|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
και παμε παρακατω, μετα το σκαψιμο ηρθε η ωρα για το σιδερωμα και να πεσει ο πατος μπετο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Για την αντλία σου 10.000λτ/ώρα πολύ καλά έκανες και έβαλες φ105. Μεγαλύτερη σωλήνα δεν θα είχε νόημα. Είμαι περίεργος να δω πως έκανες την στεγανοποίηση μεταξύ του σωλήνα και της λίμνης σου. Πολύ το φοβάμαι αυτό το σημείο για τυχών διαρροές. Βέβαια εγώ παίζω με Liner... ενώ εσύ με τσίμέντο!!!
Είχες βοήθεια με σκαφτικό. Πολύ καλή κίνηση χεχε Τι βάθος έχει η λίμνη? Πόσα κυβικά σου βγήκε? |
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα φιλε παναγιωτη,ο αρχικος σχεδιασμος για την λιμνη ηταν να γινει 5μετρα μηκοσ χ 2μετρα πλατοσ χ 2βαθος. εγινε εκπτωση στο βαθοσ ο λογος ηταν 1ον ηθελα να βαλω φυτα ,2ον τα επαιξα απο το σκαψιμο και 3ον και βασικοτερο τα πιτσιρικια μας θα ειμασταν συνεχεια στην τσιτα να τα προσεχουμε. τελικα εγινε περιπου 1,50 μετρο βαθοσ χ 5 μετρα μηκοσ οπου απο το μηκοσ της λιμνησ χωρισα γυρο στουσ 60ποντους για το φιλτρο,και φαρδος καπου στο 1,80 γιατι φαγανε χωρο και τα μπετα.οσο για το βαθος τωρα η κουραση απο το σκαψιμο μου περασε,φυτα εχω λιγα και τα εχω βαλει πανω σε καμιναδες για να ανεβουν σε υψος. και τα πιτσιρικια μεγαλωσαν και ξερουν καλο κολυμπι
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
μετα επρεπε να φτιαξουμε τα σιδερα για τα τοιχωματα τησ λιμνης. και να προνοησουμε για το φωτισμο.ετσι αγοραστηκαν 4 σποτακια led πισινας,και σωληνες pvc 63φ για να μπουν τα σποτακια.oi σωληνεσ θα εντοιχιστουν μεσα στα μπετα ,τα σποτακια εχουν φλατζα για να μπουν μεσα στους σωληνες ωστε να ειναι στεγανα, εγω εβαλα και λιγο σιλικονη.η ιδεα ειναι η εξης,τα σποτακια εχουν 3 μετρα καλωδιο το οποιο δεν το εκοψα και το κουλουριασα μεσα στουσ σωληνες,οποτε οταν χρειαστει να τους αλαξω λαμπες σε καμια δεκαρια χρονια θα τα τραβηξω απο τους σωληνες να ξεκουμπωσουν θα ξετυλιχτει το καλωδιο θα τα βγαλω στην επιφανεια θα αλλαξω τισ λαμπες,και θα τα ξαναβαλω χωρις να χρειαστει να αδειασω τη λιμνη.ωστοσο μεσα στους σωληνες θα εχει μπει νερο οποτε τουσ σωληνες τους αφησα να εξεχουν 2 δαχτυλα πανω απο τα τοιχωματα τησ λιμνησ ωστε να μπορεσω να τους βαλω τις ταπεσ τους,οποτε οταν θα ξανακουμπωσουν τα σποτακια θα μπορω να βαλω ενα αλφαδολαστιχο μεσα στουσ σωληνες για να αδειασω το νερο που θα εχει μπει μεσα κατα την αλλαγη.
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραίος
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ok μεινετε συντονισμενοι!!!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
λοιπον παιδια συνεχιζω με μερικεσ φωτο ακομα απο τα καλουπωματα,γιατι τα τοιχωματα τησ λιμνησ θα πεσουν σε μια μερα, μονομπλοκ με αρκετο revinex μεσα στο μπετο.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χαιρετω την παρεα απο malawi | lefterisafrica | Malawi | 21 | 27-01-11 04:04 |
ΧΑΙΡΕΤΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ. ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Apostolos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 26 | 19-02-04 00:56 |