφρά με νερο ενυδρείου και βλέπουμε.
Φαγητό βάζω ελάχιστο, δεν προλαβαίνει να μηνει. Όσον αφορά τα φυτά αυτά που φαίνονται μαυρισμενα τα κλαδευω; Τι κάνω με αυτά; |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |