|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 09-05-17 στις 12:45 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Γιατί τώρα τελευταία πολλά διαβάζω ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία, κι είχα αρχίσει να αγχώνομαι ότι σε τόσα λίτρα μόνο ο αρσενικός θα τρελάνει τις μονομαχίνες στο κυνήγι κι έλεγα τελικά μήπως βάλω 3 θηλυκές μόνες τους- ή ακόμα κι ένα αρσενικό σόλο, να είναι άρχοντας!
Όπως το έχω σκεφτεί θέλω να βάλω ένα ξύλο για να δέσω μερικά φυτά, μερικές πέτρες στη μια μεριά σαν μικρή σπηλιά, να μπορούν να κρύβονται οι θηλυκές. Από φυτά θα ξεκινήσει λίγο γυμνό, διότι στα εδώ πετ σοπ δεν βρίσκω τίποτα, αλλά σκοπεύω να το φουντώσω σιγά-σιγά! Οπότε βλέποντας πώς θα έχει γίνει μέχρι να στρώσει και το φίλτρο θα αποφασίσουμε για τη σύνθεση των κατοίκων! Μου φαίνεται το καπάκι έχει υποδοχή και για δεύτερη λάμπα, θα το τσεκάρω μόλις έρθει. Οπότε βάζω κι άλλη λάμπα για να βοηθήσω τα φυτά, κι αν δω αργότερα ότι επηρεάζονται τα ψάρια, πειραματίζομαι με λιγότερα watt. Θα το δω στην πορεία αυτό πώς θα πάει. Η σταδιακή προσθήκη φυτών θα επηρεάσει το αρχικό στρώσιμο του φίλτρου? Δεν ξέρω κάποιον για να πάρω μπόλι, οπότε θα κάνω τη διαδικασία με την προσθήκη τροφής, να δω κι όλο τον κύκλο αζώτου |
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά, θα σας πρήξω πάλι, αλλά καθότι τελείως αρχάρια κάποια πράγματα μου είναι παντελώς άγνωστα.
Κοιτούσα λίγο κυκλοφορητές νερού και αεραντλίες, όχι τόσο για το ενυδρείο το ίδιο, αφού οι μονομάχοι δεν θέλουν έντονη κίνηση στο νερό, αλλά για τις αλλαγές νερού. Τι τεχνικά χαρακτηριστικά πρέπει να ελέγξω? Έχετε να προτείνετε κάποια μοντέλα? Επίσης για τη διακόσμηση... ξέρω ότι τα ξύλα καλό είναι να τα βράσω και να τα αφήσω κάμποσο σε νερό. Να κάνω το ίδιο και με τις πέτρες? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν μας πρήζεις, μην ανησυχείς
![]() Για αντλία νερού για τις αλλαγές θα πρέπει να φροντίσεις να έχει το κατάλληλο μανομετρικό ώστε το νερό να φτάνει στην επιφάνεια του ενυδρείου, από το πάτωμα δηλαδή που θα είναι το βαρέλι έως το ψηλότερο σημείο στο πάνω μέρος των τζαμιών ή στο καπάκι. Συνήθως και ανάλογα το ύψος του ενυδρείου το μανομετρικό θα πρέπει να είναι πάνω από 1,5-1,7 μέτρα για να έχει και μια σχετική καλή ροή. Προσωπικά έχω αντλίες από ebay με 2,5 μέτρα μανομετρικό αλλά το ψηλότερο μέρος του ενυδρείου μου είναι γύρω στο 1,70 σαν και αυτή http://www.ebay.com/itm/131332733202...%3AMEBIDX%3AIT Για αεραντλία , μια που να κάνει μια καλή ανατάραξη στο βαρέλι προετοιμασίας. Τα ξύλα καλό είναι να τα βράσεις αν μπορείς . Τις πέτρες δεν είναι απαραίτητο, αρκεί να τοις πλύνεις καλά. Οι πέτρες θέλουν ιδιαίτερη προσοχή να μην είναι ασβεστολιθικές γιατί θα σου σκληρύνουν το νερό, να προτιμήσεις χαλαζιακές
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εναλλακτικα και επειδη οι αντλιες με ρυθμιση ροης ειναι πιο ακριβες, μπορουμε να βαλουμε στην ακρη του λαστιχου ενα "βρυσακι" (πχ στο πρακτικερ εχει στα ποτιστικα ειδη) και να κοβουμε απο εκει τη ροη. Για λαστιχο προτιμουμε το διαφανες αλφαδολαστιχο ως πιο οικονομικο αλλα και γιατι βλεπουμε μεσα της κατασταση της καθαριοτητας του. Δεν πρεπει να αφηνουμε το λαστιχο με νερο γεματο μετα την αλλαγη. Το γυριζουμε μερι να αδειασει. Στο ακινητο νερο αναπτυσονται πιο ευκολα τα παθογονα βακτηρια κλπ Διαβασε και το αρθρο για την αλλαγη νερου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70662
|
||||
|
||||
![]()
οσον αφορα τα θηλυκα,μπορεις να βαλεις και 3 και 4 σαυτα τα λιτρα,με την προυποθεση πως θα εχεις αρκετες κρυψωνες στο ενυδρειο,αλλα και οτι τα ψαρια δεν θα ειναι πολυ επιθετικα.
υπαρχουν θηλυκα που ειναι πιο τραμπουκοι και απο αρσενικα. βεβαια αν πεσεις σε γερο αρσενικο,δεν καταλαβαινει τιποτα οσα θηλυκα και αν ειναι μεσα.τις βαζει ολες στη θεση τους. αλλα εξαρταται απτα ψαρια που θα σου τυχουν κυριως και το χαρακτηρα τους. αυτο θα μαθεις να το ξεχωριζεις με τον καιρο,και την εμπειρια που θα αποκτας. θα τα βλεπεις στο μαγαζι και θα καταλαβαινεις περι τινος προκειται ![]() ξεκινα με 2 η 3 θηλυκα με αρκετες κρυψωνες και φυτα και βλεπεις. καλη αρχη ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ερωτήσεις για το πρώτο μου (κοινωνικό) ενυδρείο. | alexandertm8 | Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων | 19 | 06-12-13 00:20 |
Ψύλλοι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Flakes | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 16-01-09 23:13 |
Θερμοκρασία νερού σε ενυδρείο γλυκού νερού | lacrimosa_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 18 | 04-12-07 22:43 |
Κοράλλια και ενυδρείο γλυκού νερού | dream_gr | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 21-08-07 21:25 |
Κοράλι σε ενυδρείο γλυκού νερού | Mitsos | Γλυκό νερό - Γενικά | 6 | 31-05-07 14:22 |