|
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Οπότε εκτός από την τρύπα για εξαερισμο του ενυδρείου χρειάζεται και στις λάμπες;
Όταν έγραψα πατουρα εννοώ πιχακι περιμετρικά - εσωτερικά στο καπάκι 2εκ από την άκρη του καπακιου με σκοπό πρώτα να σταματήσει το καπάκι και δεύτερον να πατήσει επάνω το πλεξιγκλας. Όταν αναφέρεις κοντρολερ θερμοκρασίας τι εννοείς; Ο θερμοστάτης έχει διακοπτή που επιλέγεις την επιθυμητή θερμοκρασία. Θέλει και κάτι ακόμα; |
|
||||
|
||||
![]()
Κοντρολερ
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223 Το πιασα με την πατουρα,δεν καταλαβα απο την ακρη που λες...τωρα καταλαβα και για αυτο τι εννοεις ![]() Δεν εννοουσα για τις λαμπες μονο...αλλα γενικως για το καπακι...να υπαρχει ενα καλος εξαερισμος...δεν εχω ανεβασει φωτο απο το δικο μου για να σου δωσω να καταλαβεις τι ακριβως εννοω... :/
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Επειδη το καπακι θα ειναι χωρισμενο στα 2, οπως ειπα, επικοινωνια με το νερο θα εχει το 1/3 (τα αλλα 2/3 θα εχουν μπροστα το πλεξι οποτε δεν θα ερχονται σε επαφη με την υγρασια του νερου και τη θερμοκρασια) Νομιζω οτι με τα 2 ανεμιστηρακια 7εκ διαμετρο τρυπας και μια ιδια τρυπα για το ταισμα θα εχει η γυαλα επαρκη εξαερισμο (κανω λαθος?) Οσον αφορα το χωρο με τις λαμπες θα κανω απο το ενα πλαϊ (απο την δεξια πλευρα που επισης υπαρχει τοιχος στα 10 εκ αποσταση) μερικες τρυπες με τρυπανι διαμετρου πχ 2εκ ------------------------- ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Μπάμπης : 04-03-17 στις 19:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
6 τρυπες των 6 εκατοστων διαμετρο στο μεγαλο μου δεν εφτασαν...με 5χ120 φανακια...
Και το εχω καταλαβει απο την μουχλιτσα που εχω πιασει πανω στο κοντρα πλακε... Οσο για τον κοντρολερ http://www.ebay.com/itm/STC-1000-All...AAAOSw44BYNrQp 9¤ πιστευω ειναι καλα ![]() ------------------------- τωρα την ειδα την φωτο... Καλο σχεδιο...τις τρυπες που δειχνεια αν κανεις 2 των 6 εκατοστων σε καθε πλευρα αλλα και κανα 2-3 πισω πιστευω οτι θα ειναι καλυτερα... απο το σχεδιο δεν καταλαβαινω πως εσυ θα μπορεις να βαλεις χερι μεσα για την συντηρηση του ενυδρειου ομως... ![]()
![]() ![]() --------------------- Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lth1 : 04-03-17 στις 19:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Όσον αφορά τις τρύπες αν τα 2/3 είναι το εσωτερικό κουτί από πλεξιγκλας δε με παιρνει για τις πλαινε. Εκεί θα είναι μόνο για θέμα εξαερισμο στις λάμπες. Πίσω ναι μπορώ στα 80εκ να κάνω αρκετές. Όσον αφορά το καπάκι δυστυχώς το πλάτος του ενυδρείου είναι μόνο 30εκ. Οπότε αν μπουν και 3 λάμπες δε νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω μεγαλύτερο το καπάκι. Αντε το πολύ να τα κάνω 15-15εκ. Στην αλλαγή νερού πιστεύω ότι θα είναι καλό. Για ποιο δύσκολες εργασίες θα το βγάζω τελείως. Εκτός φυσικά αν έχετε κάποια άλλη λύση που δε τη σκέφτηκα |
|
||||
|
||||
![]()
Σωστο και αυτο...εχεις 30 εκατοστα πλατος...εχεις δικιο...
αν και εγω θα εκανα το μπροστα μερος με τις λαμπες να ανοιγει και να κλεινει...ετσι θα μπορουσα να κανω και τις δυσκολες εργασιες...
|
|||
|
|||
![]()
Κι όμως μου έδωσες τη λύση. Αντί να βάλω το πλεξιγκλας να πατάει στο πιχακι θα το κάνω βιδωτο στο καπάκι και έτσι θα κάνω ένα μόνο καπάκι που θα ανοίγει όλο μαζί. Για την αλλαγή στις λάμπες θα ξεβιδωνω το πλεξιγκλας. Το μόνο που με προβληματιζει είναι ότι με τον καιρό ίσως μεγαλώσουν οι τρυπες στο ξύλο και δε συγκρατηται το πλεξιγκλας
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
καπακι ενυδρειου | puntakias22 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 8 | 02-11-13 12:43 |
καπακι ενυδρειου | silia | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 07-09-11 19:39 |
Καπακι ενυδρειου. | water_turtle_lover | ¶λλα ζώα | 15 | 03-02-10 23:14 |
καπακι ενυδρειου | ducatisti | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 18 | 14-01-10 10:47 |
DIY καπακι ενυδρειου. | Mitsos | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 13 | 15-11-04 17:37 |