|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εγω θα βαλω 8αρια λογω μικροτερου μηκους,δεν εχω φτασει ακομη εκει αλλα αυτα που σου δειξα θα παρω για προστατευτικα..Λογικα βιδωτα ειναι ψαξτο κι εσυ μπορει να βρεις και κανα καλυτερο.. Καποτε εφερνε και το e shop αλλα τωρα δεν τα βλεπω..
|
||||
|
||||
![]()
Και ένα μικρό βιντεακι με τον tc 420 να τρέχει στο 16 χ ένα setup.
https://youtu.be/YcUlR4ctBvo Το καπάκι με τα Led δεν το έχω στο ενυδρείο καθώς δεν έχω λαπτοπ και για να τρέξει το demo θέλει σύνδεση με το pc. Όταν ολοκληρώσω καλωδιωσεις και στεγανοτητες θα το δοκιμάζω στην θέση του. Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Πλαστικά καπάκια για τα ανεμιστηράκια έχω και εγω, αλλά έβγαλα το σφουγγάρι για τη σκόνη γιατι κόβουν πολύ ροή αέρα.
Οτι θες να κολλήσεις στις λεντοταινίες βάλε ενυδρειακή σιλικόνη, όχι θερμόκολλα , δεν θα αντέξει πολύ, όπως επίσης και η ταινία διπλής όψης που εχουν οι λεντοταινίες δεν αντέχουν, και αυτές κόλλησέ τες με ενυδρειακή σιλικόνη
|
|||
|
|||
![]()
χίλια μπράβο!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
@τακης ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δοκιμάζω το βράδυ σιλικόνη. Στις ταινίες έβαλα έξτρα super glue, πιστεύω θα κρατήσουν.
@ mitsos σ ευχαριστώ φίλε μου Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ακριβώς τα ίδια με αυτά που έδειξες Θεμη http://www.ebay.com/itm/2X-Cuttable-...MAAOSwVL1V-~sr
από ebay τα είχα παρει, είναι 2 τα καπακια αυτά, το 1ο βιδώνε με τα βιδάκια του ανεμιστήρα, και το 2ο είναι κουμπωτό, ανάμεσα σε αυτά τα 2 υπάρχει το σφουγγαράκι, στην αχρή το έβγαζα και έπλενα, αλλά το καλοκαίρι είδα πως έκοβε πολύ ροή και έτσι τα εβγαλα τα σφουγγαράκια
|
||||
|
||||
![]()
Τέλος και το φωτιστικό. Μια στρώση από ενυδρειακη σιλικόνη σφραγισε τα μικρά κενά που αφήνει το καπάκι του προφίλ αλουμινίου κατά μήκος
![]() ![]() και έγιναν οι κολλήσεις των καλωδίων με καλαι και μετά - για στεγανοποιηση- πέρασα και θερμοκολλα. ![]() ![]() ![]() Για τον περιορισμό των καλωδίων που θα τρέχουν, και οι τρεις λεντοταινιες μοιράζονται ένα καλώδιο για το θετικό ενώ οι δύο λευκές μοιράζονται και το αρνητικό τους. ![]() Το αποτέλεσμα, μετά την τοποθέτηση στο ενυδρείο φαίνεται στην ακόλουθη φωτογραφία ( 40% μπλε, 10% λευκο και 10% κόκκινο και όλα αυτά να μηδενιζουν την επόμενη μια ωρα) ![]() Αύριο λογικά θα τελειώσω και κάτι μερεμετια στο τελευταίο τμήμα του καπακιου (πομολο κτλ) και μετά ακολουθεί η επιλογή ψαριών! Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό ήταν, η κατασκευή ολοκληρώθηκε!!! Μετά από σχεδόν τρεις μήνες το ενυδρείο είναι έτοιμο. Δεν το περίμενα καλύτερο. Μετά από πααρα πολλές ώρες σχεδιασμού, ξυλουργικης, ηλεκτρολογιας πειραματισμου το ενυδρείο είναι έτοιμο!
Έβαλα μια κόντρα στο μέσο του τελαρου για να πατάει το καπάκι καλύτερα (τα ανοίγματα είναι για τα καλώδια των ανεμιστήρων και για το φωτιστικό) ![]() διευθετησα και τα ηλεκτρολογικα στο ντουλάπι ![]() και το αποτέλεσμα ![]() ![]() ![]() Πιστεύω ότι το παρόν νήμα περιέχει συγκεντρωτικα όλα τα στάδια κατασκευής ενός ενυδρείου και ελπίζω η ανάγνωση του να φανεί χρήσιμη σε όποιον θέλει να φτιάξει ένα ενυδρείο από το πολύ μηδέν! Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθεια σας. Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Ωραιος!!!!! Αντε με το καλο οι κατοικοι!! Ομως εχω μια αμφιβολία για το καπακι.. Το εχεις μόνωσει εσωτερικα για την υγρασια??
|
||||
|
||||
![]()
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.
Το καπάκι το έχω περάσει πάρα πολλά χέρια με βερνικι εμποτισμου. Τοχω και γω λίγο άγχος αν επαρκεί η αν θα πρέπει να προσθέσω και κάτι άλλο. Ποια η γνώμη σου? Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω στο μικρό ενυδρειο που ειχα φτιαξει ειχα περασει εσωτερικα το καπακι με βερνικι νερου, με τον καιρο το βερνικι αρχισε να χανεται!! Για διαλυτου δεν ξερω τι αντοχη εχει στο νερο ο μονος λογος που δεν θα το χρησιμοποιούσα ειναι μην τυχον αφηνει τιποτα στο νερο. Στο θεμα της τοξικοτητας ομως ας απαντησει καποιος που ισως να γνωρίζει καλυτερα.
|
||||
|
||||
![]()
Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι ασφαλές αν το αφήσω να ποτισει και μετά να στεγνώσει για ένα μήνα περίπου. Κάπου τόσος καιρός θα έχει περάσει μέχρι να βάλω ψάρια. Ίσως και περισσότερος. Για να δούμε....
Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
|
||||
|
||||
![]()
Μακάρι να πανε ολα καλα και να το χαρεις!!
|
||||
|
||||
![]()
Βερνίκι θα σου έλεγα να μη το περάσεις,
εχω παρατηρήσει πως τα βερνίκια , οταν υπάρχει υγρασία φουσκώνουν, ενω με συντηρητικό ξύλου εμποτισμού με διαλύτη όχι
|
||||
|
||||
![]()
Μετά από τέσσερις μήνες λειτουργίας το φωτιστικό παρουσίασε αρκετή υγρασία στο εσωτερικό του και κάποια λεντακια είτε να μην ανάβουν η να ανάβουν σε κάποιες.... αποχρώσεις του κανονικού!
![]() Ξηλωμα το πλαστικό διάφανο καπάκι. Πολύ σιλικόνη περιμετρικά ![]() Και τοποθέτηση του καπακιου ανάποδα από το κούμπωμα του κατασκευαστή για να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια κολλησης ![]() Στην μια μεριά έβαλα και σωληνάκι αέρα όπως είχε αναφέρει ο Τάκης σε καποιο άλλο θεμα ![]() Και ελπίζω να κρατήσει παραπάνω! Sent from my SM-N910F using Tapatalk |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ξεκιναμε για κατασκευη δισκοενυδρειου απο το μηδεν!!! | Sakisdraminos | Δίσκοι | 98 | 10-02-13 22:16 |
Κατασκευη βασης 440 λιτρα ενυδρειου. | ραφαηλ10 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 4 | 29-05-10 19:15 |
βοηθεια για κατασκευη βασης ενυδρειου | ilias13 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 05-04-10 22:25 |
κατασκευη καπακιου κ βασης | alan boy | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 12 | 09-05-07 23:59 |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΑΣΗΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ | sot-zoe | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 19 | 18-06-06 19:37 |