|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα.
θα ηθελα μερικες πληροφοριες για ητν κατασκευη ενος ενυδρειου fish only.. το ενυδρειο που κατεχω ειναι το rio300 εχω δυο φιλτρα fluval 405 κ 406 εχω ελεγτες θερμοκρασιας ανεημηστηρες οσμοση κλπ μια και αυτο αυτην τη στιγμη τρεχει ως δισκαδικο... θα ηθελα να ρωτησω τι επιπλεον χρειαζομαι....οσον αφορα τη βιολογια θα ηθελα να κρατησω τα φιλτρα μου και να μην βαλω sub... συμφωνα με αυτα που ειδα ειδα οτι χρειαζομαι(και εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας) κυκλοφοριτες πόσους? σκιμμερ εξωτερικο κρεμαστο? ρεφρακτόμετρο τι ειναι το φιλτρο αμμου?εξτρα φιλτρο? τωρα με το βραχο ζωντανο-νεκρο, αραγωνιτη τι παιζει? σε τι αναλογια? στα φιλτρα μεσα τι θα βαλω?θα κρατησω το siporax ή βραχο? δεν εχω ιδεα...και σε τι ποσοτητα? θα ηθελα να εχω βραχο στο ενυδρειο μου για κρυψωνες των ψαριων και για ομορφια... ευχαριστω πολυ εκ των προτερων εχω και ενα φιλτρο eheim 2215 και uv |
|
||||
|
||||
![]()
ποσες και ποσες φορες το εχω σκεφτει!!!θα παρουκολουθω ταυτοχρονα το θεμα σου
|
|
||||
|
||||
![]()
για τα λεφτα που εχω χαλασει(το ξερεις κι εσυ) καλυτερα θαλασσινο!!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
χρονια πολλα!!! για κυκλοφορητες μου ειπες rw8. υπαρχουν αλλοι κυκλοφορητες πιο οικονομικοι...? η θελει να εχουν κατι παραπανω περαν τις κυκλοφοριας? πχ αυξομειωση της κυκλοφοριας... για σκιμμερ βλεπω παιζει πολυ το mce 600. σε αυτο βαζουμε κατι μεσα? η απλα λειτουργει και το καθαριζουμε? μου ειπες οτι: "στα φίλτρα θα βάλεις μέσα ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο έτσι ώστε να λειτουργούν σαν ριακτορες" δηλαδη η βιολογια του ενυδρειου μου που θα γινεται? με τον νερο βραχο? και λιγο με τον ζωντανο? θα επαρκει? στα φιλτρα μου μεσα θα εχω στο ενα αντιφωσφορο και στο αλλο ενεργο ανθρακα? αυτα θα τα αλλάζω(καθαριζονται-εχουν οριο ζωης)? σφουγγαρια θα εχουν?...προφανως το σιποραξ δεν χρειαζεται σε θαλασσινο(αν καταλαβα σωστα και μπαινει στη θεση του ενεργος ανθρακας και αντιφωσφορος...) το φιλτρο αμμου τι ειναι? το χρειαζομαι? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=kalmichalis;987590]ευχαριστω πολυ για την γρηγορα ανταποκριση
χρονια πολλα!!! για κυκλοφορητες μου ειπες rw8. υπαρχουν αλλοι κυκλοφορητες πιο οικονομικοι...? η θελει να εχουν κατι παραπανω περαν τις κυκλοφοριας? πχ αυξομειωση της κυκλοφοριας... υπάρχουν αλλά σε βάθος χρόνου θα βγεις ζημιωμένος! για σκιμμερ βλεπω παιζει πολυ το mce 600. σε αυτο βαζουμε κατι μεσα? η απλα λειτουργει και το καθαριζουμε? όταν γεμίσει το δοχείο το αδειάζεις! το καλό με αυτό είναι οτι έχει χώρο και για να βάζεις μέσα ενεργό και αντιφωσφορο σε τούλι έτσι δεν θα χρειαστείς τα φίλτρα για αυτήν την δουλεία! μου ειπες οτι: "στα φίλτρα θα βάλεις μέσα ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο έτσι ώστε να λειτουργούν σαν ριακτορες" δηλαδη η βιολογια του ενυδρειου μου που θα γινεται? με τον νερο βραχο? και λιγο με τον ζωντανο? θα επαρκει? μια χαρά! στα φιλτρα μου μεσα θα εχω στο ενα αντιφωσφορο και στο αλλο ενεργο ανθρακα? αυτα θα τα αλλάζω(καθαριζονται-εχουν οριο ζωης)? σφουγγαρια θα εχουν?...προφανως το σιποραξ δεν χρειαζεται σε θαλασσινο(αν καταλαβα σωστα και μπαινει στη θεση του ενεργος ανθρακας και αντιφωσφορος...) μπορείς στο ένα φίλτρο να βάλεις και τα δυο υλικά! 150γραμ έκαστος και αλλαγή μια φορά τον μήνα! |
|
||||
|
||||
![]()
η βοιολογια του αλμυρου βασιζεται στον ζωντανο βραχο. επιπλεων φιλτρα μακροπροθεσμα μονο κακο μπορουν να κανουν (βοιολογικα και αλλα)
|
|
||||
|
||||
![]()
μπερδευτικα τελικα φιλτρα χρειαζομαι η οχι? διοτι θα εχω το σκιμμερ
μεχρι στιγμης καταλαβαινω οτι θα εχω ενα σκιμμερ με ενεργο ανθρακα(ποσα γρ σε τουλι? που θα το αλλαζω μια φορα το μηνα) και ενα φιλτρο που θα εχω μεσα ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο 150γρ οπου θα το αλλαζω μια φορα το μηνα ο αραγωνιτης πρεπει να ειναι ζωντανος σωστα? διοτι ειδα οτι υπαρχει και νεκρος τελικως πρεπει που τι συντηρηση το μηνα βγαινει ? ζουμια, ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο? ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ? |
|
||||
|
||||
![]()
δεν είναι τίποτα δύσκολο φίλε μου,τηρούμενων των αναλογίων!
|
|
|||
|
|||
![]()
Φίλτρα δεν χρειαζεσαι .....
Σκιμμερ λογικά deltec mce600 15-20 κιλά βράχο αλλά τόσα αραγωνιτη . θερμαντήρα και δύο κυκλοφορίτες jebao rw8. με αυτά από εξοπλισμό είσαι κομπλέ. μερικά τεστ θα είναι ph no3 po4 και ρεφρακτομετρο γα την προετοιμασία. Αν βάλεις κανένα κοράλλι κάποιο φωτιστικό και επιπλέον τεστ kh mg Ca. από αναλώσιμα άνθρακα που θα το βάζεις στο σκιμμερ άμα πάρεις αυτοαυτού σου είπα. |
|
||||
|
||||
![]()
καλη αρχη να σου ευχιθω και εγω στα αλατια!!
το φυλτρο αμου δεν ειναι τπτ παραπανω απο τον αραγωνιτη που βαζουμε στον πατο. η χρησεις του ειναι για να κρυβονται καποια ειδη σαλιγκαριων η ψαριων, η για εμφανιση η για την δυμηουργια ανιξικων συνθυκων για την αναπτυξη αναεροβοιων βακτιριων. σε γενικες γραμμες ονος μπορεις και να το παραλιψεις. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Υπάρχει μια περίπτωση ο βράχος σου να είχε παγιδευμένα φωσφορικά και τώρα να τα ξερνάει όλα. Από που είχες πάρει το βράχο;
Και εγώ έχω φωσφορικά 0.3-0.6 αλλά το δικό μου σύστημα είναι ώριμο (πάνω από 5 χρόνια) με αποτέλεσμα να μην έχω προβλήματα με αλγες και κυανό. |
|
||||
|
||||
![]()
Φοβάμαι το αλάτι μηπως είναι, γτ λένε έχει μέσα οργανικό άνθρακα.. Το bio actif
Τον βράχο τον πηρα νεκρό από έναν συγχομπιστα.. Εμένα γενικά δεν είναι όρμο είναι καμιά 50αρια ημερών... Κανένα σαλιγκάρι δεν υπάρχει να τρώει το κυανοβακτηριο? |
|
||||
|
||||
![]()
Σίγουρα κάθε πηγή άνθρακα τροφοδοτεί το κυανοβακτηριδιο, καλύτερα να χρησιμοποιείς το pro reef.
Για τα φωσφορικά, το ότι ο βράχος ήταν νεκρός δεν λέει τπτ. Αν έχει συσσωρευμένα φωσφορικά μπορεί να τα βγάλει καιρό μετά. |
|
||||
|
||||
![]()
Μάλιστα. Κατάλαβα!
Και το bio actif γτ το χρησιμοποιούμε αν έχει άνθρακα μέσα? Σε πιο απαιτητικά συστήματα με κοραλια ας πούμε? |
|
||||
|
||||
![]()
Έχω το πρώτο λινκ στο #116
|
|
||||
|
||||
![]()
μια χαρά είναι η κυκλοφορία τοποθετημένη!
από ζουμάκια τι ρίχνεις ή τι έχεις ρίξει, όπως πχ βότκα και για ποιο λόγο έριξες? |
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ρίχνω τπτ απολύτως μόνο αντιχλωριο γτ δεν έχω ούτε κοραλια ούτε τπτ μόνο τρία damsel έχω προς το παρών...
Προϋπήρχε ήδη η άλγη ακριβώς στην ίδια ποσότητα πριν και μετά τη βότκα την οποία έριξα μια φορά έτσι από χαζομάρα μου, την οποία την έριξα για να μειώσω τα νιτρικα και τα φωσφορικά... Αλλα ξαναλέω ότι η άλγη υπήρχε πριν τη βότκα |
|
||||
|
||||
![]()
Το βαζουν κυρίως όσοι χρησιμοποιούν προβιοτικες μεθόδους αλλά δεν είναι κ απαραίτητο.
|
|
||||
|
||||
![]()
Τι είναι οι προβιοτικες μέθοδοι?
|
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι σύμφωνος με τις προβιοτικες μεθόδους...
¶σε έκανα και τη βλακια μου όπως κάθε αγχαριος,... Την έριξα τη βοτκιτσα μου... Τεσπα... Όλα καλά... Αλλα δεν είναι του παρόντος σε νέο ενυδρείο... Απορία μου... Τόσες ημέρες είχα εμφανει really slime algae ... Τους κυκλοφορητες vortech mp10 τους έχω, καθώς είναι ορθογώνιο το ενυδρείο (juwel rio 300) σε short pulse τον έναν σχεδόν αντικριστά από τον άλλον να κάνουν σε κυκλική ροή κύμα... Παρατήρησα ότι βάζοντας τους σε reefcrest και loogan ότι το κυανο πάει να εξαφανιστεί... Επομένως για πιο λόγο είναι καλό το wave mode? Είναι θέμα του ότι το ενυδρείο είναι νέο ή λόγω κυκλοφορίας? Μηπως θέλει περισσότερους κυκλοφορίτες από δύο στα 280 λίτρα? Η τους έχω σε λάθος θέση? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Θεωρώ τις 2 10αρες vortech λίγες για τα λίτρα σου.
Αντιχλωριο για πιο λόγο ρίχνεις; δεν βάζεις νερό από όσμωση; Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|||
|
|||
![]()
Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη είναι λίγη η κυκλοφορία σου .με το αντίχλώριο τι φάση;
|
|
||||
|
||||
![]()
Λίγη είναι η κυκλοφορία? Γτ αυτή τη στιγμή δεν έχω κοραλια πόση πρέπει να είναι γτ μέσα στο φόρουμ που ρώτησα μου είπαν ότι θα επαρκούσαν αλλιώς θα έπαιρνα 40αρες...
Το αντιχλωριο πάντα το έβαζα ακόμα και με τους δίσκους παρότι έχω ΑΟ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ο άνθρακας κατακραταει όλο το χλωριο |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Η ροή πού έχεις θα πρέπει να είναι πάνω 30 για να έχεις και καλή λειτουργία του βράχου! Για τα κοράλλια μετά πάμε αλλού. Τι κοράλλια. Πόσο όγκο έχουν και πόσο αέρινο είναι το όλο στήσιμο. |
|
||||
|
||||
![]()
Και οι δύο συνολικά μου δίνουν 12000στο max λίτρα κυκλοφορία
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
Εργαλεία Θεμάτων | |
Τρόποι εμφάνισης | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πρόβλημα Σε δισκαδικο | kalmichalis | Δίσκοι | 19 | 13-06-14 12:50 |
Τσακωμοί σε δισκαδικο | giannisqq | Δίσκοι | 7 | 19-02-14 23:23 |
Δισκαδικο | Giannis_4 | Δίσκοι | 48 | 25-02-11 00:58 |