|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
||||
|
||||
![]()
εχεις παρει απο το κολεκτερ οχι απο σωμα?
|
|
||||
|
||||
![]()
Στην αρχη επαιρνα απο σωμα αλλα μετα το εβαλα κατευθειαν στον πινακα και για να ειναι ποιο ευκολη η προσβαση στις βανες αλλα και γιατι ειχα ακυρωσει το σωμα για να παιρνει μονο το ενυδρειο και με τα πολλα κρυα παγωσε ο κ...ς μας!
|
||||
|
||||
![]()
απλα ανεβαζεις την καταναλωσει ετσι οχι οτι δεν δουλευει συστημα σου ποιο καλα απο καλοριφερ οπως το ειχες πριν ειναι η γνωμη μου .
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
παραπανω ειναι αλλα ειναι καθαρα ψυχολογικο το θεμα αλλιως βλεπεις το λογαριασμο της δεη που μπωρεις να υπολογισεις αλλιως το πετρελαιο που δεν ξερεις τι καις αν σου βγαλω μελετη στο τι μπορει να καις αστα.
|
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα τα 120 που λες μπορει να ακουγονται πολλα αλλα περυσι με ποιο πολλα ενυδρεια και με θερμοστατες στο συνολο 3000watt πληρωνα τρελη ΔΕΗ και δεν ειναι μονο το κοστος της κιλοβατορας ανεβαινουν ολα σαν τρελα!Εγω παντος ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την αποδοση του!ΚΑι σκεψου οτι ειναι 1100 λιτρα τι θερμοστατες θα ηθελα και τι ρευμα θα πληρωνα?
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
θα μου το κρατουσαν 1200 βατ στους 29?Λιγο δυσκολα και θα δουλευαν και στα ορια τους οι θερμοστατες!και δεν ειναι η τιμη οπως την λες!Γιατι 2 φορες περασα τις 2050 κιλιβατορες το τετραμηνο και μονο και μονο για αυτο ολα στον λογαριασμο ανεβαιναν σαν τρελα!Πχ πληρωνα δικτυο μεταφορας 80 ευρο κλπ!!Επισης θα εχανα και το κοινωνικο τιμολογιο με αυτες τις κιλοβατορες αν τις ειχα τωρα!!!
|
|||
|
|||
![]()
φιλε ειχες 2.5 φορες μεγαλυτερη ισχυ σε πολλα ενυδρεια.
με θερμοκρασια χωρου 20 βαθμους κρατας ανετα 29 στο ενυδρειο με 1 watt ανα λιτρο. τα 3 λιτρα πετρελαιο την ημερα σε κοστος ειναι υπερβολικα περισσοτερα απ οτι το ρευμα. εχεις αποφασισει τον τροπο της θερμανσης σου και πολυ καλα κανεις, δεν θελω να σε αποτρεψω απο αυτην, απλα λεω την αποψη μου ετσι ωστε καποιος που θα παρει ιδεες απο αυτο το ποστ, πριν κανει κατι να εχει και μια αλλη γνωμη για να σκεφτει. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολυ σωστα το κανεις και το λες ετσι αλλα οπως τα εβαλα εγω κατω και τα ειδα ειναι πολυ καλυτερα για μενα προσωπικα μιλαω παντα και με συμφερει γιατι εχω απο περυσι 2-3 λιτρα διαφορα στο πετρελαιο αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να ειναι μονο για το ενυδρειο και οχι και για καποιους λογους που μπορει να αυξησαν την καταναλωση μου!Αυτο θα το καταλαβω καλυτερα κανοντας τις επομενες μερες ενα πειραμα θα αφησω το καλοριφερ μονο στο ενυδρειο και οχι για το σπιτι οταν δω την καταναλωση του σε 3-4 μερες τοτε θα ξερω ακριβως να απαντησω!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Νομίζω έτσι δε θα είχες σωστά αποτελέσματα. Αυτό γιατί απ'όσο ξέρω κάθε καυστήρας έχει βελτιστοποιηθεί κατά κάποιο τρόπο για συγκεκριμένες θερμίδες κατανάλωσης από τα σώματα. Οπότε δε μπορούμε πχ να πούμε ότι ας πάμε να κλείσουμε όλα τα σώματα μιας πολ/κίας και ας αφήσουμε ανοιχτό μόνο ένα, μετά να μετρήσουμε την κατανάλωση κι έπειτα να πολλαπλασιάσουμε επί τα σώματα όλα για να βρούμε το σύνολο! επίσης υπάρχουν και οι απώλειες του ίδιου του καυστήρα κλπ.. Στην πράξη νομίζω ότι η ενέργεια που καταναλώνει το ενυδρείο είναι μικρή. Ίσως με ένα θερμιδομετρητή (μέτρηση της θερμοκρασίας του νερού εξόδου από το ενυδρείο) θα μπορούσε να βγεί πιό ασφαλές συμπέρασμα. Ένα ίσως αρκετά αξιόπιστο πείραμα θα ήταν σε δύο διαφορετικές τυπικές κατά το δυνατόν χειμωνιάτικες ημέρες με ίδιες συνθήκες θερμοκρασίας/υγρασίας (σημαντικό αυτό), να δούλευε στην ίδια θερμοκρασία ο θερμοστάτης του καλοριφέρ, με τη διαφορά ότι στη μία θα σήκωνε και το ενυδρείο ενώ κατά την άλλη όχι (θερμοστάτες..). Η διαφορά σε χρόνο λειτουργίας του καυστήρα θα έδειχνε τον παραπάνω χρόνο που χρειάστηκε λόγω του ενυδρείου. Τέλος, ο υπολογισμός των παραπάνω αυτών λίτρων επί τιμή λίτρου, το πραγματικό κόστος. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
τσαμπα θα παιδευτεις και δεν θα βγαλεις συμπερασμα στηβ μην κατσεις και παγωσεις το σπιτι σου φιλε .ειναι τελειος διαφορετικος ο τυπος που βγαζουμε μετρησεις τετοιες ειναι πολες συναρτησεις παιδια μην ταλαιπωριεσται αδικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
απο οτι βλεπω, ο λεβητας δεν συμφερει, η Δεη δεν συμφερει...
οποτε η παμε στον ηλιο η.... φτιαχνουμε μια κρεμαλα.... ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
θαναση εσυ αφου εχεις 7 ωρες ηλιο και μπετα που ειπαμε κατι εχω σκεφτει απλα στον τροπο ελεγχου εχω κολησει πως θα ειναι πιο οικονομικος και εννωειτε ο συλεκττης θα ειναι 1χ2οχι 1χ1.5 οπως αυτος που μου εδειξες και θα ειναι σε βαση κανονικη 45 μοιρες και οχι στον τοιχο καθετα. ο ποιο οικονομικος τροπος ειναι ο ηλιος αλλα θελει κεφαλαιο για να πεις οτι θα καλυπτεσαι ολη μερα.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
πιστεύω ότι θα αρκεί ένα 24ωρο (τουλάχιστον) με όσο το δυνατόν ίδιες συνθήκες κατά τα άλλα.. ώστε το δείγμα των ωρών να μην είναι πολύ μικρό και αυξηθεί έτσι το σφάλμα στον υπολογισμό..
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
έχω την εντύπωση ότι αν ήδη χρησιμοποιούμε καλοριφέρ (όχι λέβητα μόνο για ενυδρείο) συμφέρει 100%
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
1 http://www.e-max.gr/Solar-Water-Heat...-m2-_23980.php
2 http://www.bestgr.gr/kykloforites/158-kikloforites.html 3 http://www.telethermansi.gr/el-gr/Pr...9#.UObmy-SUP6U oλο το πακετο μαζι με τους 2 αισθητητες 4 http://www.hvacsolutions.gr/default....4&ProdID=AMI-S ενα στους 5 ποντους και ενα στους 15 5 1 φουσκα απανω για αναπληρωση αντιψυκτικου 6 αντιψυκτικο οχι αυτοκινητου αλλα προπυλενογληκολη ζητας και εναν καλο μαστορα γιατι αν δεν μπουν και ρυθμιστουν σωστα ολα αυτα δεν προκειτε να δουλεψει. απο τον διαφορικο αν ηθελες θα μπορουσες να παρεις και απο το καλοριφερ και αν δεν εχει ηλιο να δινει εντολη στο καλοριφερ παντως να ξερεις οτι με αυτον τον τροπο θα εχεις ζεστη μονο οσες ωρες εχει ηλιο και οχι συνεφια της υπολοιπες παλι θες θερμοστατες μποιλερ μικρο δεν μπενει παρα μονο το 150 που ειπαμε . αν θες την αποψη μου φιλε ειναι υπερβολη το ολο εγχειρημα και δεν θα κερδισεις κατι το ιδιετερο δυστηχως τους θερμοστατες τους θελουμε χειμωνα και το συστημα αυτο και οπως ολα το χειμωνα ποναει γιατι 5 στις 10 μερες εχει συνεφια. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
+ καποια ψιλοπραγματα ακομα ειναι αυτοματος πληρωσης και αλλα θα στα πει ο δικος σου αυτα .
|
|
|||
|
|||
![]()
ώχ αμάν, μαζί με μαστορέματα, απρόβλεπτα κλπ μυρίζει 1000άρικο!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
οχι τοσα κατι ποιο λιγο αν ο υδραυλικος ειναι φιλος αλλιως
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
και λιγα ειναι φιλε
![]() ![]() ![]() το ρητο με τα μεταξωτα βρακια το ξερεις υποθετο ετσι? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() μηπος με συμφερει να παω στην ταρατσα εναν οικονομικο ηλιακο ( 400+ ευρω ) και να καθαρισω...??
|
||||
|
||||
![]()
καλημερα .
και τι θα κερδισεις ετσι θαναση ??παλι θες κυκλοφοριτη και συστυμα ελεγχου φιλε. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() τα ειχα λιγο πιο απλα στο μυαλο μου και τωρα που πεφτουν πολλα...
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ ΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ | Stivv27 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 7 | 10-11-12 12:27 |
θερμανση ενυδρειου! | Sakisdraminos | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 30 | 01-05-12 22:04 |
κατασκευη ενυδρειου | mixalis p | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 34 | 23-01-11 22:02 |
κατασκευη ενυδρειου! | gramm.n | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 3 | 18-03-10 18:56 |
Κατασκευη ενυδρειου | xaris1974 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 1 | 28-01-06 23:35 |