|
Εγγραφή | Συχνές Ερωτήσεις | Social Groups | Ημερολόγιο | Αναζήτηση | Σημερινά Μηνύματα | Σημειώστε όλα τα forums ως διαβασμένα |
DIY . Φτιάχτο μόνος σου Ο τίτλος τα λέει όλα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα!!
ηρθε η ωρα να ξεκινησω το καινουργιο project ενυδρειου!! ![]() ![]() το ενυδρειο θα βγει γυρο στα 6000 λιτρα και θα γινει χτιστο!!!! ![]() ![]() σαν πρωτες φωτο εχουμε τον χωρο που θα γινει. εχουν γινει η διαγραμμησεις για τα τοιχια και αυριο αγοραζω τα σιδερα για να ξεκινησω το τρυπημα στο παλιο μπετον για να ενωσει με τα τοιχια και το ενυδρειο γενικα.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλη αρχη με την πισινα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αντε θαναση φιλε μου με το καλο...
τι σκοπευεις να βαλεις μεσα? απο χειμωνα αν ολα πανε καλα που θα μαι μονιμα χιο ελπιζω να μιλησω κι εγω για κατι αναλογο.. μεχρι τοτε θα βλεπω συνεχεια το θεμα σου!!! |
|
||||
|
||||
![]()
καλη αρχη και καλες βουτιεςςςςςςς!!!!!!!
|
||||
|
||||
![]()
Καλη αρχη θαναση!
|
||||
|
||||
![]()
καλη αρχη θαναση μου
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να ρωτήσω κι εγώ, το ενυδρείο που φτιαχνεις δεν θα έπρεπε να το κανεις πιο ψηλό; Γιατι θα είναι κουραστικό να πρέπει να σκύψεις για να βλέπεις τα ψάρια. Επίσης τα φυτά και τη διακόσμηση θα τα βάλεις μετά κάνοντας κατάδυση με στολή βατραχάνθρωπου;;;
|
|
||||
|
||||
![]()
λογικα οτι κανει με τα 2500 λιτρα θα κανει και τωρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
σε αυτα τα ενυδρεια δεν κανεις βασης, δεν αντεχουν και ο καθαρισμος γινετε με αλλο τροπο... δες τις φωτο απο κατω απο ενα παρομοιο ενυδρειο.... το καθαρισμα ποια και η διακοσμιση γινετε παιχνιδι και χαρα....
|
|||
|
|||
![]()
Θαναση καθε φορα που θα πρεπει να κανεις εργασιες στο ενυδρειο θα βουτας?προσεχε μην σε δαγκασουν τα ψαρια.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
καλά ο τύπος στην τελευταία φώτο πρέπει να είναι τρελό κομμάντο
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αχαχχαχααχ εκτος απο τα λεφτα που θα χρειαστεις που ειναι πολλα κρατα μερικα στην ακρη για να παρεις καμια μασκα και κανα αναπνευστηρα
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Να κάνω μια ερώτηση σε εσάς που έχετε λίμνες. Με τα κουνούπια τι γίνεται; Σας ξεζουμίζουν τα καλοκαίρια;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
τα κουνουπια μαζευονται σε στασιμα και βρωμικα νερα. αν ειχαμε τετοια νερα, δεν θα ειχαμε ψαρια....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- ειδα πως ξεφλουδιζε σε καποια σημεια! τι λες να εφτεξε?
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kouman : 11-03-13 στις 12:45 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ξεφλουδισε ε...
οταν περασα την δικη μου λιμνη πριν αρχισω να περναω το μονωτικο, αγριεψα ολο το μπετον λιγο με χοντρο γυαλοχαρτο και το εβρεξα. δεν ξερω αν εκανες κατι παρομοιο. δεν περιμενα να μου πει οτι ξεφλουδισε.... εισαι σιγουρος οτι ξεφλουδισε η' απο το τριψιμο εφυγε??? γιατι για το τριψιμο για να μην χαλαει το μονωτικο προσθετουμε ενα ελαστικοποιητη κονιασματων και γινετε ολη η μονωση ενα σωμα...
|
||||
|
||||
![]()
εβαλα και το γαλακτομα για να γινει ελαστικο και ασταρι απο κατω... δεν ξερω τι εφτεξε απλα δεν μου γεμισε το ματι απο την αρχη και δεν θα ξαναχρησιμοποιησω κατι ξανα απο αυτην την εταιρια... γνωμη μου ειναι οτι μονοτικο και να βαλεις πρεπει να ειναι ελαστικο! λυσεις υπαρχουν αλλα ειναι αρκετα ακριβες,,,, αν ηταν ολη η λιμνη απο μπετο δεν θα φοβομουνα τα τσιμεντοκονιαματα αλλα επηδη εχεις και τσιμεντολιθους θα προτημουσα κατι ελαστικο.. τα ισοματ ειναι ελαστικα? αν ναι μην το σκευτεσαι καθολου!
700 λιτρα malawi http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49108 700 λιτρα με φροντοζες blue zair moba http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=57957 η λίμνη μου! http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49324 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() το aquamat-isomat, ειναι τσιμεντοειδες και εβαζα και λαστικοποιητη κονιασματων και γινοταν σαν λαστιχο, ενα σωμα ολο!!!! τελευταια εβαλε η εταιρια τον ελαστικοποιητη μαζι και απλα δεν χρειαζεται να φτιαχνεις τις αναλογιες... ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Τι ψάρια θα βάλεις μέσα;
|
|
||||
|
||||
![]()
φτανω στο τελος!!!!
![]() ![]() μπηκαν οι σωλινοσεις για το φιλτρο, μπηκε η αντλια, γεμησαν και τα φιλτρα τα καινουργια βιολογικα υλικα και σφουγγαρια, και μενει μονο να μπουν τα παλλια υλικα οταν μπουν ψαρια.... ![]() ![]() στο σημειο που ειναι η αντλια θα μπουν 2-3 πετρες να μην φενετε η λεκανι. εχω ξεκινησει και το καθαρισμα της παλλιας αμμου. περαστικε σχεδον ολη απο το τρυπιτο που βλεπετε και πλυθηκε. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αντε φτανει η ωρα με το καλο που θα παρει ζωη!
|
|
||||
|
||||
![]()
δεν βαζεις κανα τσιμεντόλιθο κατω απο το φίλτρο ρε θανάση αντι για την πλαστικη λεκάνη?...και μπορείς να τον κρύψεις και καλυτερα νομιζω..
αντε αντε με το καλο να τελειωνει |
|
||||
|
||||
![]()
Γεια σου Θανάση ,
Υποκλίνομαι και αναρωτιέμαι τι άλλο θα κάνεις στο μέλλον. Αυτό που θέλω να πω σε όσους βλέπουν το ενυδρείο απτις φωτογραφίες είναι ότι χάνει πολύ από τη μεγαλοπρέπεια που έχει στη πραγματικότητα . Είχα τη τύχη και το είδα απο κοντά το καλοκαίρι ... Εχει πραγματικά τη μεγαλοπρέπια μιας λίμνης ή μια δεξαμενής τύπου τι να πω Μουσείου Φυσικής Ιστορίας ... δε ξέρω .. δεν είχα δει κάτι παρόμοιο ποτέ ... ότι ενυδρείο ξέρω είναι μινιατούρα μπροστά του είναι .... γυάλα. Παράλληλα όμορφο και προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρια .Αλλά δεξαμενάρα , κάτι σαν φράγμα με τζάμι μπροστά. Τι να πω ... αφού δε τον μαζευουν οι δικοί του και η γυναίκα του ...αυτός θα δείτε θα κάνει και άλλα πιο τρελά στο μέλλον. Συνέχισε να κάνεις καλά αυτό που αγαπάς, *θα ήθελα να ήμουνα εκεί όταν θα έχεις γεμίσει το ενυδρείο και θα βάζεις τους Γίγαντες μέσα |
|
|||
|
|||
![]()
Θαναση με την θερμανση και την λυση που επελεξες εισαι ευχαριστημενος τελικα; αν διαλεγες χαλκοσωληνα μεσα σε ξεχωριστο ενυδρειακη δεν θα ηταν καλυτερα; ο τσαμης με 7 μετρα χαλκοσωληνα εψυχε ευκολα απο οσα γραφει 450lλιτρα ενυδρειο, η θερμανση λογικα πιο ευκολη δεν θα ειναι με τετοιον τροπο;
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
φετος δεν την δουλεψα την σομπα λογο ελλειψης κρυου... Αυτο που λες για την χαλκοσωλινα ισως να δουλεψει δεν ξερω. αλλα αν για 450 λιτρα ηθελε 7 μετρα εγω για 6000 λιτρα θελω γυρο στα 100 μετρα... που να βαλω 100 μετρα χαλκοσωληνα?? και πως να την ζεστανω???
|
|||
|
|||
![]()
ΜΗχανολογος μηχανικος λογικα θα μπορει να σου υπολογισει τα μετρα του χαλκοσωληνα. Φετος χωρις θερμανση πως κρατησες 24? Αντεχουν και πιο κατω τα θηρια σου;
|
|
||||
|
||||
![]()
Σημερα διαβασα ολο το θεμα απο την αρχη.Εχω μεινει αλαλος.Χιλια μπραβο ειναι λιγα.Να το χαιρεσαι!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
οταν ερθει ο λογαριασμος θα δω αν εκανα βλακια η οχι....
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη thanasis76 : 17-03-16 στις 10:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Βρε Θανάση τα λέγαμε και τότε που έβαλες τη σόμπα. Πιστεύω πως αν έφτιαχνες ένα ανοξείδωτο δοχείο επάνω στη σόμπα και έστελνες νερό από το ενυδρείο με μια μικρή αντλία και επέστρεφε πάλι πίσω με φυσική ροή θα είχες πολύ καλύτερη απόδοση.
Αν δεις υπάρχουν τέτοια ανοξείδωτα που βάζουν κρασί ή ακόμα και γάλα και το βάζουν στη φωτιά, μη τα φοβάσαι. https://www.google.gr/search?q=%CE%B...w=1024&bih=611 δες εδώ για τυροκομεία http://www.kmaninos.gr/catalog/various
|
|||
|
|||
![]()
Το δοχείο που θα βρίσκεται στη σόμπα και θα ζεσταίνει το νερό μπορεί να γίνει και από μαύρη λαμαρίνα και να βαφτεί εξωτερικά αν δεν αναμιγνύεται με το νερό του ενυδρείου, ώστε να είναι πιο φτηνή η κατασκευή. Το δοχείο δεν θα σκουριάσει εσωτερικά αφού δεν θα παίρνει οξυγόνο και εξωτερικά δεν θα καεί αφού θα είναι πάντα γεμάτο νερό με αποτέλεσμα να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Κάπως έτσι φτιάχνουν τα τζάκια-μπόιλερ που συνδέονται με σώματα καλοριφέρ.
Για την χωρητικότητα, τις θερμίδες και το σύστημα ασφαλείας (δοχείο διαστολής) θα πρέπει να γίνει σοβαρή μελέτη ώστε να είναι αποδοτικό το σύστημα σε τόσα λίτρα. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο ενυδρειο 60 λιτρα | dimitris1150 | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 0 | 17-12-12 14:28 |
απο το ενυδρειο μου 96 λιτρα | iorste | Φωτογραφίες μελών | 12 | 19-09-11 09:36 |
Tunze turbelle stream 6000 | nikman | Κυκλοφορία | 7 | 03-07-09 14:27 |
ενυδρειο 8 λιτρα | antonis15 | Γλυκό νερό - Γενικά | 29 | 07-05-09 15:06 |