|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
Εχω ενα μικρό κοπαδακι otos 7 άτομα και θα ήθελα να το συνδυάσω με cpd, θα εχω πρόβλημα;
το ενυδρειο είναι με νερό βρύσης ακομα -προχθές μπήκαν οι otos- αλλά σκοπεύω να;ρίξω λίγο τις σκληρότητες..
|
||||
|
||||
![]()
Έχω διατηρήσει οτοκυκλους με cpd σε νερο βρύσης.Απ'οτι είδα αυτό που θέλουν (όπως και τα περσσότερα ψάρια) είναι καθαρό νερό και σταθερές συνθήκες. Τα cpd είναι εύκολα ψαράκια , τους οτοκυκλους να προσέχεις ειδικά τώρα στις αρχές.
Φιλικά και με εκτίμιση
|
||||
|
||||
![]()
Δλδ μπορώ να τηβ βγάλω καθαρή και με νερό βρύσης και να μην ρίξω τις σκληρότητες;
10-15 άτομα cpd θα ειναι καλά η να βρω παραπάνω; Σκεφτόμουν να φτάσω σε 7-8gh απο το 13-14 που ειμαι τώρα
|
||||
|
||||
![]()
Τα CPD παίζουν στο 7+- και οι ότο κάτω από 7. Στο μυαλό μου δεν είναι και τόσο ταιριαστός συνδυασμός, αλλά θα έριχνα πολύ αργά τις σκληρότητες για να φτάσω σε ένα pH γύρω στο 6,8.
Στα 130 λίτρα που είσαι, ανάλογα και με τι άλλο έχεις μέσα βέβαια, νομίζω πως μια ομάδα των 15 CPD είναι καλή για αρχή και βλέπεις αν σε παίρνει και για άλλα. Μήπως να κοιτούσες για αρλεκίνους ή espei καλύτερα;
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
θα κανω παλι μετρισεις το απογεματακι που θα παω σπιτι.. στο sf ειδα τις απαιτησεις του καθε ειδους και βρηκα ενα μικρο παραθυρο που μπορουν να συνυπαρξουν αλλα δεν ειμαι βεβαιος αν αυτες θα ηταν και οι ιδανικες συνθηκες για το καθε ειδος για μονιμα.. Πάντως αν δεν βγάλω άκρη με τα cpdακια μάλλον θα κανω τους οτο 15 και θα μείνω εκεί.. τα cpd μου αρεσουν οπτικα και σαν μεγεθος για να μην κυνδινεψουν οι γαριδουλες που θελω να βαλω αργοτερα cardina japonica και red cherry μαλλον..
|
||||
|
||||
![]()
Καλά τα λέει ο Κος Exelix. Δεν είναι απολύτως συμβατά ψαράκια.
Αλλα απο προσωπική μου εμπειρία και καταθέτοντας την δικιά μου άποψη δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να τα διατηρήσεις υγιή μαζί σε νερό βρύσης. Αν έχεις Α/Ο κάνε ότι θές, αν πάλι σκέφτεσαι να προμηθευτείς μία για αυτό το συνδιασμό δεν είναι απαραίτητο και δεν ξέρω καταπόσο θα έχουν 'πρόβλημα' τα cpd (όχι οτι θα ψοφήσουν , αλλα μπορεί να μη ζευγαρώσουν ή να χάσουν τα πολύ έντονα χρώματά τους , σε σκληρό νερό ισχύουν τα αντίστοιχα για τα οτο).Σε νερό βρύσης χωρίς αντιχλώριο και μετά απο κάποιο καιρό και χωρίς προετοιμασία είδα μέχρι και γέννες και απο τα 2 είδη (αλλα άφησα τα αβγά στην τύχη τους και δεν μεγάλωσαν τα μικρά).
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αο εχω και ειναι και φρεσκια φρεσκια..
|
||||
|
||||
![]()
Ποσα χρονια διηρκησε αυτη η εμπειρια? Δλδ ποσα χρονια διατηρησες/εις τον πλεκο σε νερο βρυσης και με τι τιμες? (pH GH θερμοκρασια)
|
||||
|
||||
![]()
Απο θεμα φιλτρανσης είμαι οκ για αρκετά μεγάλη ιχθυοφορτηση πιστευω, εχω ενα 2211 και ενα 2213 γεμάτα σιποραξ και λίγο σφουγγάρι..
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Που μπορώ να βρω? | Savou | Bettas | 10 | 30-12-10 09:08 |
που μπορώ να τα βρω ? | theodarras | Αναγνωρίσεις ειδών | 32 | 23-10-10 07:12 |
Μπορώ? | poliko_selas | Δίσκοι | 7 | 21-06-08 11:35 |
Μπορώ??? | Alusa | Αρχάριοι γλυκού νερού | 4 | 17-12-07 13:14 |
Otos και Δίσκοι | Liolios | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 20 | 29-05-07 14:54 |