|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Απο το praktiker δε συμφερει να το παρω γιατι εχει 10¤ μεταφορικα οποτε παω στα 12¤ το 12λιτρο |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Και παλι συμφερει 12 ευρω τα 12 λιτρα ελαφροπετρα με μεταφορικα, αν σκεφτεις οτι το seachem matrix που ειναι το ιδιο πραγμα, το 1 λιτρο κοστιζει 18 ευρω χωρις μεταφορικα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Πάντως εδώ 2 φυτορια και 2 καταστήματα με γεωργικα ήδη μου είπαν ότι δεν έχουν αλλά αυτό λέγεται περλιτης κι έτσι να το ζητήσω. Προφανώς δεν ξέρουν. Το δεν συμφέρει πηγαινε στην περίπτωση που ήταν το ίδιο πράγμα οπότε με 2 ευρώ επιπλέον επερνα 100 αντί για 12 λίτρα. Θα ρωτήσω σε ένα τελευταίο κατάστημα κι αν δε το βρω τότε θα το παραγγείλω από το ίντερνετ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα μεταφορικα υπολογιζονται σε συνδυασμο βαρους και ογκου. Η ελαφροπετρα μπορει να ειναι ελαφρια και να μην ζυγιζουν πολυ τα 12 λιτρα, αλλα εχουν αρκετο ογκο (ενα μετριο σακι). Τα 100 λιτρα θα γεμισουν ... μια παλετα. Τα μεταφορικα θα ειναι πολλα. Ο περλιτης ειναι αυτος https://en.wikipedia.org/wiki/Perlite Η ελαφροπετρα ή κισσηρις (Pumice) ειναι αυτη https://en.wikipedia.org/wiki/Pumice Ισως στα φυτωρια σου προτειναν περλιτη αντι ελαφροπετρας, επειδη ειναι και τα δυο ηφαιστειακα πέτρωματα και κανουν παρομοια δουλεια σε αγροτικές εφαρμογές. Κάνουν τα φυτοχώματα πιο χαλαρά, επιτρέποντας την είσοδο του αέρα κλπ. Δεν εχει ομως την υφη της ελαφροπετρας που την καθιστα απο τα καλυτερα βιολογικα υλικά για φιλοξενια νιτροποιητικων βακτηριων. Παράθεση:
.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οταν λεω 14¤ τελικη τιμη το τσουβαλι 100λιτρων περλιτη απο καταστημα στη Μυτιληνη Παντως αν δεν εχει το 1 καταστημα που μου εμεινε στο νησι με λιγο ψαξιμο βρηκα αλλο ιντερνετικο καταστημα που εχει φθηνα μεταφορικα και θα μου ερθει το 10λιτρο ελεφροπετρα τελικη τιμη στα 7¤ περιπου |
|
|||
|
|||
![]()
Το ενυδρείο έχει στηθεί έχει τοποθετηθεί και το νέο καπάκι και εκκρεμεί η κατασκευή του φωτιστικου.
Όμως εχθές παρατήρησα κάτι σχετικά με τον stc1000 που με άγχωσε. Όταν αφαίρεσα το ρεύμα για να συνδέσω τα ανεμιστηρακια και το θερμαντηρα ο stc επανήλθε στις εργοστασιακες ρυθμίσεις που σημαίνει επιθυμητή θερμοκρασία 10 βαθμούς. Δυστυχώς εδώ στο νησί τόσο χειμώνα όσο και καλοκαίρι έχουμε πολλές διακοπές ρεύματος που σημαίνει ότι τα ψάρια θα τα βρω κατεψυγμένα. Ξέρει κανείς τρόπο να μη γίνεται αυτή η επαναφορά στις εργοστασιακες ρυθμίσεις; |
|
||||
|
||||
![]()
Με το καλό το ενυδρείο σου. Ποιον controller πήρες? Link? Έχεις κάνει τις συνδεσμολογιες όπως φαίνονται εδω? Με τους δικούς μου δεν είχα τέτοιο θέμα, μου φαίνεται περίεργο που στο κάνει αυτό.
Αν χρειαστεί να πάρεις κάποιον άλλον πάλι, που μάλλον θα γίνει σύντομα διότι δεν θα σου φτάνει ένα ενυδρείο μόνο, σου προτείνω αυτόν εδώ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Σαλιγκάρια: Απαραίτητα σε όλα τα ενυδρεία | Alex_Salonica | Σαλιγκάρια | 17 | 12-05-17 14:16 |
Ψάρια απαραίτητα για ένα Reef ενυδρείο! | Sakisdraminos | Ψάρια θαλασσινού νερού | 4 | 07-11-16 08:30 |
Απαραίτητα λιπάσματα-Ρουτίνα | manolis1976 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 21-02-09 22:40 |
Τα φυτά είναι απαραίτητα? | stamp | Αρχάριοι γλυκού νερού | 24 | 29-05-08 19:45 |
Απαραίτητα φάρμακα ;; | georgetzes | Ζωοτόκα | 13 | 28-04-03 00:23 |