|
||||
|
||||
![]()
Τώρα που έγραψες το τι λέει η συσκευασία είμαι ακόμα πιό σίγουρος για ότι λέω.
Να το εξηγήσω το σκεπτικό μου. Λέει ότι η δόση εξουδετερώνει συγκεκριμένες ποσότητες στα 200 λίτρα από : Παράθεση:
Άρα χρειάζεσαι τόση ποσότητα αντιχλωρίου, ώστε να τα δεσμεύσει αυτά τα 30% του συνολικού όγκου του ενυδρείου, καθώς όπως προείπε ο panos-alex-poli τα συστατικά στο υπόλοιπο νερό είναι ήδη εξουδετερωμένα. Πιό αναλυτικά ακόμα : Παίρνοντας υπόψιν την επισήμανση των οδηγιών υποθέτουμε ότι έχει στα 200 λίτρα 3 mg/L χλωραμίνη. Βάζεις την πρώτη φορά την αναλογία για όλο το ενυδρείο και πάπαλα η χλωραμίνη. Αλλά μετά, κάνοντας αλλαγή της τάξης του 30% θα αλλάξει η αναλογία στο 1mg/L καθώς το ρίχνεις την χλωραμίνη αυτή σε απαλαγμένο από χλωραμίνη νερό. Βάση αυτών αρκεί το 1/3 της δοσολογίας για να γίνει δουλειά. Δεν ξέρω να το έγραψα κατανοητά αλλά προσπάθησα. ΥΓ αν βάζεις περισσότερο δεν κάνεις κακό.......εκτός από την τσέπη σου. |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυσικοχημικά Χαρακτηριστικά του Νερού | nkarvounis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 27-12-04 20:34 |
Betta Splendens σε 15λίτρο ενυδρείο | newfish | Bettas | 0 | 22-12-02 19:06 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |
ΣΤΡΩΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΨΑΡΙΑ (με αμμωνία) | Tolis | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 14-12-02 02:55 |