|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Σταύρο τα νιτρικά μας δείχνουν πως υπάρχουν αυξημένοι ρύποι.
Και όταν τα νιτρικά φτάνουν στο 40 σε 2 ημέρες , είναι και λογικό να υπάρχει αμμωνία και νιτρώδη γιατί είναι τόσοι πολλοί οι ρύποι που η βιολογία δεν τους προλαβαίνει
|
|||
|
|||
![]()
Σε λίγο ξεκινάω μετρήσεις και τουλάχιστον μια αλλαγή νερού.
Υπάρχει περίπτωση να φταίει ότι το φιλτρο είναι οριακό όπως μου είπες Τάκη; Σκοπεύω σε κανένα 2μηνο να πάρω μεγαλύτερο αλλά τώρα είναι αδύνατο |
|
||||
|
||||
![]()
δεν νομίζω,
κάνε μετρήσεις και μετά βλέπουμε αν χρειαστεί να κάνεις αλλαγή
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν έχουμε και λέμε :
Νερό βρύσης Αμμωνία: 0 - 0.25 Νο2: 0 Νο3: <10 Νερό ενυδρείο Αμμωνία: <0.25 Νο2:0 Νο3: 20 ( έπεσε στα μισά από εχθές) Νερό σε έτοιμο βαρέλι Αμμωνία: 0 - 0.25 Νο2: 0 Νο3: 5-10 Ξεκινάω αλλαγή νερού και σε 30 λεπτά μετά ξανά μετράω ενυδρείο |
|
||||
|
||||
![]()
για τα νιτρικά θα κάνεις αλλαγή, τα νιτρώδη μηδένισαν
πως μηδένισαν τώρα τα νιτρικά από το 40 χθες στο 20 σήμερα δεν μπορώ να το καταλάβω, αυτό δεν στέκει. Απλά κάμε μια αλλαγή έτσι για να δούμε τι γίνεται , και 2 να κάνεις δεν θα είναι άσχημα ![]() αλάτι μη βάλεις τώρα
|
|||
|
|||
![]()
Αλλαγή έγινε. Δεύτερη δυστυχώς ο ομος δεν μου επιτρέπει να κάνω. Κατά της 6 θα κάνω μετρήσεις ξανά και βλέπουμε
------------------------- Ποιο είναι το μέγιστο επιτρεπτό όριο στα Νο3; Ή πρέπει κι αυτά να είναι μηδέν; Εγώ που στη βρύση έχω 10 τι γίνεται; Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 19-05-17 στις 15:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
κανονικά να είναι πριν την εβδομαδιαία αλλαγή < 20, ιδανικά < 15,
αν η βρύση σου βγάζει ήδη 10 , καταλαβαίνεις πως θα πρέπει να κάνεις καλές αλλαγές
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Chiller- σιγα σιγα ερχεται το καλοκαιρι | delta66 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-11-14 21:33 |
ξεκηναμε σιγα σιγα | Δημητρης89 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 9 | 01-10-09 16:46 |
σιγα σιγα κοντα σας | thanasis76 | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 2 | 08-03-08 22:26 |
σιγσ σιγα σουλουπωνεται.. | Ryu | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 11 | 27-11-07 23:32 |
Το ονειρο σιγα σιγα βγαινει!! | Tolis | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 05:00 |