Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Θαλασσινό νερό > Παρουσιάσεις θαλασσινών ενυδρείων > Nano Reef

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-03-17, 21:52
revolution1925 Ο χρήστης revolution1925 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: aridaia
Προεπιλογή

Έκοψα έραψα και τις ξεφορτωθηκα..!

2 μέρες τώρα έχω κλείσει τον κυκλοφοριτη και είμαι μόνο με το φίλτρο με τα υλικά από κυκλοφορία. Παρατήρησα ότι τα κοράλλια είναι πιο καλά και αρχίζω να πιστεύω ότι τα ενοχλεί η πολύ κυκλοφορία. Αυτές τις δύο μέρες παρατήρησα ότι κάποια ζοανθους που είχαν γίνει ψηλά ξανακοντηνανε! Επίσης μια ρικορντεα που δεν απλώνεται καλά τώρα είναι απλωμενη και τροφαντη!

Ο κυκλοφορητής αν και στην πρώτη ταχύτητα δίνει θεωρητικά 500λιτρα την ώρα νομίζω ότι ενοχλεί τα κοράλλια.

Έχετε να προτείνετε απ την εμπειρία σας κάποια συγκεκριμένη θέση να τον βάλω για να είναι καλύτερα και να μην ενοχλεί η ροή? Το ενυδρείο να θυμίσω είναι κύβος 38x38 εκατοστά.

Επίσης με το που έβαλα το σκιμμερ πλέον το ενυδρείο το έχω χωρίς καπάκι. Η εξάτμιση είναι πολύ περισσότερη από πριν και πρέπει σιγά σιγά να εγκαταστήσω και την αυτόματη αναπλήρωση που την έχω έτοιμη συνδεμένη αλλά αμέλησα να την βάλω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-03-17, 06:35
Το avatar του χρήστη michalos
michalos Ο χρήστης michalos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΡΕΘΥΜΝΟ
Προεπιλογή

καλημερα , επειδη δεν εχει μηκος το ενυδρειο ο κυκλοφορητης δεν θα πρεπει να ειναι πολυ δυνατος ,αλλ μπορεις να κανεις οτι εκανα δηλ ο κυκλοφορητης να μην χτυπαει απευθειας τα κοραλια αλλα απο "σποντα"
Εγω τον εχω (τον κυριως 2500lt/h)να σημαδευει προς το πλαι (στο πλαινο τζαμι) κ λιγο χαμηλα οποτε το νερο με την επιστροφη που κανει απο την σποντα μετα χτυπαει τα κοραλια ,αλλα ετσι με πολυ μικροτερη δυναμη
εχω κ ενα 2000lt/h να σημαδευει την επιφανεια για να κανει κυματισμο
με τους 2 κυκλοφορητες 2500+2000 + το φιλτρο του 700lt/h που λειτουργει κατα το ημισυ σαν κυκλοφορητης ,εχω δηλ παμω απο 5000lt/h στον κυβο 60lt αλλα ειναι ετσι τοποθετημενει που τα κοραλια η κυκλοφορια απλα τα "χαιδευει "ελαφρα
βεβαια εξαρταται κια απο το στησιμο που εχει ο βραχος και τα κοραλια στο ενυδρειο
Το καπακι για μενα χρειαζεται -εκτος αν δεν γινεται αλλιως - για 3 λογους , 1ον για την εξατμιση 2ον για την σκονη που θα μπαινει χωρις αυτο κ 3ον για κατι πηδηχτουληδες αλα και σαλιγκαρια η αστεριες που μπορει να βγουν εξω χωρις αυτο. Οι πιο ειδικοι ας πουν γνωμες γιαυτο εγω με τα λιγα που ξερω αυτο πιστευω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-17, 15:47
Member

Προεπιλογή

Τα κουνάω από εδώ τα κοιτάω από εκεί και την ψάχνω με την κυκλοφορία Μιχάλη ακόμα.. Σε ότι θέσεις και να έχω βάλει τα μηχανήματα κάτι δεν μ αρέσει! Που θα πάει θα το βρω!

Τώρα με το Σκιμερ το καπάκι δεν καθόταν έτσι και αλλιώς αλλά πήγα έκοψα ένα άλλο και το 80% του ενυδρείου είναι με καπάκι πλέον.!

Ποσο ρόλο παίζει ρε παιδιά το καπάκι στο φως?
Εννοώ ότι ακόμα και αν το καπάκι είναι διάφανο κάτι δεν θα κόβει απ την ένταση του φωτιστικού?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-03-17, 20:13
Το avatar του χρήστη voas
voas Ο χρήστης voas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Προεπιλογή

Καλησπέρα Άρη,συνέχισε το ψάξιμο με την κυκλοφορία και θα την βρεις την άκρη,στην εσχάτη Παρε εναν μικρότερο και κρατά αυτόν κάβα!
Το μεγαλύτερο προτέρημα στο ανοιχτό ενυδρείο,ειναι η σωστή οξυγόνωση του νερου,διατηρώντας το πχ σε ενδεδειγμένες τιμές!
Δεν νομιζω πέραν απο μια μικρη αντανάκλαση,να εχει απώλεια το φωτιστικο,θα θέλει ομως πολύ συχνό καθάρισμα γιατι θα πιάνει άλατα και τότε θα εχεις απώλειες!
Καλη συνεχεια φιλαρακι!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 31-03-17, 16:39
Member

Προεπιλογή

Καλησπέρα την ψάχνω ακόμα με την κυκλοφορία!
Το σκιμμερ κλείνει περίπου 2 βδομάδες και βγάζει ένα κυπελάκι κίτρινο υγρό στις 5 μέρες περίπου.

Με το κυανο μια έτσι μια αλλιώς. Είναι σαφώς πιο λίγο. σήμερα παρατήρησα ότι έχει και φούσκες πάνω του μάλλον 'αναπνεει'

Απο μετρήσεις πάμε σταθερά και με τις αλλαγές δεν χρειάζεται να προσθέτω σχεδόν τίποτα.

Σήμερα αποφάσισα να ταισω και τα κοράλλια τα οποία δεν τα τάιζα από τότε που εμφανίστηκε κυανό.!
Και με την ευκαιρία έβγαλα και κάποιες φώτο την ώρα του φαγητού!

Στην προτελευταία φώτο βλέπουμε ένα μωρό ακαν που μόλις σχηματίζεται!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-17, 08:57
Sakisdraminos Ο χρήστης Sakisdraminos δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Φίτζι,Σούβα
Προεπιλογή

Πολύ ωραία τα κοράλλια αλλά θα σε "μαλωσω"
Κάθε φορά πιο σκούρο φωτισμό!!!!
Σε λίγο ούτε τα κοράλλια δεν θα βλέπουμε
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 01-04-17, 10:51
Member

Προεπιλογή

Σάκη δουλεύω το φωτιστικό 11 με 2 το πρωί με τα άσπρα στο 30% και τις υπόλοιπες ώρες μόνο με τα μπλε. Στο σπίτι πάω μετά τις 3 οπότε οι φώτο βγαίνουν με φουλ μπλε και με το κινητό. Έχω και μια nikon d3200 αλλά είμαι τελείως αμπαλος με τις φωτογραφίες οπότε αυτό είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω!

Πάντως όχι να το παινευτω αλλα τα χρώματα απ τα κοράλλια δεν μπορώ να τα αποδώσω ούτε καν στο μισό απ ότι ειναι. Λίγο τα μπλε, λίγο τα λεντ, λίγο η ασχετοσύνη μου και αυτό είναι το αποτέλεσμα!

Εσείς πως βγαζεται τόσο ωραίες φώτο με τα μπλε δεν μπορώ να το καταλάβω!
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές