|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπερα σας! Εκανα χθες τη 1η μου αποπειρα ενυδρειου (55 λιτρα κοντα)
Ειμαι φουλ ασχετος οποτε σας λεω τι εκανα και τι μου ειπαν δηλαδη να κανω και μου λετε τι να κανω απο δω και περα! Λοιπον... Αφου εστρωσα χαλικι (πρωτα το ξεπλυνα) γεμισα με νερο το ενυδρειο (βρυσης) ανοιξα τον εξοπλισμο (Φιλτρο και Θερμοστατη) και το νερο ηταν καπου στους 24-25 βαθμους! Εριξα το αυτο το μπουκαλακι (κοντα μισο καπακι εμεινε εκτος) Και μετα 2.5 καπακια απο αυτο! Αφου καπως θολωσε το νερο, μετα απο κανα 3 ωρο εριξα τα ψαρακια (2 συνολο με το γνωστο τροπο προσαρμογης) Σημερα που πηγα παλι στο καταστημα, μου εδωσαν να ριξω 1 καπακι απο αυτο Απο τα 2 ψαρακια, το ενα μολις σημερα αφου παρουσιασε κοκκινα βρανχια δεν εζησε και γενικα αυτο με εχει ριξει πολυ ψυχολογικα αλλα και να τα παρατησω! Τωρα τι κανω? Πως συνεχιζω? Παιρνω αυριο πρωι 1 ιδιο και το αφηνω? Διαβασα υπομνηματα κτλ αλλα λιγα καταλαβα και στα μαγαζια δεν εξηγουν! Φοβαμαι μηπως και το αλλο παθει το ιδιο! Αυτο με την αμμωνια-ph-νιτροδεις δεν τα ξερω καθολου! Να αλλαξω νερο και αν ναι να ριξω κατι απο τα παραπανω υλικα? ΒΟΗΘΕΙΑ και Συγνωμη απο εναν εντελως αρχαριο! |
|
|||
|
|||
![]()
εχεις πεσει θυμα του πετσοπα σου φιλε μου.αλλη μια παο τις πολλες προσπαθειες αισχροκερδειας εις βαρος του χομπιστα.
λοιπον βαλε μια αγγελια για μπολι ωστε να στρωσει σωστα το φιλτρο σου κ μετα βαζεις ψαρακια.μην βιαζεσαι. επισης παρε τεστ μετρησεων του νερου σου ωστε να ξερουμε τις παραμετρους του. κ τελος,διαβασε διαβασε διαβασε.θα σε βοηθησει |
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνω, αγγελια για μπολι επειγοντως.
Μεχρι τοτε: Αμεσα αλλαγη νερου 70% ιδιας θερμοκρασιας. (και καθε μερα 50% αλλαγη) Αεραντλια με αεροπετρα να προκαλει σκασιμο φυσαλιδων στην επιφανεια (για εξτρα οξυγονωση) Αν εχεις seachem prime για αντιχλωριο, (ενδιαμεσα στις αλλαγες νερου) ριχνε μεχρι 5πλη δοση απευθειας στο ενυδρειο (δοσολογια για ολα τα λιτρα νερου του ενυδρειου) να εξουδετερωνει αμμωνια. (με αυτο τον τροπο μπορεις να κανεις μικροτερες αλλαγες) Ριξε και μπολικο safestart. Τι ψαρια εβαλες? και μεγεθος
|
|||
|
|||
![]()
Παιδιά ενα-ενα ...καταρχάς αντχλωριο είναι κάποιο απο αυτά τα 3 που έδωσα πανω?
Το ψαράκι είναι ΗΔΗ μέσα..τι κάνω?? Και αν αλλάξω νερό ποσο αντιχλωριο ριχνω ? Τα ατστ είναι ευκολα? |
|
||||
|
||||
![]()
Λογικα ειναι το conditioner dm1, αλλα δεν ξερω αν εχει τη δυνατοτητα να δεσμευει αμμωνια (εκτος απο χλωριο) οπως το prime.
(πρωτα επρεπε να βαλεις αυτο και μετα το safestart, για να δεσμευσει το χλωριο πριν μπουν τα "βακτηρια") Τις οδηγιες τις εδωσα για την περιπτωση με το ψαρι μεσα. Στο νερο αλλαγης βαζεις οσο αντιχλωριο λενε οι οδηγιες, Το νερο το προετοιμαζεις σε δοχειο και μετα το εισαγεις πολυ πολυ αργα στο ενυδρειο. Τι ειναι τα "ατστ"?
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία..αυτο το μπολι είναι αναγκαστικό? Που το βρησκω δεν ξέρω κανένα ;( το κοκκινο το ξαναριχνω ποτε?
------------------------- Ωραία..αυτο το μπολι είναι αναγκαστικό? Που το βρησκω δεν ξέρω κανένα ;( το κοκκινο το ξαναριχνω ποτ Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη GraCE : 17-12-13 στις 03:18 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Ομως ελεος με τους πετσοπαδες.Εχει καταντησει αηδια και χρειαζεται κατι να γινει
|
|
||||
|
||||
![]()
Κανε και τα Νο3 και πες μας γιατι αυτη ειναι στην ουσια η βασικη μετρηση
|
|
||||
|
||||
![]()
Δετυερη παραγραφος "Σημαντικη πληροφορια για τα τεστ ΝΟ3"
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62669 Και τσεκ ημερομηνιας ληξης .
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Μολις τωρα δειτε τα τεστ για ΝΟ3
Αναλογως το φως κιτρινιζει |
|
||||
|
||||
![]()
Εγω μονο δεν το βλεπω για μηδεν?
|
|||
|
|||
![]()
Οταν το εκανα ηταν μερα και στο φως της μερας (ετσι λενε οι οδηγιες) ειναι κιντρινο! Δες και την εικονα που ειναι μπροστα στο ενυδρειο, ειναι φουλ κιτρινο...
|
|
|||
|
|||
![]()
Στις φωτό πράγματι φαίνεται να είναι 10ppm και όχι 0.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
diy υπερχειλιση | orck | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 65 | 31-01-14 13:33 |
υπερχείλιση | giorgos344 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 7 | 05-05-11 18:40 |
diy υπερχειλιση!!! | thanasis76 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 26 | 15-12-08 21:01 |
Υπερχεiληση | KOKOBAS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 11 | 25-02-08 13:27 |
Υπερχείληση | ANEMOS | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 14 | 26-07-06 13:46 |