|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
![]()
Θεσσαλονίκη έχει το Κουίκο και ο Αμαζόνιος http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2501
|
|
||||
|
||||
![]()
to petcumulus ειχε αλλα δεν εχει πια!!!!!!!!
γιατι????
|
||||
|
||||
![]()
το προσεξα...
------------------------- Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisqq : 04-06-11 στις 22:23 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
η πρωτη φωτογραφια ειναι οταν τα πηρα,οι αλλες ειναι οπως ειναι τωρα!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
μαζι με το melafix καθημερινα μπορω να ριχνω και αλατι?προσφερει κατι?ποσο πρεπει να ριχνω?
------------------------- ειναι καλυτερα να ριξω και paragon? ------------------------- kανεις που να γνωριζει? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisqq : 07-06-11 στις 19:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
βαλε αλατι γιαννη αλλα διαβασε για την ποσοτητα και την διαδικασια..... γιατι το προβλημα ειναι οταν τελειωσεις την θεραπεια!!! πρεπει να κατεβασεις σταδιακα την σκληροτητα......
|
||||
|
||||
![]()
ποια η ποσοτητα που βαζουμε απο το αλατι της api?
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
γιαννη το αλατι διελυσε το σε ενα αλλο δοχειο και μετα βαλτο..... και βαλτο σε δοσης.....!!!! π.χ αφου εχεις 80 λιτρα βαλε την αντιστοιχη ποσοτητα σε 2 η 3 δοσεις......!!!!
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλά κατάλαβες, άντε για να μην τρομάζεις και το κάνεις θαλασσινό, ρίξε 12 κουταλιές της σούπας, καλά διαλυμένο στα 80 καθαρά λίτρα νερού.
![]() Η αναλογία που χρησιμοποιούμε συνήθως είναι το 0,2% με 0,3%, ανάλογα με την σοβαρότητα του προβλήματος και τις αντοχές των ψαριών (και των φυτών). |
|
||||
|
||||
![]()
και καθε ποτε πρεπει να μπαινει το αλατι?
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisqq : 07-06-11 στις 22:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Μόνο 1 φορά, δεν ξαναπροσθέτεις, παρά μόνο αν κάνεις αλλαγή νερού, τότε προσθέτεις το ανάλογο με αυτό που έβγαλες.
Το αλάτι δεν χάνεται αν δεν το βγάλεις με αλλαγές (παραμένει ακόμη κι όταν το νερό εξατμίζεται), γι' αυτό βάζουμε μόνο 1 φορά. Κι όταν τελειώσει η θεραπεία, το αφαιρείς σταδιακά, με καθημερινές μικρές αλλαγές του 5 ή 10% του νερού. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]()
Το paragon της waterlife είναι τύπου general tonic και δεν συστήνεται συγκεκριμένα για fin rot (αν αυτό είναι το πρόβλημα).
Δεν το έχω χρησιμοποιήσει κι αφού δεν έχουμε και σίγουρη διάγνωση, δεν θα μπορούσα να σου πω βάλτο ή μη το βάζεις. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αυριο τελειωνει και η δευτερη εβδομαδα θεραπειας,τα αποτελεσματα ειναι τα ιδια
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε δεν έχω παρακολουθησει 100% το θεμα σου, αλλα διαβασα τα τελευταια ποστ σου.
Μου φαινεται οτι τα έχεις ταράξει λίγο τα ψαρακια με τα διαφορα ζουμια και φάρμακα. Και εγω είχα καποιες αμερικανές κιχλίδες με χτυπημενα πτερυγια κτλπ, και με καλο και φρεσκο νεράκι, με 2-3 ταϊσματα την ημέρα είναι όλα οκ πλεον. Π.χ. η θηλυκή ζεβρα το πανω πτερυγιο της κανει μυτη μεχρι σχεδον το τελος της ουράς, ενω πιο πριν ηταν πολυ μικρο, φαγωμενο. Πιστευω πως καλη ποιοτητα νερου, φρεσκο και καθαρο απο τα διαφορα που έχει μεσα ειναι η λύση. Ρωτησες τον φίλο σου αν έγινε καμια στραβή; Να έπεσε παραπάνω τροφή κτλπ; Τα αλλα ψάρια που δεν εβρισκες τι απέγιναν; Τι φιλτρανση έχεις; Αν συνεχίσει η κατασταση, δεν ξέρω αν θα ήταν σωστο να έκανες θεραπεια σε ολο το ενυδρείο με bactopur μην είναι καποιο παθογόνο... Αυτη η επιλογή θελει σκέψη όμως διότι θα χαλάσει η βιολογια του ενυδρείου και θα θέλει ξανα-στρωσιμο ή μπολιασμα...
|
||||
|
||||
![]()
φιλε μου τροφη δεν επεσε παραπανω!
το φιλτρο γυρναει 1000λιτρα και το νερο τωρα ειναι 80 λιτρα απο τα 200 του ενυδρειου για οικονομια φαρμακου.... οι αλλαγες παλι εβδομαδιαιες ειναι... |
|
||||
|
||||
![]()
ξερει καποιος να μου πει αν πρεπει να σταματησω η να συνεχισω την θεραπεια?
πως καταλαβαινουμε αν η αρρωστια εχει φυγει? το μελαφιξ την σκοτωνει και περιμενουμε να δουμε εαν ξαναβγει ουρα? |
|
||||
|
||||
![]()
και γω αυτην την απορια εχω.........
|
||||
|
||||
![]()
ισως και να μην παρουμε καμια απαντηση παντελη,γιατι ετσι οπως εχει γινει το φορουμ πολυ σταματησαν να γραφουν(και πολυ λογικο το βλεπω)γιατι μερικοι δεν ασχολουνται με τα ψαρια,που ειναι η ουσια αυτου του φορουμ, αλλα με αλλα θεματα....και γραφοντα μονο και μονο για να προκαλουν....δεν ειμαι πολλα χρονια στο φορουμ,αλλα θα ηταν πολυ ωραια να ξαναγυρνουσαν τα μυαλα στο 2009 που εκανα εγραφη και δεν υπηρχαν ολα αυτα που υπαρχουν τωρα...............................
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() το φιν ροτ το παλεψα παλιοτερα με κατι σκαλαρια (μαζι με fungus) με μελαφιξ και αλατι....αφου εκανα μια βδομαδα θεραπεια σταματησα και περιμενα να δω την εξελιξη. οντως σταματησε η εξαπλωση του και σε λιγο καιρο επανηλθαν πληρως. ποσο καιρο τωρα κανεις τη θεραπεια και τι παρατηρεις στα ψαρια (οσον αφορα τα πτερυγια τους)??
|
||||
|
||||
![]()
δυο εβδομαδες τωρα η θεραπεια και ολα παραμενουν το ιδιο πανο!!στηριζονται κατω,κολυμπανε μονο για φαγητο(πιο λαιμαργα τωρα)δυσκολια κολυμπησεις!!εχθες το βραδυ 2 ηωρα,τα ειδα ειχαν ασπρισει!!!αλλα το πρωι μια χαρα παλι!!λες να την σταματησω την θεραπεια και να γεμισω ξανα το ενυδρειο μεχρι επανω?
|
|
||||
|
||||
![]()
To melafix δεν σκοτώνει τα βακτήρια τόσο αποτελεσματικά όσο ένα εξειδικευμένο αντιβιοτικό. Αν με το melafix δεν υποχωρήσει η ασθένεια (αν δηλαδή δεν δεις ανάπλαση στα σημεία που έχουν πληγεί) τότε θα πρότεινα να κάνεις ένα κύκλο θεραπείας με κάποιο αντιβιοτικό (τετρακυκλίνη, furan2, maracyn I ή II, καναμικίνη κλπ). Το fin rot τις περισσότερες φορές προκαλείται από gram- βακτήρια (άρα πάμε στο κατάλληλο αντιβιοτικό) αλλά ενδέχεται να οφείλεται και σε gram+ βακτήρια (δηλαδή άλλο αντιβιοτικό για αυτά). Η πλέον σίγουρη λύση είναι είτε να πάμε σε ευρέως φάσματος αντιβιοτικό (και για τα 2 είδη βακτηρίων) ή σε συνδυασμό φαρμάκων (πχ maracyn I και II ταυτόχρονα). Πάντα με τα αντιβιοτικά ολοκληρώνουμε τη συνιστώμενη θεραπεία και τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες χρήσης για την αποφυγή δημιουργίας ανθεκτικών στελεχών. Καλή συνέχεια.
|
|
||||
|
||||
![]()
Εγω θα ήμουν αυτης της άποψης. Να εχεις εσυ καλες συνθήκες και αν δεν είναι κατι πιο σοβαρο απο φιν ροτ, θα επανελθουν... Το φαρμακο και με γεματο ενυδρείο δεν θα έκανε κακο.
Δεν ξερω αν έχουν κατι ποιο ειδικό οι κιχλίδες σου, αυτο θα σου το πουν οι Αφρικανοι ομως! ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη giannisqq : 20-06-11 στις 16:56 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σιγουρα, απλα ετσι η ποιοτητα του νερου δεν χαλάει τοσο γρηγορα.
Σου είπα, δεν ξέρω μηπως εχουν καποια ιδιαιτερότητα τα ψάρια σου, απλα εγω σε 2 convict χωρίς φαρμακο, με ενα καλα στρωμένο ενυδρείο ειχαν γίνει καλα τα πτερυγια τους απο φιν ροτ και δαγκωματα σε λίγο καιρό. Αμα ειναι ρίχνε λιγότερο φαρμακο.
|
||||
|
||||
![]()
του γιαννη δεν εχουν πια πτεριγια..... προχωρισε πολυ γρηγορα η ασθενεια..... σε μενα στο ενα τιγρακι που κανω θεραπεια αυτην την στιγμη εφαγε μονο την ουρα...... και δειχνει να εχει σταματισει η εξαπλωση.....
|
||||
|
||||
![]()
γιανναρε ειλικρινα λυπαμε παρα πολυ γι'αυτο που επαθες
![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Τι είναι αυτα!!!! | nicpapa | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 23 | 22-01-11 11:27 |
Τι ειναι αυτα? | beat89 | Γλυκό νερό - Γενικά | 18 | 09-01-11 01:14 |
Αυτα τα ψαρακια ταιριαζουν? | greemlin | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 08-05-09 22:42 |
Τι ειναι αυτα???? | tazkorinthos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 31 | 24-02-09 04:53 |
τι ειναι αυτα? | panoscorfu | Γενικά - Αναγνωρίσεις ειδών | 2 | 02-01-09 23:12 |