|
Βιοτοπικά - Γεωγραφικά ενυδρεία Κ. Αμερικής Παρουσιάσεις ενυδρείων Κ. Αμερικής, συζητήσεις για διακόσμηση |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
12 μέρες πριν κλάδεψα όλα τα φυτά μέχρι την μέση του ενυδρείου, έβαλα την αυτόματη ταΐστρα κ έφυγα.
σήμερα που γύρισα βρήκα τα μεγάλα φυτά να έχουν φτάσει στην επιφάνεια κ να έχουν κρύψει σχεδόν το φως. προσπάθησα να μετρήσω τα ψαράκια κ νομίζω πως λείπει ένα αλλά αν δεν κλαδέψω δεν θα είμαι σίγουρος. μέτρησα νιτρικά (υγρά Api) κ είναι λιγότερα από 20 !!! είχα κάνει 50% αλλαγή πριν φύγω αλλά μου φαίνεται χαμηλή η τιμή. το τεστ το άνοιξα τον Δεκέμβρη. αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι τα τζάμια του ενυδρείου είναι πεντακάθαρα από άλγη ενώ στο γαριδάδικο είναι εμφανώς χειρότερη η κατάσταση. |
|
||||
|
||||
![]()
Εχει γινει πολυ ομορφο τωρα που φουντωσαν τα φυτα. Καθε ενυδρειο συμπεριφερεται διαφορετικα οπως και να το κανουμε. Παιζουν ρολο παρα πολλα πραγματα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
έκανα αλλαγή χθες 25 λίτρα κ μετά από μία ώρα είδα τα μισά ψαράκια να κάθονται ακίνητα σε μια γωνία στον βυθό ενώ τα υπόλοιπα κολυμπούσαν κανονικά.
video την Κυριακή έβαλα 32 λίτρα νερό κ Prime στο δοχείο προετοιμασίας. την Δευτέρα έβαλα το φιλτράκι με την ρητίνη για τα νιτρικά. την Τρίτη (χθες) έκανα αλλαγή. η αλλαγή έγινε το μεσημέρι κ είχα βάλει 100w θερμαντήρα για καμιά ώρα στο δοχείο να ανεβάσει την θερμοκρασία. την συγκεκριμένη ρητίνη την χρησιμοποιώ πρώτη φορά κ πρέπει να ήταν κλειστή πάνω από 1 χρόνο γιατί είχε πετρώσει κ έπρεπε να την θρυμματίσω. είναι λίγο διαφορετική από την προηγούμενη κ μάλλον έχει κ κομματάκια άνθρακα μέσα. πριν προσθέσω το καινούριο νερό πείραξα λίγο τα χαμηλά φυτά κ άλλαξα τις θέσεις τους χωρίς όμως να προκαλέσω ιδιαίτερη αναστάτωση στον βυθό. το νερό ήταν πιο κρύο από του ενυδρείου αλλά δεν το μέτρησα. δεν είμαι σίγουρος για την αρχική θερμοκρασία του ενυδρείου αλλά συνήθως πέφτει 1-2 βαθμούς μετά την αλλαγή. χθες δεν τάισα τίποτα. 3-4 ώρες μετά που επέστρεψα σπίτι φαινόταν όλα πιο φυσιολογικά εκτός από ένα που παρέμενε κρυμμένο σαφώς πιο κινητικό όμως. σήμερα όλα δείχνουν φυσιολογικά. τι μπορεί να προκάλεσε αυτή την συμπεριφορά ? ήταν υπερβολική η διαφορά θερμοκρασίας ή μπορεί να φταίει η ρητίνη ? |
|
|||
|
|||
![]()
χαλαρώνει στη Lobelia ο αστακούλης
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Τα αδερφάκι του το έχω εγώ ![]() Τελικά βρήκες τι έφταιγε και τα εντλεράκια καθόταν στον πάτο. |
|
||||
|
||||
![]()
Ποτε μπήκε το "αστακουδακι" στο ενυδρειο
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() τα ψαράκια συνήλθαν μετά από κανα δίωρο οπότε υποθέτω ότι έπεσε πολύ απότομα η θερμοκρασία κατά την αλλαγή. σήμερα που σιγουρεύτηκα για την θερμοκρασία δεν αντιμετώπισα πρόβλημα. ------------------------- έχει κανα μήνα. γιατί ? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GN_AZ : 12-05-17 στις 21:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Για τα ψαρια μιλαω
Παράθεση:
Ψαρια και αστακοι δεν ειναι συμβατα ειδη. Οποιαδηποτε περιεργη συμπεριφορα απο τα ψαρια, δικαιολογειται. Οπως και οι απωλειες.
|
|||
|
|||
![]()
με μπέρδεψες με τις παραθέσεις
![]() θεωρείς ότι η συμπεριφορά των ψαριών για εκείνες τις ώρες προκλήθηκε από τους αστακούς ? τα ψάρια δεν κρύβονται κ συμπεριφέρονται όπως συνήθως εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό. δεν υπήρξε απώλεια όλο αυτό τον καιρό που είναι μέσα οι αστακοί κ δεν έχει ξανασυμβεί από τότε ανάλογη συμπεριφορά με αυτή στο βίντεο. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Θα συμφωνήσω.
|
|||
|
|||
![]()
έγινε κ η μετακόμιση πριν κάνα δίμηνο χωρίς καμία απώλεια.
το ενυδρείο δεν ξεστήθηκε κ μεταφέρθηκε με 4-5 εκ νερό, χωρίς ζωντανά εννοείται. φυτά κ ψάρια άρχισαν να βρίσκουν τους ρυθμούς τους κ σήμερα έγινε ένα γενναίο κλάδεμα. |
![]() |
Tags |
endlers |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Poecilia wingei (Endler) Class N | fokias | Ζωοτόκα | 18 | 21-05-16 07:17 |
Endlers (Poecilia wingei) project ΙΙI. Κατηγορίες - Τάξεις (Class) Endler | lingistis | Ζωοτόκα | 2 | 12-05-11 13:32 |
Tα παντα για τα poecilia wingei | georgis4 | Ζωοτόκα | 0 | 15-11-10 11:24 |